Zaadjes planten met de kinderen

Jaaaa de zon scheen even en ik kreeg lentekriebels! Tijdens mijn wandeling door de Action, kwam ik zaaisetjes tegen. Je had een paar varianten, ik koos voor de aardbei (per 2) en dan zaten Kamille en Mint ook samen. Deze setjes kwamen net geen euro. Dus mocht er niets uitkomen ben je geen fortuin kwijt. Het zou wel jammer zijn voor de kinderen want zij hadden verwacht dat er meteen een plant uit de grond zou schieten 😉

Benieuwd naar mijn andere Action aankopen ? Klik hier voor de shoplog !

Ook hadden ze kleine kweekbakjes met Lavendel en tomaat. Ze hadden nog andere soorten maar ik weet even niet meer welke. Deze 2 vond ik in ieder geval het leukst voor in onze tuin.

Ik ben natuurlijk wel erg benieuwd of er daadwerkelijk een plantje uitkomt. Dus de kinderen mochten onmiddelijk aan de slag met zaaien. Omdat het nog wat fris is buiten, doen we dit natuurlijk lekker warm binnen.

Het werd wel een boeltje. Kinderen, aarde en zaadjes… Een gewaagde binnenactiviteit voor perfectionistische moeders (zoals ik, haha!)

Bij de potjes zat er een blokje aarde bij. Dit vond ik persoonlijk erg handig. Ik kocht eerder al de grotere blokken potgrond, gewoon water toevoegen en dan veranderd het in potgrond. Cool hé ! Wat ik wel merkte achteraf, deze grond is veel droger dan gewone potgrond. De plantjes groeide ook trager dan de rest. Misschien had dit er iets mee te maken ? Ik ben geen expert, dit is dus maar gewoon mijn mening 🙂

Vervolgens maakte ze gaatjes in de grond met hun vingers en daarin deden ze dan de zaadjes. Volgens de verpakking was 1 of 2 per gaatje genoeg maar mijn kinderen vonden een heel zakje beter 🙂

Zoals je kan zien op de foto, zijn sommige zaadjes erg klein.

Bij de bakjes zat een zakje gevuld met aarde. Iets minder handig naar mijn ervaring.

Links Lidl zaaiset rechts Action

Het eindresultaat, 4 potjes met: Aardbei, Mint, Kerstomaat(omdat we het hele zakje van Aardbei in één potje kieperde) en Kamille. Geen flauw idee wat ik met de Kamille ga doen, maar mijn oudste zoontje vond het bloemetje erg mooi en wou het op zijn bureau zetten als het uitkomt.

In de kweekbakjes zit: Lavendel, Kerstomaat, Tomaat en Bieslook.

En nu geduldig wachten tot er een klein groen plantje tevoorschijn komt. Als het plantje gegroeid is, moet je het omplanten in een grotere pot. Rond mei mogen ze naar buiten verhuizen. De kruiden komen langs het schuifraam aan de keuken, de rest gaat bij de kippen zodat ze lekker kunnen pikken eraan(als de planten volgroeid zijn).

Update : 

Na een week kwamen de tomaten in de kweekbakjes als eerste uit, gevolgd door de bieslook en Kamille. Tot nu toe laten alleen de Lavendel en Aardbeien op zich wachten.

.……………………………

Q: Heb jij een moestuin? Deel zeker je tips, dat vind ik leuk 🙂

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.