Tips hoe je je kinderen makkelijker water leert drinken

Kinderen (en ook wij)zijn de hele dag druk in de weer. Daarom is het dan ook belangrijk dat ze veel water drinken. Gelukkig drinken mijn kinderen liever water dan frisdrank. Ik deed mijn best om ze groot te brengen zonder pakjes en sapjes, al krijgen ze dat ook wel. Hey I’m just human like you! Vooral de jongste drinkt heel graag Ice tea(zonder prik). Als we hem laten doen, drinkt hij een 2l fles helemaal leeg op één dag 🙂 Dus we proberen het wel te beperken. Vandaag deel ik graag enkele tips die voor mezelf en het gezin erg goed werken.

Een leuke fles

Zowel voor kinderen als volwassenen werkt het motiverend om te drinken uit een mooie fles. Ook thuis werkt dat beter dan drinken uit een glas. De kinderen vullen hun fles gewoon zelf en voilà geen gedoe, de hele dat drank binnen handbereik! Neem de fles mee waar je gaat en zet ze vooral binnen handbereik. Als je de fles ziet, denk je er ook eerder aan dat het tijd is om te drinken. Maak met jezelf een afspraak om bijvoorbeeld een halve liter voormiddag te drinken, eentje namiddag en ’s avonds nog eens een halve liter. Voor je het weet zit je aan je dagelijkse inname!

Handige tip voor buiten

In onze vriezer liggen altijd herbruikbare ijsblokjes. Vul een grote kan met water, (bevroren) fruit en doe er dan voldoende ijsblokjes in. Geen fan van fruitwater? Je kan er natuurlijk ook gewoon wat Grenadine in doen. Dit kan je ook stilaan afbouwen, doe in het begin wat meer siroop erin en verminder dit elke keer.
 Action waterkan en ijsblokken
Ook handig zijn de watertaps die je bij Hema of Action kan vinden. Gewoon vullen, ijsblokken erin en bekertjes erlangs! Je kinderen zullen het geweldig vinden om zichzelf te mogen bedienen. Dit is echt een goede motivator, ook voor jezelf!
 glazen limonade tap van Action met ijsblokken en citroen

Recept: Heerlijk recept voor bewaarwafels, goedgekeurd door onze de kinderen!

Water met een smaakje

Mijn kindjes hebben geen probleem met water drinken. Toch vonden ze het erg leuk toen ik er fruit in deed. Dit geeft een smaakje aan het water en als het water op is kunnen ze het fruit gewoon opeten. Je kan hiervoor ook diepvriesfruit gebruiken en dan wordt je water ook nog eens gekoeld.
 
Ook bestaan er tegenwoordig 0% kcal druppeltjes die je kan toevoegen aan je water. Bij Action liggen ze regelmatig, ik heb ze hier ook in de koelkast staan. Er zijn verschillende smaken en ik denk dat ik er rond de 0,70€ voor betaalde!

Personaliseer een glas of drinkbeker

Dit kan natuurlijk ook erg motiverend werken voor je kind. Probeer eens een glas aan te bieden dat vriendelijk lacht, of eentje met hun eigen naam. Ik weet zeker dat ze hier heel fier uit zullen drinken!  Deze kan je dan op een beker of glas bevestigen samen met de kawai oogjes eventueel. Of laat ze zelf kleuren op een glas met speciale glasmarkers, dit kan ook motiverend werken en werkt ook nog eens tegen de verveling. Twee vliegen in één klap dus!

 Alternatief

Drinken je kinderen ondanks deze tips nu toch nog steeds geen water? Probeer dan eens om ze vochtrijke tussendoortjes te geven. Dit kunnen zelfgemaakte ijsjes zijn, maar ook groenten en fruit. Mijn kinderen zijn dol op watermeloen en komkommer. Als ik ze in een leuke vorm snij of opleuk met een prikkertje, zijn ze helemaal enthousiast!

Meer snack tips vind je hier!

yumbox mini snackbox voor op school met fruit
…………………………………………………
Q: Drinken jouw kinderen graag water? Deel gerust je tips bij de reacties!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.