heel voor lunch en brooddoos inspiratie voor school

Zo maak je de leukste brooddoos voor school | Bento & Yumbox inspiratie!

Aangezien het bijna terug school is, kunnen jullie vast wat inspiratie voor de brooddoos gebruiken. Lunchen op school hoeft niet saai te zijn!

Yumbox inspiratie bento

Ik deel graag enkele lunchtrommels die ik afgelopen schooljaar voor mijn kinderen maakte. Jullie zullen vast een evolutie zien in het maken van de lunchdozen. Ik volg meerdere Instagram accounts waar ik veel inspiratie haal. En ook sinds ik de Yumboxen in mijn bezit heb, is het veel aangenamer om lunch te maken voor de kinderen. Je kan er eindeloos in variëren, nat en droog blijft fijn gescheiden van elkaar.

Ik begon met de boxen van Ikea, ook fijne boxen, maar de vakjes worden niet afgesloten door het deksel. Dat zorgt dus dat komkommer wel bij de boterham kan liggen na een reisje in de boekentas. Gevolg is dan een natte boterham waardoor ze het niet opeten. Althans, mijn kinderen brachten het dan gewoon terug mee. Hier moest ik dus wel rekening mee houden bij het maken van de brooddozen van de jongens.

Ikea lunchdoos bento dino

Evolutie van de brooddoos

Ik begon met Bento begin 2017 met enkele tips van Funda van @Funsmomlife. Ze heeft ook drie kieskeurige eters en gaf met de tip om gewoon wat prikkertjes toe te voegen en eventueel wat kaasjes erop te prikken. Het begon allemaal met een simpel lunchdoosje van de Zeeman en Mepal met daarin enkele prikkertjes.

Simpel Bento trommeltje van Mepal met dino boterham

Simpel kinderlunch doosje

In de zomervakantie kreeg ik een leuke doos toegestuurd vol Bento spullen. De unboxing ervan vind je hier Ik kreeg meteen zin in het nieuwe schooljaar en ging toen ook echt aan de slag met gezonde snacks mee te geven. Ik probeerde de Yumbox een heel jaar uit samen met de oudste. De 2 jongste kinderen kregen nog het Ikea doos mee, omdat ze nogal vaak iets stuk maken of verliezen wou ik nog even afwachten.

Dit waren de eerste Yumboxen die ik maakte vanaf september 2017. Een frietzakje gemaakt van papier gevuld met reepjes wortel of zandkoekjes zijn een leuk extraatje.

Bento inspiratie - Yumbox - broodtrommelliefdekaartjes
September 2017

In oktober werden me de broodbriefjes toegestuurd, ook weer een leuke toevoeging. Je vind hier ook andere toffe broodbriefjes die je kunt downloaden en lamineren. De middelste begon net met lezen en schrijven, dus dit vond hij erg leuk om de letters te herkennen. Ook de letterkoekjes vinden de kinderen erg leuk en een omelet in de brooddoos ook.

Bento inspiratie - Yumbox - broodbriefjes
Oktober 2017

November, mijn verjaardagsmaand dus ik trakteerde mezelf op meer Bento spulletjes. Ondertussen moest ik op zoek gaan naar een andere plek in de keuken om alles te kunnen bewaren.

Bento inspiratie - Yumbox - broodtrommelliefdekaartjes - prikkers
November 2017

In december maakte ik Sinterklaas en Kerstmis boxen en duidelijk minder foto’s 🙂 Het was dan ook een drukke maand met veel vakantie. Welkom mandarijntjes en peperkoeken! Een kerstboom van komkommer of een worteltje voor het paard van Sinterklaas.

Bento Inspiratie december - Sinterklaas - Kerstmis
December 2017

In januari gaf ik de kinderen voor het eerst yoghurt mee in de Yumbox. Toch wel spannend, ging het niet uitlopen of zuur worden? Nee hoor, de vakjes met yoghurt waren helemaal leeg, de kinderen vonden het geweldig! De middelste is dinofan, met wattenstokje en voedingskleurstof kun je perfect een echt dino ei maken, ROARRR !

Januari 2018

Februari was de maand van de liefde, ik schreef er eerder al een blog over. Daar kun je enkele leuke tips vinden. Zelf vind ik de monster boterham het leukst.

Bento inspiratie - Yumbox - broodtrommelliefdekaartjes
Februari 2018

In maart schilderde de kinderen en ik enkele gekookte eieren met scheerschuim en voedingskleurstof voor Pasen. Een toffe aanvullen in de Yumbox. Ook de bladerdeeg hapjes zijn een leuke aanvulling in de lunchbox.

Yumbox bento inspiratie
Maart 2018

Enkele voorbeelden uit april. Het is hier duidelijker te zien dat het een drukke maand was, maar je kunt dus heel simpele dingen toevoegen aan een brooddoosje om toch variatie te geven. Bijvoorbeeld een opgerold worstje kun je vullen met groentjes of besmeren met siroop en afwerken met een Bento ring. Restjes pannenkoek of pasta kunnen ook prima mee, mijn kinderen vinden dat heerlijk.

Bento inspiratie - Yumbox - broodtrommelliefdekaartjes
April 2018

In mei werd de eerste watermeloen gekocht en lagen ook de kersen weer in de winkel. Zalig al dat lekkere fruit! Mocht je nog inspiratie zoeken voor gezonde snacks op school, ik schreef er een blog over.

En in juni sloten we het schooljaar af. Yumboxen werden opgeborgen in de lade, boekentassen leeggemaakt en in de kast gezet. De vakantie was er, tijd voor de kinderen om te genieten. Ik hoop dat ik jullie ook even kon laten genieten van wat Bento inspiratie!

Bento inspiratie - Yumbox - broodbriefjes

Lees ook: Monkey platter : gezond snacken was nog nooit zo leuk

Op zoek naar een toffe brooddoos? Je shopt ze hier samen met een naamsticker zodat je kindje nooit meer zijn of haar brooddoosje verliest op school.

Vergeet @Lievelynepuntbe zeker niet te taggen op Instagram of Facebook! Ik vind het altijd erg leuk als mensen geïnspireerd raken door een artikel dat ik schreef!

…………………………………………………………

Q : Wat geef jij graag mee in de brooddoos van je kindje?

Werd je geïnspireerd door dit artikel en vond je de informatie nuttig? Deel het dan zeker verder, dat helpt ons en de blog om te groeien(DANKJEWEL)! Tag ook zeker @LIEVELYNEPUNTBE op social media als je aan de slag gaat met één van onze tips. Ik zie het graag voorbij komen en deel het verder!

*Sommige blogs bevatten affiliate linkjes. Door op deze links te klikken en iets te kopen, ontvangt Lievelyne een kleine commissie. Voor jou hangen hier GEEN extra kosten aan vast!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.