Hoe viel ik 40kg af na 3 zwangerschappen ?

[:en]Al jaren ben ik bezig met training en voeding. Sommige volgde me misschien al mee op Instagram. Daar was ik enkele jaren geleden heel actief. Gewoon als motivatie, je doet altijd iets harder je best als iemand meekijkt, toch ? In mijn geval is dat wel zo. Enkele jaren geleden, na de geboorte van ons 3e kindje,  viel ik zo 40kg af !

Voor en na 40kg gewichtsverlies- LIEVELYNE

Ik trainde zowat elke dag en bleef vaak 2 of 3 uren hangen. Gewoon omdat de sfeer top was en je dan altijd meer en meer wil doen. Achteraf gezien was dit niet zo een goed idee omdat je teveel vraagt van je lichaam. Ik deed heel graag Bokwa, dit was toen ook erg populair. Op woensdag deed ik gewone bokwa, donderdag Bokwa tone & core en vrijdag Bokwa step. Verder deed ik dan altijd na de Bokwa nog een half uur abs control, hier trainde je met gewichten en op woensdag was het specifiek buikspieren. En na deze les deed ik dan ook nog de Yoga. Later nam ik er ook nog 2x per week Insanity lessen bij en ruilde ik op woensdag de Bokwa les in voor Piloxing. Zaterdag kwam er dan ook nog een uurtje Piloxing bij. Zo waren al mijn weekdagen gevuld met trainingen en rust. Het was een echte verslaving !

Mijn grootste motivatie was mijn huwelijk in 2014. Ik trainde als een gek omdat ik een doel had. Ik weet dat ik iedere pasbeurt weer een paar cm smaller werd en dat de dame in de winkel me bij de laatste pasbeurt nog de raad gaf om de laatste week eens goed frietjes te eten zodat het korset niet te groot zou zijn op de grote dag.

Welke dingen deed ik buiten veel sporten ?

 • Elke ochtend dronk ik het sap van één verse citroen met een glas lauw water. Dit voor de vitaminen, metabolisme boost en het spoelt meteen ook je darmen.
 • Dan maakte ik een verse smoothie met 2 soorten fruit, groene groenten en wat kwark.

 • Tussendoor at ik ook altijd een eitje of noten.
 • ‘S middags nam ik altijd een salade mee met eiwitten erin
 • Veel water !
 • Groene thee warm of koud
 • Na de training dronk ik altijd een eiwitshake
 • Voor het slapengaan een lepel pindakaas of handje sla.

In 2015 verloor ik de motivatie nadat ik even niet meer kon trainen wegens een wiplash die ik opliep na een accident. Helaas bleek later dat de felle rug en nekklachten niet meer zouden verdwijnen. Na vele onderzoeken en een bezoek aan de Reumatoloog, bleek dat ik een jonge vrouw ben in het lichaam van een oud vrouwtje. Dat in combinatie met Lipoedeem & Fibromyalgie, zorgen voor zware dagen soms. Met pijnstillers kom ik tegenwoordig de dag door, sommige dagen gaan beter als andere. Klagen en stilzitten helpt al helemaal niet, dus ik ging wel nog wandelen en fietsen. Alleen deed ik dit niet met veel motivatie en zag ik ook weinig verandering aan mijn lichaam. Om nog maar te zwijgen over de vermoeidheid !

Eind februari 2018, had ik genoeg van al dat zelfbeklag. Hoewel er geadviseerd werd om rustig te sporten en te kiezen voor zwemmen of wandelen, koos ik voor iets totaal anders : Crossfit !

Hoe dat gaat ? ik vertel het jullie graag in een volgende blog…

www.instagram.com/fat2fitmomx3

…………………………………………………………………………………………….

 [:de]Al jaren ben ik bezig met training en voeding. Sommige volgde me misschien al mee op Instagram. Daar was ik 2 jaar geleden heel actief. Ondertussen staat het account al een tijdje on hold. Al denk ik eraan om terug te gaan delen wat ik eet en hoe ik train, gewoon als motivatie. Motivatie, juist… Die is helaas al een tijdje zoek ! Ik train en eet wel gezond, maar niet met de overtuiging die ik enkele jaren geleden had ! Toen viel ik met de hulp van een motiverende trainer, trainingmaatjes en geweldige groepslessen meer dan 40 kg af !

Ik trainde zowat elke dag en bleef vaak 2 of 3 uren hangen. Gewoon omdat de sfeer top was en je dan altijd meer en meer wil doen. Achteraf gezien was dit niet zo een goed idee omdat je teveel vraagt van je lichaam. Ik deed heel graag Bokwa, dit was toen ook erg populair. Op woensdag deed ik gewone bokwa, donderdag Bokwa tone & core en vrijdag Bokwa step. Verder deed ik dan altijd na de Bokwa nog een half uur abs control, hier trainde je met gewichten en op woensdag was het specifiek buikspieren. En na deze les deed ik dan ook nog de Yoga. Later nam ik er ook nog 2x per week Insanity lessen bij en ruilde ik op woensdag de Bokwa les in voor Piloxing. Zaterdag kwam er dan ook nog een uurtje Piloxing bij. Zo waren al mijn weekdagen gevuld met trainingen. Het was een echte verslaving !

Afbeeldingsresultaat voor bokwa

Mijn grootste motivatie was mijn huwelijk in 2014. Ik trainde als een gek omdat ik een doel had. Ik weet dat ik iedere pasbeurt weer een paar cm smaller werd en dat de dame in de winkel me bij de laatste pasbeurt nog de raad gaf om de laatste week eens goed frietjes te eten zodat het korset niet te groot zou zijn op de grote dag.

 

 

 

Welke dingen deed ik buiten veel sporten ?

 • Elke ochtend dronk ik het sap van één verse citroen met een glas lauw water. Dit voor de vitaminen, metabolisme boost en het spoelt meteen ook je darmen.
 • Dan maakte ik een verse smoothie met 2 soorten fruit, groene groenten en wat kwark.
 • Tussendoor at ik ook altijd een eitje of noten.
 • ‘S middags nam ik altijd een salade mee met eiwitten erin
 • Veel water !
 • Groene thee warm of koud
 • Na de training dronk ik altijd een eiwitshake
 • Voor het slapengaan een lepel pindakaas of handje sla.

 

 [:]

4 reacties op “Hoe viel ik 40kg af na 3 zwangerschappen ?”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.