Recept voor een snelle en lekkere Quinoa salade

Vandaag deel ik een makkelijk receptje om een gezonde lunch klaar te maken met Quinoa. Mocht je me volgen op Instagram, dan zag je het al in mijn stories natuurlijk!

Quinwat?

Wat je moet weten over deze wonderkorrel, is dat ze dubbel zoveel eiwitten bevatten als rijst. Vooral voor een vegetariër zoals ik is dit interessant aangezien ik mijn proteïne niet meer uit dierlijke bronnen haal(Maar wel uit bio eieren). Ook zitten er meer vitaminen en mineralen in en bevat het geen gluten. Voor je Quinoa gaat koken, moet je ze eerst even spoelen. Zo verwijder je de rond de korrel die zorgt voor een bittere smaak. Zelf doe ik ze gewoon enkele minuten in een kommetje met lauw water. Vervolgens giet ik ze af en spoel nog eens na onder de lopende kraan.

Restjes

Aan het einde van de week blijven er soms voedingsmiddelen over in onze koelkast. Ideaal om in een salade te doen. In de diepvries had ik nog een halve zak groentjes, deze wokte ik even met wat olijfolie en kruiden. Het halve bakje champignon dat over was van de dag ervoor kon er ook nog bij. Zeezout erover en dan als laatste de in bouillon en zeezout gekookte Quinoa eronder. Even verdelen over 4 bakjes en dan nog wat extra restjes eraan toevoegen. Voor versie 1 waren dat kersttomaatjes, pijnboompitten en gekookt ei. Een eiwitbom voor de sporter 😉 Dan voor dag 2 een blik Rio Mare, gesneden groene olijven en een gekookt ei. Zelfs mijn man vond het lekker en hij eet alles met een sausje. Mocht de salade de dag erna toch iets te droog zijn, kan je er een beetje olijfolie over doen. Je kan het zowel warm als koud eten. Smakelijk !

………………………………..

Q. Lust jij graag Quinoa?

Lekkere receptjes mogen altijd gedeeld worden bij de reacties 😉

Werd je geïnspireerd door dit artikel en vond je de informatie nuttig? Deel het dan zeker verder, dat helpt ons en de blog om te groeien(DANKJEWEL)! Tag ook zeker @LIEVELYNEPUNTBE op Instagram als je aan de slag gaat met één van onze tips. Ik zie het graag voorbij komen en deel het verder! *Sommige blogs bevatten affiliate linkjes. Door op deze links te klikken en iets te kopen, ontvangt Lievelyne een kleine commissie. Voor jou hangen hier GEEN extra kosten aan vast!

2 reacties op “Recept voor een snelle en lekkere Quinoa salade”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.