[:en]What’s in my Yumbox Mini : Gezonde snacks voor kinderen[:]

[:en]

Op woensdag hebben de kinderen fruitdag op school. Dat houdt in dat er enkel een stukje fruit of wat groenten meegegeven mogen worden. Maar, niet elk fruit is even handig om mee te geven. Hoe geef je bijvoorbeeld een kiwi mee, wie zal het voor je kind snijden en moet hij of zij dan met een lepeltje over de speelplaats sleuren? Uit gemak gaf ik meestal gewoon een banaan mee of een bakje druifjes, kerstomaten…
Tot ik de Yumbox mini toegestuurd kreeg. Ik was al fan van de Yumbox panino die ik sinds dit jaar voor elk kind hun lunch gebruik. De mini is ongeveer de helft van de Yumbox panino waardoor het super handig is voor snacks. Je kan dit formaat ook gebruiken voor de kleinere kleuter die nog niet zoveel boterhammetjes eet op school.
@Lievelynepuntbe – Yumbox mini : Wortel, kaasjes, druiven en crackers
Mijn kinderen zijn niet altijd de makkelijkste eters, vandaar dat ik hun graag verschillende dingen aanbiedt en het aantrekkelijker maak door het in vormen te snijden of een leuke prikker toe te voegen. Allemaal geleerd van een lieve vriendin die net als ik 3 kieskeurige etertjes heeft.

Voorbereiding

 

Zondag heb ik meestal niks op de planning staan. Dus probeer ik al wat te mealpreppen voor de drukkere dagen. Ook snacks kan je makkelijk voorbereiden door te al voor te snijden.
Worteltjes snij ik al klein en bewaar ik in een luchtdicht potje. Om ze langer vers te houden voeg ik wat water toe.  Hetzelfde kan je doen met paprika, selder,… Ook komkommer, kaasjes, en salami kan je al voorsnijden en bewaren. Natuurlijk wel zonder water 😉 Zo moet je maar gewoon het doosje openen en de lunchdoos vullen ermee. Geen vuil aanrecht, geen moeite!
@Lievelynepuntbe – Yumbox Mini : Appel, druiven en kersen
Je kan het fruit snijden en een prikker toevoegen om het eten wat gemakkelijker te maken. Ook yoghurt kan erin, een klein lepeltje erbij en smullen maar ! In de zomer geef ik liever geen yoghurt mee, maar volgens mij houdt de Yumbox dit toch wel vers.
@Lievelynepuntbe – Yumbox Mini : Aardbeien, druiven, kaas en komkommer
Geen Yumbox? Geen probleem! Je kan ook kleinere bakjes kopen bij Action en deze vullen met fruit, groenten of kaas. Of siliconen cupcake vormpjes kunnen ook prima je voedingsmiddelen gescheiden houden. Niemand eet graag natte boterhammen of crackers.
@Lievelynepuntbe – Yumbox Mini : Watermeloen, Wortel, komkommer
Hopelijk kon je wat inspiratie halen uit deze blog. Voor meer inspiratie kan je me volgen op Instagram. Tag me gerust, ik vind het altijd leuk om anderen hun creaties te zien!
…………………………………………………………………….
Heb je vragen, laat ze achter bij de comments of stuur me even privé.
Deze blog is in samenwerking met Lunch12. Sommige artikelen werden me toegestuurd, maar beïnvloeden mijn mening niet.

[:]

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *