What’s in my Yumbox #2 : Valentijn

Joepie! Bijna Valentijn. Ik roep maar wat, want wij doen eigenlijk niet aan Valentijn. Liefde vier je elke dag, toch? Vandaag laat ik jullie enkele ideeën zien om wat extra liefde in de brooddoos van je kindje te doen.

“Hart”-gekookt eitje

Ik kocht enkele ei vormpjes en kan ze alleen maar aanraden. Je kookt gewoon je eieren en doet ze meteen erna in het vormpje. Even laten afkoelen en voila, je eitje ziet er meteen een stuk leuker uit!

Heb je geen vormpje en wil je toch graag een hartvormig eitje? Geen probleem, ik vond een hele leuke diy om een hartvormig ei te maken.

“Hart”-tomaatjes

Iedereen kent kerstomaatjes, maar ik maakte voor de jongste en oudste hartvormige tomaatjes. Gewoon even een inkerving maken aan de bovenkant en met een beetje fantasie zie je er een hart in 😉

Dan knipte ik een klein gevouwd stukje wit papier uit en knipte het in. Dan een tandenstoker door het papiertje weven en hup, klaar is je “hart”-tomaatje !

“Hartjes”-brood

Een gewone snee brood past niet volledig in de Yumbox, als je de korst eraf doet wel. Meestal laten de jongens hun korsten over, het hangt af van het brood. Dus voor deze versie deed ik de korstjes er gewoon vanaf. Vervolgens drukte ik met een koekjesvorm een hartje uit de bovenkant van de boterham. Dan besmeren met boter en beleggen. Jam geeft een leuk effect, maar dat eten ze hier niet graag. Salami wel! Dus dat werkte ook prima.

Of gekleurde muisjes, zoals Funda deed. ahhh the memories! Ik at ze heel graag als kind, maar mijn kinderen eten liever de gewone melkchocolade variant 🙂

Yumbox by @Funsfoodart

Je kant ook met 2 soorten brood werken zodat je een donkere boterham krijgt met een wit hartje.

Fruit en groenten

Ook groenten en fruit kan je makkelijk uitsteken met een vorm. Zo maak je kinderen nieuwsgierig en gaan ze misschien wel willen proeven ervan.

Gewoon even een appeltje wassen, de onderkant afsnijden en dan schijfjes maken. Het klokhuis kan je dan simpel uitsteken met een vorm. Ik ging voor hartjes 😉 Duhh

Bij de komkommer kan je de binnenkant uitsteken, deze bevat veel vocht en zo heb je geen last ervan.

“Hart”-box

En dit werd ‘m dan, de Yumbox van mijn dochter gevuld met liefde.

Yumbox by @Lievelynepuntbe (Instagram)

Hopelijk kon je wat inspiratie vinden in deze blog. Laat je helemaal gaan en verras je huisgenoten met een schattige lunch ! Vergeet me niet te taggen als je Instagram hebt, ik ben erg benieuwd naar jullie creaties ♡

Hou ook zeker de blog in de gaten, er komt nog een leuk receptje online !

…………………………………………………………

Q: Vier jij wel Valentijn ?


 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.