Gezonde en snelle lunch: Omelet met groenten uit de oven

Op Instagram laat ik vaak in mijn verhaal zien wat ik klaarmaak. Toen ik deze lunch maakte, kreeg ik erg veel vragen en reacties erop. Dus het leek me wel een goed idee om het recept te delen. Heel gemakkelijk te maken en erg lekker! Je kan natuurlijk spelen met het recept, ik toon jullie hoe ik het maakte.

Wat heb je nodig

  • (Diepvries)groenten
  • (Bio)Eieren
  • (Plantaardige) room
  • Kruiden naar smaak
  • Bakpapier
  • Vuurvaste kom

Zo maak je het

Verwarm je oven al voor op 180 °C.

In een vuurvaste kom doe je een bakpapiertje, dit zorgt ervoor dat het ei niet blijft kleven. Vervolgens doe je voldoende diepvriesgroenten in de kom en bestrooi ze met kruiden. Zelf gebruikte ik daarvoor zeezout en peper.

Kluts enkele eieren met wat kruiden. Ik deed er verse basilicum in, deze heb ik altijd in de keuken staan. *Blijft jouw Basilicum niet vers? Ik deel onderaan nog een tip hiervoor! Bij het ei deed ik een volledig pakje room en wat zout en peper. Even goed doorkloppen met een vork en over je groenten gieten. Zorg dat de groentjes allemaal bedekt zijn met ei.

Zet het in de oven tot het een vaste structuur heeft. Bij mij duurde dat ongeveer 35 minuten (hete lucht).

Combinaties

Je kan natuurlijk eindeloze combinaties maken. Voeg er olijven, feta of paprika aan toe voor een extra smaak. Ook tonijn of zalm is er erg lekker in. Alles hangt af van je eigen smaak en de inhoud van je koelkast of diepvries natuurlijk 😉 Ik maak dit wel vaker en deelde eerder al een recept ervan, dat receptje vind je hier.

Tip om Basilicum vers te houden

Koop jij ook vaker een potje met verse Basilicum dat ondanks je goede zorgen toch krokant wordt? Herkenbaar! Maar sinds ik de verzorging van mijn kruidenplantje anders aanpak, blijft het maanden goed. Voorheen gaf ik gewoon een beetje water als ik eraan dacht, maar dat was natuurlijk niet genoeg en na een week of 2 zag mijn plantje helemaal bruin. Dus plaatste ik mijn plantje in een bakje op het aanrecht. Ik zorg dat er altijd water in het bakje zit zodat de grond altijd vochtig is. En het werkt echt, geen krokante Basilicum meer!

Wat je ook kan doen om je verse kruiden optimaal te kunnen gebruiken is INVRIEZEN. Net als restjes wijn en andere producten die je niet dagelijks gebruikt, maar wel wil bewaren. Gebruik hiervoor gewoon ijsblokvormen. Giet hierin een beetje olijfolie en doe enkele blaadjes van je kruiden erin(Tijm, Basilicum, Oregano,…), eventueel wat verse look en vries het in. Wijn kan je op dezelfde manier invriezen, gewoon je ijsblokvormen vullen met wijn en in de diepvries zetten. Tada, LIFE HACK!

Gezonde en snelle lunch : Omelet met groenten uit de oven

Probeer ook zeker dit groenten omelet recept!

…………………………………………………………………

Q: Heb jij een lekkere lunchtip? Deel het bij de reacties, ik probeer het graag uit!

Mocht je het recept uitproberen, tag me dan gerust op Instagram of Facebook. Ik vind het altijd erg leuk om te zien dat ik iemand inspireerde 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.