[:en]Review : Voordelig boekenpakket in je brievenbus [:]

[:en]Houden jouw kindjes van lezen ? Dan heb ik vandaag een leuke review voor jullie. Op de website van Kinderplezier  Kan je namelijk boeken bestellen in pakketvorm. Ze hebben er voor elke leeftijd wel iets leuks. Een kinderboekenpakket van Kinderplezier bestaat iedere maand uit 4 kinderboeken (of 2 boeken uit de Speciale Collecties). Iedere maand weer een ander pakket: telkens gevarieerd, uitdagend en afgestemd op de leeftijd van jouw kind(eren). Zowel educatie en ontspanning komen aan bod, en ook het creatieve aspect verliezen ze niet uit het oog. Uren lees-, leer- en knutselplezier gegarandeerd!

Zo ontvingen wij ook een leuk pakketje met boeken. Onze kindjes zijn 9, 6 en 5 en hun interesses liggen best wel uiteen. We kregen dus een mix van boekjes zodat er voor elk kind iets tussen zat. Super !

In het pakket zat een kleurboekje van Piet Piraat, een leesboekje voor de beginnende lezer, een leerboekje voor de jongste en een spannend leesboek voor de ouste.

Normaal zijn de kinderen niet zo fan van Piet Piraat, maar toevallig was dit kleurboekje in dino thema. En raad eens waar de middelste grote fan van is? Juist, dino’s! Hij ging meteen op zoek naar zijn stiften en begon met inkleuren. Zijn grote zus kwam hem ook eventjes helpen en samen kleurde ze de hele plaat mooi in.

Ook zat er een leuke poster in, die moest op de slaapkamer komen vond de middelste 😉

De oudste was erg nieuwsgierig naar het Misterie boek dat er voor haar inzat. Agatha Mistery, Het raadsel van de Farao. Dat klinkt inderdaad al heel spannend !

De pagina’s bevatten mooie tekeningen en geen te ingewikkelde tekst. Het leest dus vlot voor onze 9 jarige. Ze zit in het vierde leerjaar en het lezen moet goed bijgehouden worden. Een spannend verhaal is dus ideaal.

“Een bal in de boom” dit boekje las ik gezellig samen met de middelste. Dit vond hij erg leuk omdat hij net in het eerste leerjaar zit en dus al veel woordjes kan herkennen uit de tekst. Fier als een gieter wanneer hij een volle zin kon lezen.

Het verhaal is makkelijk geschreven en de letters zijn groot. Wel net iets leuker om te lezen dan de boekjes die ze mee krijgen van school. Het lukte onze 6 jarige prima om het helemaal uit te lezen.

En als laatste “Ik leer”. Een niet te dik boekje dat op een makkelijk manier vertelt over de dieren en hun omgeving.

De vormgeving is stripachtig, de tekeningen zijn simpel maar wel mooi. Fijn voor de jongste om eens in te bladeren, lezen kan hij natuurlijk nog niet. De 2 anderen kunnen hier wel al in lezen, dus gezellig om met 3 even samen te zitten. Grote zus leest, de middelste vult aan wat hij kan en de kleinste benoemt de prenten.

Er zijn ook enkele andere variaties van “Ik leer”. Vooral het thema klok lijkt me interessant.

…………………………………………………………………………..

Ik ben erg benieuwd wat jullie vonden van dit boekenpakket. Laat het weten in een reactie !

 

Deze artikelen werden ons toegestuurd, onze mening blijft altijd eerlijk.

 [:]

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *