Leuke lunch tip voor kinderen en kieskeurige eters + bento inspiratie!

Ik schreef eerder al over bento en wat het is, lees het hier. Ook deze keer ging ik weer aan de slag met de nieuwe prikkers en ringen. Ze zijn nieuw in het assortiment, dus ik geef je graag wat ideetjes.

Prikkers

In onze keuken heb ik een volledige lade gereserveerd voor al mijn bento spullen. Het is ondertussen een echte verzameling geworden. Om het praktisch op te kunnen bergen, moest ik meermaals naar de Action 🙂 Toch vind ik het helemaal niet erg als er iets bijkomt, haha!

Deze blaadjes prikkers bijvoorbeeld, mijn absolute favoriet van het pakketje dat ik kreeg.

Ook opzoek naar leuke prikkertjes? Je vindt ze hier.

Je kan ze prikken in een stuk wortel, tomaat, kaasje, druifje,… En het ziet er meteen heel erg schattig uit. Maar het leukst vind ik de dubbele prikker, hier kan je bijvoorbeeld 2 tomaatjes aan prikken en dan lijken het kersjes. Cute !

www.Instagram.com/lievelynepuntbe

Voor mijn dochter zaten er dan weer hele leuke smiley prikkers bij. Haar Yumbox is ook met emoticons, dus ik bedacht me om er een smiley lunch van te maken. Dat vond ze erg leuk natuurlijk!

Voor Sinterklaas, vond ik de voetbalprikkers heel schattig. Ook voor de voetbalfans is dit een hele leuke! Ik maakte er een sinterklaas lunch van.

Kerstmis! Daar zijn de Kerstman prikkers ideaal voor, maar ook de ster prikker vond ik zeker tof om als piek te gebruiken voor de komkommer boom 🙂 Een kaasje in stervorm en voilà, helemaal in thema.

Hartjes en liefde, daar zijn de hartjes prikkers heel geschikt voor. Ik denk dan weer aan valentijn, hoe leuk om deze te gebruiken dan! Natuurlijk zijn hartjes altijd in thema dus ik maakte al vast een brooddoosje ermee.

Bento ringen

Normaal worden deze gebruikt bovenop een cupcake of taart. Al kende ik ze helemaal niet. Ik zag ze voorbij komen bij anderen en vond het idee wel heel erg schattig. Je kan een worstje oprollen en dat door het ringetje steken, maar ook gewoon tussen het fruit ziet het er al veel vrolijker uit. Een wortel snijden en erdoor steken, reepjes paprika of gewoon een klein servetje.

Brooddoos

Ik krijg heel vaak de vraag waar de blauwe brooddoos met vakjes vandaan komt. Dit is de Yumbox Panino en is inderdaad iets prijziger. Toch is hij zeker zijn geld waard. Al het eten blijft mooi op de plaats waar je het legt, smaken en geuren worden dus niet gemengd. Ook kan je gewoon yoghurt meegeven zonder dat het gaat lekker. Helaas waren de jongens tot nu toe niet erg zuinig op hun spullen. Doosjes en drinkflessen raakte vaker kwijt. Tegenwoordig gaat het iets beter, dus de Yumbox panino Liberty blue staat alvast op de wishlist

De groene en grijze brooddoosjes komen van Ikea, ze zijn stukken goedkoper, maar helaas gaat alles door elkaar. Ik moet dus opletten wanneer ik komkommer erin doe of ander gesneden fruit. Meestal leg ik een stukje keukenrol erbovenop zodat het toch een beetje uit elkaar blijft en het brood niet nat wordt.

Wij zijn alvast fan van bento, jij ook?

2 reacties op “Leuke lunch tip voor kinderen en kieskeurige eters + bento inspiratie!”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.