Omelet uit de oven met spinazie en aardappel

[:en]Proteïne zijn goed en al zeker als ze uit de oven komen! Het is een beetje afgekeken van de Italiaanse Frittata en echt wel een heerlijk en snel lunchgerecht. Wie mij volgt op Instagram weet dat ik elke zondag mealprep. De omelet uit de oven komt dan ook wel eens voorbij en is geliefd door mijn volgers. Ik deelde eerder al de omelet met sperziebonen en omelet op een bodem van pizzadeeg. Vandaag weer een nieuw receptje, een omelet met aardappel en spinazie. Snel, lekker en gezond! Sorry voor het gebrek aan foto’s, maar ik was normaal niet van plan het op de blog te zetten 😉 Op verzoek nu dus wel.

Wat hebben we nodig

 • Vuurvaste kom of bakvorm
 • Bakpapier
 • Spinazie (ik nam blokjes diepvries spinazie)
 • Aardappelschijfjes (voorverpakt, easy!)
 • Plantaardige room
 • 6 eieren
 • Ui (optie)
 • Kruiden naar keuze

Zo maak je het

Verwarm alvast je over voor op 180 graden.

Leg het bakpapiertje in de schaal of kom waar je je omelet in wil maken. Dit voorkomt het plakken aan de bodem en maakt vetstof overbodig.

Doe de aardappelschijfjes in de kom en verspreid ze een beetje. Voeg er zoveel spinazie aan toe als dat je zelf lekker vindt. Gewoon tussen en op de aardappelschijfjes.

Even afkruiden met wat peper en zout(zelf gebruik ik Keltisch Zeezout).

Kluts 6 eieren in een kom, voeg er de room en kruiden aan toe en klop het onder elkaar. Giet het mengsel over de aardappelschijfjes en druk met een vork nog eens alles goed in het mengsel. Kijk dat alles een beetje bedekt is met ei.

Als laatste deed ik er nog wat ui over, gewoon omdat die over was van het vorige gerecht 😉

Zet het ongeveer 30minuten in de oven is je lunch is klaar !

Tip

Dit is ook een prima ontbijt. Zelf snij ik het in kleinere stukken en zet het in een doosje in de koelkast. In de ochtend neem ik dan een stuk als ontbijt ofwel als lunch mee naar mijn werk/stage. Een goede start van de dag.

Laat het smaken ! Mocht je dit gerechtje gemaakt hebben, tag me zeker op Social media zodat ik je creatie kan zien!

[:de]Proteïne zijn goed en al zeker als ze uit de oven komen! Het is een beetje afgekeken van de Italiaanse Frittata en echt wel een heerlijk en snel lunchgerecht. Wie mij volgt op Instagram weet dat ik elke zondag mealprep. De omelet uit de oven komt dan ook wel eens voorbij en is geliefd door mijn volgers. Ik deelde eerder al de omelet met sperziebonen en omelet op een bodem van pizzadeeg. Vandaag weer een nieuw receptje, een omelet met aardappel en spinazie. Snel, lekker en gezond! Sorry voor het gebrek aan foto’s, maar ik was normaal niet van plan het op de blog te zetten 😉 Op verzoek nu dus wel.

Wat hebben we nodig

 • Vuurvaste kom of bakvorm
 • Bakpapier
 • Spinazie (ik nam blokjes diepvries spinazie)
 • Aardappelschijfjes (voorverpakt, easy!)
 • Plantaardige room
 • 6 eieren
 • Ui (optie)
 • Kruiden naar keuze

Zo maak je het

Verwarm alvast je over voor op 180 graden.

Leg het bakpapiertje in de schaal of kom waar je je omelet in wil maken. Dit voorkomt het plakken aan de bodem en maakt vetstof overbodig.

Doe de aardappelschijfjes in de kom en verspreid ze een beetje. Voeg er zoveel spinazie aan toe als dat je zelf lekker vindt. Gewoon tussen en op de aardappelschijfjes.

Even afkruiden met wat peper en zout(zelf gebruik ik Keltisch Zeezout).

Kluts 6 eieren in een kom, voeg er de room en kruiden aan toe en klop het onder elkaar. Giet het mengsel over de aardappelschijfjes en druk met een vork nog eens alles goed in het mengsel. Kijk dat alles een beetje bedekt is met ei.

Als laatste deed ik er nog wat ui over, gewoon omdat die over was van het vorige gerecht 😉

Zet het ongeveer 30minuten in de oven is je lunch is klaar !

Tip

Dit is ook een prima ontbijt. Zelf snij ik het in kleinere stukken en zet het in een doosje in de koelkast. In de ochtend neem ik dan een stuk als ontbijt ofwel als lunch mee naar mijn werk/stage. Een goede start van de dag!

………………………………

Laat het smaken ! Mocht je dit gerechtje gemaakt hebben, tag me zeker op Social media zodat ik je creatie kan zien!

[:]

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.