De middelste was jarig en zoals elk jaar mocht hij een thema kiezen, een safarifeestje! De kinderen vinden het altijd erg leuk als ik alles voor ze versier. Dus ik begon mijn zoekactie op Pinterest. Daar vond ik voldoende inspiratie voor het safarifeestje en kon ik aan de slag met mijn boodschappenlijstje.
Ik bestelde enkele leuke ballonnen. En bij Xenos en Hema vond ik de rest van de versiering. Verder gebruikte ik onze klimop als tafelversiering 🙂 Om in thema te blijven, ging ik op zoek naar koekjes in dierenvorm om de tafel aan te kleden.
Bij Action kocht ik ook nog een nieuwe watertap van glas. Een hele leuke aankoop! Voor de verjaardag vulde ik deze met ijsblokken, citroenschijfjes en verse gember. Verder vind ik het in de zomer gewoon handig om buiten te zetten voor de kinderen, zelfbediening!
De oudste vroeg voor een apart tafeltje waar de kinderen hun drinken konden nemen. Dus vulde ik de andere watertap met grenadine en ijsblokken en zette er wat bekertjes bij.
Voila, klaar was de versiering!
Recept taart
Hiervoor probeerde ik een nieuw recept. Deze cake was een stuk vaster en heeft veel meer smaak. Het recept komt van Cupcake Jemma en is zeker een aanrader!
Benodigdheden
Ik vulde een bakvorm van 20 cm en eentje van 25 cm doorsnede.
- 150g zelfrijzende bloem
- 460g bloem
- 610g ongezouten boter
- 610g suiker
- 9 eieren
- 3 eetlepels volle melk
- vanille-extract
Werkwijze
Verwarm je oven op 170°C.
De boter leg je best enkele uren van tevoren al op kamertemperatuur. Mix de zachte boter samen met de suiker gedurende 6 minuten. Voeg de eieren één voor één toe aan het mengsel. Zeef de bloem in een aparte kom samen en voeg ook dit rustig toe aan het mengsel. Zet daarvoor je mixer op de laagste stand. Als laatste voeg je de melk toe met enkele druppels vanille-extract.
Vul je cakevormen met het beslag en zet in de oven, ongeveer 30 minuten. Voor je ze uithaalt, controleer je even met een mespunt of je cake gaar is.
Vulling
Ondertussen dat de cake in de oven stond, maakte ik de vulling. Hiervoor gebruikte ik 3 eieren(enkel het eiwit), mascarpone en vers fruit. Ik klopte de eiwitten met een zakje vanillesuiker, spatelde dit onder de mascarpone en voegde stukjes fruit en vanille-extract toe.
Laat de cake goed afkoelden voordat je ze gaat vullen! Zet ze op een plat bord of taartschaal met onder de cake een stuk bakpapier(de cake kan nogal plakken aan de onderzijde, door het bakpapier kan je ze makkelijker opheffen).Doorsnijden deed ik deze keer met een speciale taartsnijder, zo heb je perfect gelijke delen. Ondertussen dat de taart stond af te koelen, maakte ik de botercrème, het recept daarvoor vind je hier.
Versiering voor de taart
De taart smeerde ik af met een spatel. Eerst een eerste laag, de koelkast in en dan een tweede laag. Verder gebruikte ik sigarenkoekjes als versiering. Boven op de taart zette ik enkele dieren waar ik feesthoedjes voor maakte en 2 rietjes met een vlaggenlijn.
DIY-feesthoedjes voor dieren
knip uit wit papier enkele cirkels en knip daar een stukje uit zodat je er een hoedje uit kan vouwen.
Met wat lijm kleef je ze vast. Boven op het hoedje nog een bolletje klei (bolletjes wat kan ook). En met een zwarte stift maakte ik er figuurtjes op.
Hello party animals !
Zie hier het eindresultaat, een heerlijke zelfgebakken taart in safari thema voor onze kleine jongen!
De stukken waren makkelijk te snijden en zagen er strak uit. De cake had ook heel veel smaak en vulde goed. De onderste laag was mascarpone met fruit voor de volwassenen en de bovenste laag was zonder fruit voor de kinderen. Mijn kindjes hebben niet graag stukjes in hun cake of yoghurt 🙂
……………………………………………………………..
Q: Bak jij zelf je taart, of laat je ze liever maken? Mocht je het recept uitproberen, tag me dan zeker op Instagram of Facebook zodat ik jullie creaties kan bewonderen!
Wat een leuke taart! Ik ben dol op zelfgemaakte taartej! Ik vind DIY taarten mooie en uniek dan de normale taarten in de winkel.
Dank je! Superlief! Zo ben ik zeker dat ze met liefde gemaakt is 😉 maak jij ze ook wel eens zelf?
Precies!Ik heb een aantal taarten wel zelfgemaakt, maar de laatste tijd helaas geen tijd voor.