[:en]Gastblog : Wie is de persoon achter de mooie brooddoosjes (Funsfoodart)[:]

[:en]

Je kent haar misschien al van instagram. Haar feed staat vol lekkere dingen en vrolijke brooddoosjes. Maar wie is nu eigenlijk de persoon achter die lekkere dingen en mooie feed ? Je leest er alles over in deze Q&A !

Vertel ons eens, wie is Funda?

Wie ben ik? Ik ben 29 jaar en mama van drie prachtige kinderen. Een meisje van 7 jaar, en twee jongens van 5 en 3 jaar. Daarnaast ben ik al ruim 7 jaar getrouwd met mijn allerbeste vriend. Ik zit altijd bomvol verhalen, gedachtes en schrijf heel graag. Boeken hebben een speciaal plekje in mijn leven. Ik hou van lezen en lees het liefst een boek in twee dagen uit. Ik droom van een grote ruimte in huis met een grote boekenkast van muur tot muur, waar ik mij terug kan trekken en kan genieten van een goed boek. Voor de rest breng ik graag tijd door met de mensen die ik lief heb en geniet van de kleine dingen in het leven!

Funda & Sam - @Foodriehartjes

Welke eigenschappen typeren jou?

Ik ben perfectionistisch en koppig, die twee eigenschappen zitten mij vaak in de weg. Ik ben creatief, enthousiast en eigenwijs. Ik pas mij makkelijk aan en heb meerdere interesses, maar aan de andere kant ben ik ook snel weer verveeld.

Heb je ook vreemde eigenschappen en/of gewoonten?

Ik ben rommelig en chaotisch, maar tegelijkertijd heb ik ook overzicht nodig. Ik hou er niet van als dingen scheef of schuin staan en wil het liefst zo min mogelijk spullen om mij heen. Ik heb het liefst altijd een schoon en opgeruimd huis, maar dat is natuurlijk niet reëel met drie kleine kinderen. Vaak zeg ik dan tegen mijzelf: Ach, kom op Fun. Leave it! Dat doe ik gelukkig ook veel meer dan voorheen. Ik heb mijzelf echt moeten aanleren de boel vaker de boel te laten.

Wat wilde je als kind altijd worden?

Heel eerlijk? Ik heb niet een hele fijne jeugd gehad waardoor ik qua carrière helemaal geen dromen had. Ik wilde heel graag moeder worden. Een gezinnetje, dat was altijd mijn droom. Ik ben er iedere dag weer dankbaar voor dat mij dat gegund is. Het is zo’n rijkdom!

Hoe ziet een doordeweekse dag in jouw leven eruit?

Op een doordeweekse dag gaat mijn wekker uiterlijk om 6:45. Als mijn man ochtenddienst heeft is hij allang naar zijn werk en sta ik zelf op, als hij avonddienst heeft staan wij samen op. Ik maak mijzelf klaar, smeer de boterhammen van mijn kinderen en maak vervolgens de kinderen wakker. De oudste twee maken zichzelf klaar en de jongste help ik. Ik help met het poetsen van hun tanden en vervolgens gaan we met zijn allen naar beneden. Ik kan niet zo vroeg in de ochtend ontbijten, dus terwijl hun eten vlecht ik de haren van mijn dochter en doe ik wat gel in de haren van de jongens. Tussendoor zet ik de tassen klaar en haal ik de fietsen uit de schuur. De broodtrommels maak ik altijd een avond van tevoren. De oudste twee breng ik naar school en de jongste gaat drie ochtenden naar de Peuterspeelzaal. De rest van de dag is iedere dag weer anders. Als de kinderen weer thuis zijn brengen we tijd door met elkaar en eten we samen. Doordat mijn man onregelmatig werkt vaak alleen met de kinderen. Het fijne is wel dat als hij ‘s ochtends gewerkt heeft hij rond 15:00 al thuis is. Dan hebben we nog iets aan onze dag samen! ‘S avonds gaan de kinderen op tijd douchen en meestal liggen ze rond 19:00 wel in bed. De oudste leest vaak nog wat langer een boek. Dan begint voor mij de avond. Ik ruim hier en daar wat op en heb daarna tijd voor mijzelf. Ik kijk dan het liefst series, lees een boek of ben bezig met mijn Instagram.

Wanneer ben je begonnen met Bento en waarom?

Toen mijn oudste naar de basisschool ging was ik er al vrij snel over uit dat ik niet een pakje koekjes en een pakje drinken wilde meegeven. Ik vind gezonde voeding heel erg belangrijk en ik had onwijs veel geluk met haar, ze at vrijwel alles dat ik haar voorschotelde. Ze was en is nog steeds wel een hele slome eter. Door haar voeding net wat leuker te maken at ze veel beter. Ik zocht naar een trommeltje met vakjes zodat ik kom variëren en zo begon het allemaal!

Wat is jouw favoriete Bento item?

Absoluut en zonder twijfel de Yumbox! Daarna de Drink in the Box. Ik ben ook dol op kleine vormpjes, prikkertjes en uitstekertjes. Broodbriefjes vind ik ook heel erg fijn. Ik vind het een fijn idee dat mijn kinderen zo’n briefje lezen op het moment dat ik niet bij ze ben. Oh, ik vind zoveel leuk! Dit is echt mijn verslaving :)!

Unicorn Bento door @foodriehartjes

Eten jou kinderen dan al hun eten in vormpjes?

Deze vraag is mij meerdere keren gesteld op Instagram. Het antwoord is natuurlijk nee, haha. Ik vind het leuk om voor mijn kinderen zo’n Bento trommel te maken en hun vinden het leuk om te eten, maar de rest van de dag eten we uiteraard geen uitgestoken boterhammen of rijst uit vormpjes. Ze krijgen thuis ook gewoon een gesneden appel en ‘s avonds schep ik hun avondeten op zoals ieder ander. En ja, ik smeer ‘s ochtends een boterham en snijd die in tweeën. Dit betekend dus dat ze ook hun korstjes eten.

Eten jouw kinderen alleen maar gezond?

Absoluut niet! Ik hou ze niet weg van suikers en ze eten graag een snoepje of koekje. We hebben gewoon een snoeppot in huis en daar zijn vrijwel geen regels voor. Ik ben van mening dat hoe meer je zulke dingen verbiedt, hoe meer ze daarnaar gaan snakken. Dus bijna alle lekkere dingen staan voor hun neus en ik moet toegeven dat ze ook dagen hebben dat ze er helemaal geen behoefte aan hebben. Mijn middelste is een enorme snoepkont, maar die ie prima af te lijden met een stuk komkommer of wortel als ik écht niet meer wil dat hij snoept. Ik kies er vaak wel voor om zelf koekjes of cake te bakken, dat vind ik voor mijn gevoel fijner dan een pakje koekjes uit de winkel.

Wie leerde jou zo lekker bakken?

Mijn oma! Ik ben echt dol op mijn oma. Ik had als kind al enorm veel interesse voor voeding en keek graag mee in de keuken. Ik was soms wel maanden bij mijn oma, we brachten onwijs veel tijd door samen. Zij heeft mij dus alles geleerd.

Fruittaart @Foodriehartjes

Heb je enkele leuke en makkelijke Bento tips voor ons?


– Variatie! Bied je kind zoveel mogelijk verschillende dingen aan en test uit wat je kind met deze manier van eten aanbieden wél en niet eet.
– Geef niet alleen maar brood mee, er zijn zoveel alternatieven. Denk aan pasta, havermout en/of banaan pannenkoekjes, hartige pannenkoekjes of juist yoghurt met fruit! Gezonde muffins, verschillende noten of juist een mueslireep zijn goede vervangers voor een pakje koekjes.

Broodbriefjes @Foodriehartjes
– Bespaar tijd en gedoe ‘s ochtends en zet zoveel mogelijk ‘s avonds al klaar.
– Mocht je geen trommel met vakjes hebben, gebruik dan cupcakevormpjes om zo zelf ‘vakjes’ te creëren.
– Maak het leuk met wat prikkertjes en doe een zelfgeschreven of kant en klaar briefje bij de trommel. Vooral met spannende dagen op school is dit heel fijn voor een kind.
– Je kan het zo gek maken als je zelf wilt, maar het hoeft echt niet. Simpel is ook hartstikke leuk. Kijk vooral wat bij jou en vooral ook bij jou kind past.

——————————————————–

Ik hoop dat jullie het leuk vonden om meer over mij te lezen. Mocht ik ergens bij kunnen helpen of meedenken of hebben jullie nog meer vragen aan mij stel ze dan gerust hieronder in de comments of op mijn Instagram.

 

 

Liefs Funda 

 [:]

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.