Wat past er in de Yumbox en handige tips om je lunch vers te houden tijdens de warme dagen!

Het einde van het schooljaar is er en dat betekent dat er een drukke vakantie volgt. Het goede nieuws is dat de wekker enkele dagen per week uit mag blijven. Zalig toch! Ook staan er leuke tripjes op de planning. Zwemmen, pretpark, kinderboerderij,…

Natuurlijk vertrekken we hier altijd goed voorbereid en met voldoende eten! Niet zo vervelend als zeurende kinderen. Bij ons begint het meestal in de auto of bij aankomst. “Mama heb je iets te eten bij?” “Ik heb dorst!” Je kent het vast wel 😉

Dus ook in de vakantie zal de Yumbox hier zeker gebruikt worden. Op zich houdt de box het eten al lekker vers. Toch vind ik het handig om alles koel te houden tijdens warme dagen. Een aanrader tijdens warme dagen, een compacte(opvouwbare) koeltas. Een koelelementje erbij en je eten blijft lekker fris.

Koeltas lunch12

Geen koelelement in huis?

Geen probleem. Je kan ook gewoon een sponsje nat maken, in een diepvrieszakje steken en de vriezer in. De dag zelf haal je ze uit en steek je ze in je koeltas. Life hack!

Lifehack ! Sponsje in diepvries als koelelement voor je lunch

En wat ik ook erg handig vind om de brooddoos koel te houden. Deze herbruikbare ijsblokken! Super handig om je dranken te koelen, maar dus ook voor je etenswaren! En trouwens ook voor kleine pijntjes bij de kinderen 😉Herbruikbare ijsblokken. Handig voor in de Yumbox

Een andere manier om alles koel te houden is gewoon je waterflesje of drankkarton de avond van tevoren even in de vriezer te doen.

Ook toen ik nog met een luiertas sleurde vond ik dit formaat van koeltas handig. Ik had toen ook een model zoals deze en heb het echt intensief gebruikt toen. Je kan er makkelijk je gekolfde melk en verse fruithapjes in bewaren en vervoeren. Deze koeltas past gemakkelijk in je tas doordat het een vouwbaar model is. Dus ook als je op verplaatsing moet kolven, kan deze gewoon opgevouwen worden in je tas en achteraf gebruikt worden om alles in te bewaren.

Past er een Yumbox in?

Dat is natuurlijk de grote vraag voor de Yumboxfans!  Ik heb het kleinere koeltasje en de yumbox Panino. Deze past erin, mits je de Yumbox op de zij legt. Geen probleem want de Yumbox is ervoor gemaakt om alles gescheiden te houden door de siliconelaag in het deksel! Wil je de box liever plat kunnen leggen? Er bestaat dan ook nog een maatje groter.

Yumbox panino roze en handige koeltas - Bento tips Lievelyne

De Yumbox Minisnacks past er wel prima in, samen met wat drank en fruit of zelfs brood. Je zou de koeltas dus ook als boekentasje kunnen gebruiken voor een peuter. Alles wat een kleintje nodig heeft, past hier perfect in.

handige koelbox gevuld met yumbox mini en drink in a box - LIEVELYNE

Meer bento tips voor de Yumbox deel ik hier.

Ik hoop dat jullie deze tips handig en bruikbaar vinden! Laat het weten bij de reacties als jij nog een leuke tip hebt.

………………………………………………………………………..

Volg jij ons al op Instagram & Facebook?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.