suplementen en vitaminen voor kinderen

Suplementen voor kinderen, zin of onzin?

Na de zomer, start ik altijd met het geven van multivitaminen aan de kinderen. Dit om hun weerstand te verhogen in de hoop dat ze dus niet, of minder ziek worden in de winter. Ook zijn het kieskeurige eters(al is dit sterk verbeterd!). Om zeker te zijn dat ze alle vitaminen binnenkrijgen, geef ik ze een extra kuur. Dit werd ook een hele zoektocht en ik heb er vele getest, van siroopjes tot kauwtabletten en gummies.

De oudste heeft het liefst de kauwtabletjes van Davitamon. Ook de jongens eten ze sinds dit jaar. Maar de gummies vinden ze veel lekkerder! Ik kocht er van Cars vorig jaar, maar de Mickey Mouse variant die ik dit jaar meebracht vinden ze veel lekkerder. Ze ruiken naar Kersjes, je kent ze wel die lekkere rode snoepjes?

Multivitamines Disney mickey mouse

Omega 3

Om de concentratie van de middelste wat te verhogen, kocht ik Omega 3. Zelf neem ik het ook omdat ik moeilijk kan onthouden en erg chaotisch ben. Het is goed voor je hart, hersenen en zou zorgen voor een betere concentratie. Ik liet me informeren door de verkoopster en ze raadde me aan om het gewoon aan alle kinderen te geven. Je kan er namelijk geen kwaad mee doen.

Ik ging voor een grote pot softgels met aardbeiensmaak. Al was ik bijna zeker dat de kinderen hun neus ervoor zouden optrekken 😉

Lees ook de tips om kinderen gezonder te leren snacken

Toch kon ik ze thuis overtuigen met mijn “Dit zijn gezonde snoepjes om slimmer te worden” verhaal. Ik liet ze dit wel afslikken met wat water en dat lukte gelukkig erg vlot. Ze komen zelf al vragen achter hun vitaminen 🙂

Zorgen voor rust

De middelste kan erg druk zijn. En samen met kleine broer kan hij het huis al snel op zijn kop zetten. Ook in de klas is hij niet altijd even alert. In de natuurwinkel raakte ik gezellig aan de praat met de verkoopster. Ze raadde me de Rescue druppels aan voor kinderen. Deze hebben een rustgevend effect en bevatten natuurlijke ingrediënten zonder alcohol. Dus ook hier was het een kwestie van testen. Zelf gebruik ik ook de volwassen versie. Aangezien het op natuurlijke basis is, kan je ook hier niets fout doen.

bachbloesem en visolie voor kinderen

Omdat Lavendel gekend is om zijn rustgevend effect, kocht ik ook de essentiële olie om te verstuiven in huis en voor op zijn kussen. Zo heeft hij hopelijk minder moeite met in slaap te raken. En buiten dat, is deze olie ook heel erg fijn voor enkele diy’s die ik wil proberen. Dus die komen vast ook nog langs!

Om ervoor te zorgen dat ze elke dag netjes hun supplementjes nemen, maakte ik een stickersysteem. Elke dag plakken ze een stickertje als ze alles genomen hebben.

We gaan het een tijdje proberen. Jullie horen het als het effect heeft 😉

………………………

Volg je ons al op Facebook en Instagram? Tag @LIEVELYNE zeker als je geïnspireerd werd door één(of meerdere) blogs op deze website. We zien het graag voorbijkomen!

Q. Geef jij je kindjes extra vitaminen?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.