[:en]Zo maak je op vakantie gaan met kinderen iets makkelijker[:]

[:en]Weldra vertrekken mijn man en ik op vakantie met onze 3 kinderen. Dit jaar vrees ik niet voor driftbuien en andere obstakels, maar het was ooit anders! De eerste keer dat we met het vliegtuig moesten reizen gevolgd door een lange rit in een warme taxi, was hel! Ik zal het ook niet meer vergeten en vanaf nu vertrekken we niet zonder voorbereiding!

Inpakken

Zorg dat je ruim op tijd je spullen klaarlegt om in te pakken. Maak een lijst met wat je nodig hebt en plan een tripje naar de winkel. Zelf sleur ik enkel het hoognodige mee, veel dingen kan je ook op je bestemming kopen. Als je even zoekt op het internet, kom je zeker en vast een lijst tegen dat je kan helpen met inpakken. Zoals deze bagage checklist van TUI.

Wel ging ik opzoek naar packing cubes, zo kan je alles netjes inpakken en moet je minder lang zoeken als je naderhand iets nodig hebt.

TravelSky Packing Cubes - Koffer Organizer - Inpak Kubussen – 6 stuks - Lichtblauw

Handige hulpmiddelen voor onderweg

Onze kinderen mogen elk een eigen handbagage meenemen, heel erg handig. Zo kochten we voor elk kind een eigen trolley. Deze vullen we met hun spulletjes, geen geruzie onderling en ieder is verantwoordelijk voor zijn of haar spullen. Onze oudste ruilde zopas haar prinsessen trolley in voor een meer neutrale hardcase trolley. Yep, kleine meisjes worden groot ! De jongens daarintegen hebben beide nog hun kleuter trolley en dat  vinden ze prima.

Voor onderweg, kochten we voor hun alledrie een nekkussen. Fijn voor kleine dutjes tijdens het vliegen of onderweg naar het vliegveld. Zelf kochten we deze bij Kruidvat, maar Action heeft ze ook meestal. Mocht je ze toch niet kunnen vinden daar, kan je ze hier bestellen.

Een lunchpakket en drinkfles is ook een aanrader. Wij kunnen niet zonder eten het huis uit, want gegarandeerd dat ze al naar eten of drinken vragen als we 10min onderweg zijn 🙂 Meestal stoppen we onderweg ook wel even om de benen te strekken en even te gaan plassen natuurlijk.

yumbox minisnack - drink in the box -LIEVELYNE tips

Raamstickers kunnen ook zorgen voor een leuke bezigheid tijdens de autorit of tijdens het vliegen. Ik kocht er een tijd geleden al bij Action, je hebt ze daar in verschillende uitvoeringen en ze kosten echt niet veel. Makkelijk aan te brengen op het venster en je kan ze blijven gebruiken. Als ze niet meer goed plakken, maak je ze gewoon een beetje vochtig.

Herbruikbare raamstickers van Action - Reizen met kinderen TIP

Bij Action kan je ook goedkope dunnen mapjes vinden. Stop er wat gekleurd en wit papier in, enkele stiften, potloden en wat stickers. Ook deze boekjes van Denksport zijn een aanrader. Ze bestaan voor alle leeftijden en zijn ook nog eens erg leerrijk ! Ik schreef er eerder al een review over, alle info en onze mening vind je daar terug. Ook hebben ze sinds kort een nieuwe app, speciaal ontwikkelt voor de kleine puzzelfan.

Denksport voor kinderen

Een hersluitbaar doosje met wat lego blokjes is ook een supertip. Plak een kleine grondplaat in de deksel en print enkele plaatjes uit met bouwvoorbeelden. Zo kunnen ze zich prima vermaken.

Bubbelgum is alvast een goede tip tijdens het opstijgen en dalen ! Nu onze kinderen wat ouder zijn, kunnen ze hier prima op kauwen tijdens de vlucht. Toen ze kleinder waren, gaven we ze tijdens het opstijgen een zuigflesje om te drinken. Sommige maatschappijen kunnen wel moeilijk doen over vloeistoffen, kijk dit op voorhand even na en koop des noods een flesje drank na het inchecken.

Koop een nieuwe DVD of huur ze bij je bibliotheek en speel ze af op een draagbare DVD speler. Zeker weten dat ze geboeid kunnen kijken naar een nieuwe film ! Omdat onze kinderen met 3 zijn en je niet iedereen wil storen met het geluid van de film, koop je best een splitter voor de hoofdtelefoons.

Als laatste tip is er de tablet, zeker weten dat alle kinderen zich hiermee prima kunnen bezighouden. Zet er op voorhand voldoende apps op waar je geen wifi voor nodig hebt. Eventueel wat muziek en filmpjes is ook altijd leuk.

Verder ga ik net voor we vertrekken ook altijd even langs Action en koop ik enkele goedkope speelgoedjes. Die krijgen ze dan in de auto, het vliegtuig of op onze bestemming. Nieuw speelgoed maakt kinderen enthousiast en ze zullen er zeker lange tijd mee willen spelen. Zo kocht ik ook op Aliexpress enkele goedkope Lego setjes.

Welke tips gaven andere mama’s

Linda van Go-or-no-go.nl deelde op haar blog ook vele tips. Ik vond haar cadeautjestip wel erg leuk. Je kan bijvoorbeeld afspreken met je kinderen dat ze iets krijgen als ze zich gedragen tot aan een bepaald punt (bijvoorbeeld het volgende tankstation). Lukt het ze, mogen ze een cadeautje openmaken.

Karlien van Reistipsmetkids.nl gaf haar lezers een tip tegen wagenziekte. Hiervoor gebruikt ze speciale armbandjes die ze haar kinderen omdoet tijdens de rit met de auto.

Susanne gaf enkele hele leuke tips, ik som ze even voor jullie op :

  • Autobingo
  • ‘Paspoort’ om in te vullen elke dag, als herinnering of een dagboekje bijhouden kan ook.
  • Laat je kind een nieuw boek uitzoeken en maak een leesmeter. (Dit vind ik persoonlijk een hele goede tip met het nieuwe schooljaar in zicht!)

 

…………………………………………………………………….

Q : Hoe vinden jullie kindjes het om te reizen met de auto of het vliegtuig ? Heb je nog leuke tips, deel ze gerust bij de reacties onderaan !

 

 

 [:]

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *