Cupcake traktatie + recept gemakkelijk en heerlijke botercrème

Ook de jongste wou zijn vriendjes op school graag trakteren. Opnieuw sloeg ik aan het bakken. Voor de cupcakes gebruikte ik hetzelfde recept als de vorige keer. Deze keer leg ik jullie wel uit hoe ik de botercrème maakte.

Botercrème

Ook hier gebruikte ik de tips van cupcake Jemma, maar ik paste de hoeveelheden aan. Ik vond de verhouding suiker echt veel te hoog. Zelf gebruik ik op 250g boter, 3 volle soeplepels poedersuiker. Zelf even proeven hoe zoet het is.

Werkwijze

leg de boter een uur ervoor al op kamertemperatuur zodat ze goed zacht is. Doe de boter in de keukenrobot en laat dit enkele minuten mixen. De kleur van de boter verandert van geel naar wit. Vervolgens zet je de keukenrobot zachter en voeg je lepel voor lepel de poedersuiker toe en laat verder mixen. Als laatste kan je 1 á 2 lepels volle melk toevoegen met vanille-extract(of een andere smaak) en eventueel kleurstof. Laten doormixen en voilà, je botercrème is klaar.

Deze keer maakte ik groene botercrème, dat is namelijk de lievelingskleur van mijn jongste zoontje.

Romige botercreme groen

Als versiering gebruikte ik tweekleurige hagelslag en een lichtgevende ring. De spuitzak ging helaas wel stuk waardoor het resultaat niet was wat ik hoopte. Mijn zoontje vond het prima dus dat was het belangrijkste.

………………………………………………………………..

Q: Bak jij ook graag? Mocht je het recept uitproberen, tag me dan zeker op Instagram of Facebook zodat ik jullie creaties kan bewonderen!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.