What’s in my Yumbox : Lente

Eindelijk de lente is officieel begonnen. Hoewel de zon zich nog niet veel heeft laten zien, heb ik er alvast heel veel zin in. En dan merken de kinderen al een tijdje in hun brooddoosjes 😉 Tijd voor nieuwe inspiratie in de Yumbox. Zijn jullie benieuwd wat de kindjes zoal meekregen naar school? Lees dan zeker even verder !

Een blij ei en een konijntjes boterham. Heel simpel maar toch erg leuk. Helaas had ik geen zwarte voedingskleurstof, dan zagen de oogjes op het ei er net iets leuker uit. Je kan ook gewoon oogjes prikkers gebruiken.

Dit deed me meteen denken aan een tekenfilm uit mijn kindertijd. Wie keek er naar Alfred J. Kwak (“Ik ben vandaag zo vrolijk, zo vrolijk…”). Mijn zoontje vond het alvast erg leuk!

Vrolijke bloemetjes voor de oudste. Gemaakt met worst en kaas.

Dit eitje kleurde we met scheerschuim en voedingskleurstof. Een erg leuke activiteit voor kindjes. Ik had ze liever gepeld voordat ze mee de brooddoos in gingen, maar dat mocht niet van de kinderen. Ze waren veel te mooi!

Moeder kip zit op haar ei !

Een stel vrolijke sandwishes, lekker en simpel.

Een kleine lekkernij tijdens de lunch. Gewoon omdat het kan.

DIY

Hoe maakte ik nu dat leuke eitje met die pootjes ? Heel simpel. Het enige dat je nodig hebt is een gekookt ei en een wortel. De stukjes links op de foto heb je niet meer nodig. Het enige wat je nog moet doen als je dit hebt gesneden is het in elkaar laten passen door een gaatje te snijden.

Gelukt ? vergeet me zeker niet te taggen op Facebook/Instagram als je het geprobeerd hebt !

Deze blog is in samenwerking met Lunch12

……………………………………………………..

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.