Heerlijke bladerdeeg hapjes voor jong en oud

Dit bladerdeeg receptje is supergemakkelijk en héél lekker! Ook een leuke activiteit om te doen met kinderen. Hiervoor gebruikte ik wel bladerdeeg uit de winkel, ik maakte het dus niet zelf. De vulling wel, daar kan je kiezen voor verschillende opties. Het bladerdeeg dat ik deze keer gebruikte was van Easy bakery, er zaten 10 vellen in een doosje. Zelf gebruikte ik 4 doosjes voor alle hapjes die ik maakte.

hele lekkere Bladerdeeg hapjes maken met kinderen

Als vulling ging ik voor zowel hartig als zoet. Voor de hartige gebruikte ik restjes pastasaus (niet teveel want anders loopt het uit), mozzarella en voor de combinatie spinazie en ricotta. Ook hier maakte ik het mezelf niet te moeilijk en maakte ik gebruik van diepvries spinazie. Je kan deze gewoon in zakken kopen bij de Lidl. Even in een kom doen met een beetje zout erover en laten ontdooien. Vervolgens even laten uitlekken op wat keukenrol voordat je het op het bladerdeeg legt.

bladerdeeg met ricotta, spinazie & mozarella, pastasaus - bladerdeeg hapje

De zijkantjes goed aandrukken met een vork zodat ze niet openspringen en gaan lekken.

bladerdeeg hapjes

Voor de zoete gebruikte ik confituur als vulling. Ik drukte met een koekjesvorm enkele hartjes uit en smeerde er confituur op. De zijkanten drukte ik weer aan met een vork, zo blijft alles mooi op zijn plaats.

bladerdeeghapjes met verschillende vullingen

Sommige vellen besmeerde ik met choco, rolde ik dan op en sneed ze in stukken. Dit geeft een leuk effect als ze gebakken zijn.

Siroop kan je ook prima gebruiken als vulling. Ook hier besmeerde ik gewoon de vellen met siroop, rolde ze op en sneed ze in kleine stukken.

Voor de kinderen maakte ik nog snel enkele worstenbroodjes. Deze vonden ze heerlijk! Gewoon frikadel uit de diepvries even laten ontdooien en vervolgens in kleine stukken snijden en oprollen in het deeg. Ook heel leuk om mee te geven in de brooddoos naar school!

simpele worstenbroodjes met bladerdeeg en frikadel

Alles even in de over op 180 °C totdat ze mooi bruin zijn van kleur. En dan lekker smullen!

Probeer ook zeker dit wafel recept!

Zoete bladerdeeg hapjes - Lekker makkelijk en snel

……………………………………………………………………………..

Q: Wat zou jij als vulling gebruiken?

Volg je mij al op Instagram ?

Ik plaats er dagelijks iets en zou het leuk vinden je daar te zien !

[:]

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.