wij gingen shoppen bij ikea en kochten weer leuke spulletjes

Ikea shoplog augustus 2018

De laatste dagen verlof… Dus besloten we om alles nog in orde te brengen voor de drukte en school weer begint. De jongste had nog een boekentas nodig, hij start weldra in het eerste leerjaar. Mijlpaal! De collecties waren dit jaar erg kleurrijk, maar hij kon toch zijn keuze maken. Wat er allemaal in zijn boekentas zit, zien jullie binnenkort, eerst laten we de vondsten van Ikea zien en maken we de hal in orde.

Momenteel ziet de hal er niet zo overzichtelijk uit :s We hingen al een gordijn op als scheidingswand, met daarachter de jasjes en boekentassen. Dit idee zagen we op de site van Ikea en vonden we eigenlijk wel een fijne oplossing om het strak te houden. Ik zie niet graag dingen liggen, heb het liever verborgen in een kast of achter een gordijn. Achter het gordijn bleef het toch een beetje een rommeltje met 3 kinderen, dus besloten we opnieuw een kleine upgrade te geven aan onze hal.

In de winkel viel ons oog op de Tomnäs open kast in het wit, deze stond ook in de aanbieding, maar was helaas niet meer te verkrijgen. In het magazijn lag er enkel nog één zwarte.

Ikea Tomnäs open kast wit

Dus gingen we voor een alternatief en kochten we opnieuw een Kallax kast. Iedereen kent ze wel en volgens mij staan ze in zowat elk huis wel ergens 🙂 Hier thuis staan ze in bijna elke ruimte.

Een stapel Samla opberg bakken. Handig om binnenkort de zomerkledij in op te bergen. Momenteel gebruik ik daarvoor de Dröna bakken, maar zonder deksel is het niet zo handig. Ook zijn de Dröna bakken niet gemaakt om te stapelen waardoor ze inzakken. Dus vanaf nu alles in doorzichtige bakken met een label erop.

Samla bakken met deksel - Ikea shoplog Lievelyne

Een set kinderkleerhangers want die hadden we ook tekort en kan je niet overal vinden.

Gekleurde Kinder kleerhanger - Ikea shoplog Lievelyne

lees ook: Meer orde in de keuken, kijk mee in onze kasten+tips

Batterijen hadden we ook tekort. Ik vergat natuurlijk welke en kwam met de verkeerde thuis. Al kunnen we altijd wel AA batterijen gebruiken in huis.

AA batterijen - Ikea shoplog Lievelyne

Je dacht dat ze echt waren hé? Deze kleine plantjes zijn heel erg nep en vragen dus geen onderhoud. Dus die mochten zonder nadenken mee voor 0,99€/stuk! Helaas moest ik er eentje afstaan aan mijn oudste dochter : MOMLIFE!

Kunstplantjes - Ikea shoplog Lievelyne

Nog meer groen voor de woonkamer. De Monstera plant stond al heel lang op mijn lijstje en kwam ik tegen bij Ikea. Een mooie grote groene plant voor 12€.

Monstera plant - Ikea shoplog Lievelyne

Mogelijk ook interessant: Beter slapen door kamerplanten ? Op naar Ikea !

Niet zo interessant, maar wel nodig, deze gordijnstang. De ingang van onze wasruimte waar de wasmachine staat, gaat via de speelkamer van de kinderen. Omdat een deur daar onhandig is, kocht ik dus deze gordijnroede. Wat in de hal werk, werkt vast ook in de wasruimte/berging. Als ik met maar allemaal niet zie, haha!

Gordijnroede - Ikea shoplog Lievelyne

Jullie vinden het vat niet erg dat ik een paar Ikea producten van vorige maand mee in deze shoplog laat zien hé. Ik kocht toen een set glazen kommen met deksel en kan deze echt aanraden. Zeker als je graag je maaltijd al voorbereid en in de koelkast zet. Wie mij volgt op Instagram zag vast al mijn mealprep sunday in mijn verhaal. Daar laat ik jullie zien wat ik die dag maak al lunch en/of avondmaal voor de komende 2 dagen. Deze kommen kan je in de oven gebruiken en daarna laten afkoelen, deksel erop en in de koelkast bewaren.

Glazen kommen set met deksel - Ikea shoplog Lievelyne

Voor buiten kocht ik nog een kleine olijfboom, als pot gebruikte ik voorlopig even de prullenbak van Ikea. Ik vergat er eentje te kopen dus moest deze maar even dienst doen als bloempot. Hopelijk springt het niet stuk in de winter, fingers crossed!

Olijfboom - Ikea shoplog Lievelyne

DIT was een grote miskoop! Ik dacht dat het wel lekker en makkelijk zou zijn om dit brood te maken, maar dat bleek dus niet zo. Ofwel deed ik iets gruwelijk verkeert. Je hoort water toe te voegen en dan te schudden met het karton. Dat ging al mis, overal lag knoeiboel. Eenmaal uit de oven was het niet veel beter, het rook vreemd en smaakte nog vreemder. Zelfs de kippen trokken hun snavels ervoor op 🙂 Sorry Ikea, fail! Ben jij wel een fan ervan? Laat het me weten!

Waldcorn broodmix - Ikea shoplog Lievelyne

lees ook: Persoonlijk Fleece Deken Geborduurd met Naam – Warmte en Uniekheid in één

Als laatste nog deze handige knijpertjes in bakje. Makkelijk op te hangen aan je waslijn en vrolijk van kleur.

Wasknijpers in potje aan de wasdraad - Ikea shoplog Lievelyne

……………………………………………………………………………..

Q: Wat was jouw leukste Ikea aankoop deze maand?

Volg je me al op Instagram?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.