Lente : tijd om de handen uit de mouwen te steken in de tuin

De weerman beloofde ons mooi weer, 20 graden om precies te zijn. Ik geloofde er niets van toen ik deze week de temperatuur voelde. Na een drukke week (werk en stage) kon in er erg van genieten om gewoon mijn handen vuil te maken in de tuin. Inderdaad ik ben een echte boerin 🙂 Mijn huis en tuin zijn gevuld met allemaal diertjes, tot ergernis van mijn man. Zeker toen ik vandaag terug kwam met de boodschappen. Ik moest nog even langs de dierenwinkel voor wat dierenvoeding en andere spullen. Mijn man wist al hoe laat het was toen ik met een klein kartonnen doosje de tuin in kwam.

Hij was ondertussen al bezig in het kippenhok. Helaas kregen we bezoek van een marter of andere roofdier. Onze nieuwe kipjes werden op klaarlichte dag doodgebeten. Daarom willen we het kippen verblijf volledig dicht maken zodat het niet meer kan gebeuren.

Onze huishen “Kukel” leeft gelukkig wel nog. Ze had waarschijnlijk geluk omdat ze altijd ontsnapt en los door de tuin loopt. Tijdens de werken kwam ze ook inspecteren en genieten van een lunch. Wormen en andere insecten in overvloed !

wat zat er nu in het doosje? Een nieuw cavia vriendje. Ik zag hem zitten en moest hem gewoon meenemen. De hokken werden ook in ene weg proper gemaakt. Nieuw zaagsel erin, een laagje hooi. Blije caafjes.

En natuurlijk mocht het kuikentrio ook even kennismaken met het gras. De eerste keer scharrelen buiten. Hopelijk blijft het mooi weer en kunnen ze snel naar buiten verhuizen. Momenteel staan ze in de speelkamer, maar ze maken zoveel troep en ruiken niet echt fris meer nu ze groter zijn.

Iedereen stak de handen uit de mouwen. De middelste vond het geweldig om zijn handjes vuil te maken. Hij is dan ook een echte dierenvriend en schrikt niet van een gek insect. Hij raapte alle regenwormpjes op en gaf ze aan zijn kipje.

De tomatenplantjes verhuisden ook naar buiten. Hopelijk doen ze het goed in volle grond en hebben we binnenkort lekkere verse tomaten! Bij de kippenren staan er ook. Lekker goedkoop kippenvoer 😉

om half zes kapte we ermee. Tijd om mijn Nike’s aan te doen en naar crossfit te vertrekken !

 

Wordt vervolgd…

……………………………………

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.