[:en]What’s in my Yumbox : handige tips om je lunch vers te houden tijdens de warme vakantie[:]

[:en]Het einde van het schooljaar is er en dat wil zeggen dat er een drukke vakantie volgt. Het goede nieuws is dat de wekker enkele dagen per week uit mag blijven. Zalig toch! Ook staan er leuke tripjes op de planning. Zwemmen, pretpark, kinderboerderij,…

natuurlijk vertrekken we hier altijd goed voorbereid en met voldoende eten! Niet zo vervelend als zeurdende kinderen. Bij ons begint het meestal in de auto of bij aankomst. “Mama heb je iets te eten bij?” “Ik heb dorst!” Je kent het vast wel 😉

Dus ook in de vakantie zal de Yumbox hier zeker gebruikt worden. Op zich houdt de box het eten al lekker vers. Toch vind ik het handig om alles koel te houden tijdens warme dagen. Daarvoor kregen we van Lunch12 een handige koeltas. Een koelelementje erbij en je eten blijft lekker fris.

Koeltas lunch12

 

Geen koelelement in huis?

Geen probleem. Je kan ook gewoon een sponsje nat maken, in een diepvrieszakje steken en de vriezer in. De dag zelf haal je ze uit en steek je ze in je koeltas. Life hack !

Lifehack ! Sponsje in diepvries als koelelement voor je lunch

En wat ik ook erg handig vind om de brooddoos koel te houden. Deze herbruikbare ijsblokken ! Super handig om je dranken te koelen, maar dus ook voor je etenswaren! En trouwens ook voor kleine pijntjes bij de kinderen 😉

Een andere manier om alles koel te houden is gewoon je waterflesje of drankkarton de avond van tevoren even in de vriezer te doen.

Herbruikbare ijsblokken Action. Handig voor in de Yumbox

Ook toen ik nog met een luiertas sleurde vond ik dit formaat van koeltas handig. Ik had toen ook een model zoals deze en heb het echt intensief gebruikt toen. Je kan er makkelijk je gekolfde melk en verse fruithapjes in bewaren en vervoeren. Deze koeltas past gemakkelijk in je tas doordat het een vouwbaar model is. Dus ook als je op verplaatsing moet kolven, kan deze gewoon opgevouwen worden in je tas en achteraf gebruikt worden om alles in te bewaren.

Past er een Yumbox in ?

Dat is natuurlijk de grote vraag voor de Yumboxfans!  Ik heb het kleinere koeltasje en de yumbox Panino. Deze past erin, mits je de Yumbox op de zij legt. Geen probleem want de Yumbox is ervoor gemaakt om alles gescheiden te houden door de silicone laag in het deksel ! Wil je de box liever plat kunnen leggen ? Er bestaat dan ook nog een maatje groter.

De Yumbox Minisnacks past er wel prima in, samen met wat drank en fruit of zelfs brood. Je zou de koeltas dus ook als boekentasje kunnen gebruiken voor een peuter. Alles wat een kleintje nodig heeft, past hier perfect in.

 

Ik hoop dat jullie deze tips handig en bruikbaar vinden ! Laat het weten bij de reacties als jij nog een leuke tip hebt.

………………………………………………………………………..

Deze blog is in samenwerking met Lunch12.nl

 [:]

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *