Sicilie met kinderen vakantie

Fotodagboekje 2018 : Sicilië met 3 kinderen

[:en]De reis begon met een rit van 2u naar de vlieghaven van Weeze. Hoewel we optijd vertrokken, hadden we de pech om in een file terecht te komen. Niet één keertje, maar twee keer ! Dat was even stressen want volgens nieuwssites zou de file oplopen aan de Roertunnel tot 73minuten ! Gelukkig viel het uiteindelijk wel mee en verloren we 40minuten.

Snel de auto even parkeren en dan richting incheck! Weg koffer, weg stress want nu was het enkel nog door de controle en richting vliegtuig om de lucht in te gaan.

In het vliegtuig kregen we helaas te horen dat de vlucht nog eens een UUR vertraging had. We mochten niet omhoog wegens hevig onweer en regen in Duitsland… Aaagh!

Eenmaal in de lucht was het uitzicht een stuk beter !

Aangekomen in Palermo, moe, plakkerig maar vooral erg hongerig! Op het vliegtuig waren alle vegetarische opties uitverkocht. Dus kocht ik maar chips, helaas moest ik ook die afgeven aan mijn hongerige zoontje 🙂 #momlife! Na een 2u durende rit in de taxi kwamen we om 23u eindelijk aan op onze bestemmig : Porto Empedocle – Agrigento! Het eten stond op ons te wachten, gepaneerd vlees, broodjes en salade voor iedereen. Voor mij lekkere gepaneerde en gebakken Aubergines. Het smaakte !

Dinsdag

‘S morgens vertrokken we met voldoende broodjes en drank richting strand.

We aten ook zandijsjes !

‘S avonds allemaal om de beurt even een frisse douche nemen. Al het zand uit de haren spoelen. En later kwam er wat volk over de vloer aangezien het ook de dag erna in Italië een feestdag was. We aten veel pizza en frietjes.

Woensdag

Hoewel het niet de bedoeling was, sliep ik toch een beetje uit. Daarna vertrokken we richting strand. Gepakt en gezakt met eten, strandstoelen, handdoeken en speelgoed.

Langs het strand lag de haven, love the view!

Porto Empedocle Sicilië

‘S avonds maakte we een wandeling in een dorpje aan de haven en aten we een ijsje.

Lees ook: Op vakantie gaan met kinderen: Ik deel mijn tips!

Donderdag

Hiep hiep hiep, HOERA ! Onze kleinste was jarig en dat vierde we met ijstaart !

We maakte een wandeling door het winkelcentrum, daar zocht hij een cadeautje uit en we aten bij Burger King. Haha, wie doet dat nu in het land van pasta en pizza?

‘S avonds wandelde we langs het strand en de kermis. Er stond daar een klein kraampje waar suikerspin gemaakt werd in allerlei vormen.

Voor 4€ heb je in Sicilië al een hele grote pizza en ze smaken er stukken beter dan thuis! We aten 2 dozen helemaal leeg met ons 5 🙂

Smal straatje ? Geen probleem, dat past wel in Sicilië !

Vrijdag

De kinderen stonden heel blij op! Ze verheugde zich namelijk erg op wat er op de planning stond : Waterpretpark ! We reden een uurtje door de bergen om te genieten van een dagje pret!

Aquapark Conte - Sommatino

Lees ook: Wat je moet weten voordat je naar Disneyland Parijs gaat: Onmisbare tips en tricks

Rond 18u vertrokken we weer terug. We waren allemaal moe, maar zeker voldaan. Een uurtje later waren we thuis en aten we nog wat. Lekker douchen en dan een beetje chillen op het balkon.

Zaterdag

Opstaan, koffie drinken, broodjes halen en smeren en dan opnieuw naar het strand met voldoende drank, eten en spullen 😉

De jongens speelden uren in het zand, bouwde tunnels en zandkastelen terwijl hun zus als een diva lag te schaduwbaden.

Op de terugweg kwamen we een kudde geiten tegen, je kon ze niet missen met die bellen om. Iets dat ze in Sicilië heel normaal vinden terwijl ik het echt een foto waard vond.

Tegen de avond vertrokken mijn man, ik en de oudste nog even naar het shoppingcenter om een geschenkje te kopen.

En een ijsje, dat we opaten bij de kleurrijkefontein aan de ingang van de shopping.

Zondag

De laatste dag aan het stand, dus stonden we vroeg op. Deze keer bezochten we een ander strand waar we enkele bedjes konden huren. Zalig!

Tegen 13u aten we wat in het restaurant aan het strand.

En om 18u vertrokken we terug naar huis om ons klaar te maken voor onze laatste avond. We besloten om iets te gaan eten in San Leone, daar is altijd wel iets te zien.

We wandelde nog even over de kermis en kochten enkele souvenirs.

Maandag

Rond 16u kwam de taxi aan, op zijn gemak want haast dat kennen ze in Sicilië niet 🙂 Met een kleine vertraging kwamen we om 18u30 aan bij de luchthaven. Daar stonden de mensen aan te schuiven tot buiten. Rara, net aan onze balie… Aanschuiven maar…

Een nachtmerrie om in Palermo het vliegtuig te nemen. Of het nu aan onze budget vliegmaatschappij ligt of aan hun manier van werken, geen idee. We stonden 45minuten in een rij waar geen beweging in kwam. De band was stuk, koffers moesten met karretjes gebracht worden, mensen werden boos, kropen voor… En uiteindelijk wist niemand nog wat er gebeurde en waar je moest aanschuiven. Pisa, Weeze, … 4 verschillende vluchten die door elkaar hun bagage wouden opgeven. Paniek brak uit want onze gate zou 10minuten later sluiten. Dus ik trok mijn stoute schoenen aan, kroop voor net als iedereen en hoopte dat we nog op tijd zouden zijn.

Even rennen naar de controle en jep, ook daar hadden we prijs. Bagage controle, even aan de kant! Gelukkig was deze persoon wel heel vriendelijk en begripvol. Deed zijn job en gooide enkele vloeistoffen weg uit de handbage die normaal ingecheckt moest worden, maar door al de chaos toch met ons mee moest. Hij wees ons de weg naar de gate en toen werd het rennen want het was ondertussen 19u45 en onze vlucht zou vertrekken om 20u! Gelukkig hadden ze boven net zoveel begrip en zaten we nog op tijd in de bus. Tot onze verbazing waren we ook niet de laatste. Sommige kwamen heel rustig nog aan met koffie in de hand…

Om 20u30 vertok ons vliegtuig na wat vertraging eindelijk naar Weeze Airport !

……………………………………….

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.