Handige tip voor een heerlijk en snel gezond ontbijt

[:en]Dat het ontbijt de belangrijkste maaltijd van de dag is, hoef ik je waarschijnlijk niet te vertellen. Iedere morgen heb ik graag een goed vullend ontbijt met voldoende eiwitten. In de zomer is dat meestal een groene smoothie, in de winter eet ik ook wel eens warme havermout.

Het enige dat je nodig hebt is een goede handige blender. Ik kocht pas deze handige blender van Bestron omdat mijn andere stuk was. Gelukkig, want ik had liever dit model waar je gewoon alles mixt en op je pot een drinkdop kan draaien en hup naar je werk ermee. Hoe minder moeite hoe beter, zeker zo vroeg in de ochtend !

’s Morgens moest ik dan wel nog alle ingrediรซnten bij elkaar zoeken, schillen en snijden en dan in de blender doen. Ik weet het, zoveel werk is het niet, maar ik heb altijd zoveel haast dat een handige hack wel van pas kwam.

Dus begon ik met het maken van smoothie freezer bags.ย 

Benodigdheden die ik gebruikte voor 10 porties

 • 10 Diepvrieszakjes (of ziploc zakjes)
 • 10 Elastiekjes
 • Grote zak gewassen spinazie
 • 5 bananen
 • 2 sinaasappelen
 • 300g blauwe bessen
 • 1 appel
 • 1/2 meloen

Aan elk zakje voegde ik een hand spinazie toe en een halve banaan. Het andere fruit sneed ik in stukjes en verdeelde ik over de 10 zakjes. Zo kan je zelf kiezen welke combinatie je maakt. Geen zorgen, deze smoothie smaakt heerlijk ! Een banaan maakt alles goed ๐Ÿ˜‰ Zorg wel dat ze goed rijp (liefst overrijp) zijn.

Toen ik ze dichtย deed, drukte ik ze eerst plat en liet alle lucht eruit. Ze kan je ze makkelijk op elkaar stapelen en in de vriezen leggen zodat ze minder plaats innemen.

 

Je kan ze de avond ervoor al uithalen, maar ik mix ze liever de ochtend zelf omdat mijn smoothie dan extra koud is doordat het bevroren is. Voeg wat water, plantaardige melk of fruitsap toe. Zelf voeg ik ook eiwitpoeder erbij, kaneel, chiazaad, mixen en mijn ontbijt is klaar.

Smakelijk

………………………………………………………………

Q: Wat is jouw favoriete smoothie recept ?

[:de]Dat het ontbijt de belangrijkste maaltijd van de dag is, hoef ik je waarschijnlijk niet te vertellen. Iedere morgen heb ik graag een goed vullend ontbijt met voldoende eiwitten. In de zomer is dat meestal een groene smoothie, in de winter eet ik ook wel eens warme havermout.

Het enige dat je nodig hebt is een goede handige blender. Ik kocht pas deze handige blender van Bestron omdat mijn andere stuk was. Gelukkig, want ik had liever dit model waar je gewoon alles mixt en op je pot een drinkdop kan draaien en hup naar je werk ermee. Hoe minder moeite hoe beter, zeker zo vroeg in de ochtend !

’s Morgens moest ik dan wel nog alle ingrediรซnten bij elkaar zoeken, schillen en snijden en dan in de blender doen. Ik weet het, zoveel werk is het niet, maar ik heb altijd zoveel haast dat een handige hack wel van pas kwam.

Dus begon ik met het maken van smoothie freezer bags.ย 

Benodigdheden die ik gebruikte voor 10 porties

 • 10 Diepvrieszakjes (of ziploc zakjes)
 • 10 Elastiekjes
 • Grote zak gewassen spinazie
 • 5 bananen
 • 2 sinaasappelen
 • 300g blauwe bessen
 • 1 appel
 • 1/2 meloen

Aan elk zakje voegde ik een hand spinazie toe en een halve banaan. Het andere fruit sneed ik in stukjes en verdeelde ik over de 10 zakjes. Zo kan je zelf kiezen welke combinatie je maakt. Geen zorgen, deze smoothie smaakt heerlijk ! Een banaan maakt alles goed ๐Ÿ˜‰ Zorg wel dat ze goed rijp (liefst overrijp) zijn.

Toen ik ze dichtย deed, drukte ik ze eerst plat en liet alle lucht eruit. Ze kan je ze makkelijk op elkaar stapelen en in de vriezen leggen zodat ze minder plaats innemen.

 

 [:]

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *