[:en]Einde van het kleutertijdperk + DIY geschenkje[:]

[:en]Opeens was het zover, de laatste dag van het schooljaar. De dag waarop onze jongste afstudeerd als kleuter… Ik schreef er vorig jaar al over. Toen studeerde de middelste af als kleuter. Zo emotioneel was het toen! Ik vreesde voor tranen dit jaar, want dit jaar zou ik voorgoed afscheiden nemen van de kleuterschool. De schoolpoort waar ik altijd stond te wachten… De bekende gezichten van de juffen, de groepjes met babbelende moeders,… Ik zal het allemaal missen !

Dag kleutertijd !

Net als ieder jaar, was er maar een halve dag school. Om kwart na 11 zag je de ouders al verzamelen aan de schoolpoort. Allemaal voorzien van een camera of smartphone om alles mee vast te leggen. De kindjes sluiten altijd af met een dansje. De oudste kleuters mogen over de rode loper eventjes schitteren. Erg leuk voor ze, en ook voor ons natuurlijk !

Half 12, de poort gaan open en net als altijd stormen de meeste ouders het speelplein op. Het doet me altijd weer denken aan de opening van een pretpark ofzo. Alsof ze bang zijn dat het uitverkocht is als ze niet snel genoeg rennen. Pas op voor je tenen, moeders met karren en buggy’s rijden er gewoon over ! Oef, plekje gevonden. Zoals ieder jaar zal ik weer net aan de verkeerde kant staan om alles goed te kunnen filmen 🙂 De jongste kleutertjes zitten al klaar, wachtend op de grootste van de speelplaats. Eén voor één keren de juffen hun kleuters uit,(met een echte “keerborstel” zoals we dat hier in Limburg zeggen)werden ze de rode loper op gekeerd. Voorzien van zijn zwarte hoedje, wandelde ook onze jongste een beetje beschaamd over de rode loper. Nog even de Hupsakee dansen met hun allen en dan was het tijd voor het afscheid.

Natuurlijk hadden we ook dit jaar enkele geschenkjes voorzien voor de juffen. Voor elk van hun een goodie bag, dat krijgt iedereen toch graag ? Ik heb geen betere foto, aangezien ik deze nam aan de schoolpoort. Ik zou eerst chocolade kopen, maar op het laatste moment ging ik toch voor iets anders. Typisch, ik ben nu eens echt iemand die niet kan beslissen 🙂

En voor de kleuterjuf een bloempotje waar de jongste met vingerverf enkele vlinders op schilderde. Alle leuke herinneringen, juffendiploma en een foto stopte we in het “terugblik”.

bedankje juf, uitmuntend schooljaar

De laatste knuffels werden uitgedeeld en flink als ik was, vertrok ik zonder tranen naar de “grote” speelplaats. Daar stonden de juffen van de 2 oudsten. En raar genoeg kwamen toen wel de tranen. Met de juf van de middelste botste het even aan het einde van het schooljaar. Stemmen werden een beetje verhoffen en emoties kwamen los. Maar, als volwassenen moeten we dit kunnen doen op een juiste manier en ook weer loslaten als het voorbij is. Het was een bewogen jaar voor ons beiden, dus namen we elkaar even in de armen. Ik bedankte haar voor al haar inzet en we babbelde nog even na.

Terugblik bedankje juf met briefje erin

Bij het terugwandelen naar de auto, MOEST de middelste nog even een knuffel geven aan enkele kleuterjuffen. Deze dames veroverde een plek in zijn veel te grote hart, dus we keerde nog even om. Dag juffen, fijne vakantie !

En zo eindigde schooljaar 2017-2018 voor ons ! In de grote vakantie zullen we dus opzoek gaan naar een boekentas voor onze jongste, net als we dat vorig jaar deden voor de middelste. Kijken jullie dan ook weer mee ?

…………………………………………………………………….

Q : Hoe verliep de laatste schooldag bij jouw kindje(s)? Ben je ook zo een emotionele moeder 🙂 

[:]

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.