[:en]DIY slijm maken[:]

[:en]De oudste kijkt graag naar Youtube en daar zie je veel tutorials over slijm maken. We probeerde eerder al slijm te maken met lijm, scheerschuim en lenzenvloeistof. Dit eindigde in een fail, oops !

Deze keer probeerde we het met de witte lijm van Action en wat vloeibaar wasmiddel.

benodigdheden

  • kom
  • vork
  • lijm
  • vloeibaar wasmiddel
  • kleurstof(optie)

Zo maak je het

In het potje lijm zat nog ongeveer de helft. Dit deden we in de kom en daarbij voegde we wat kleurstof en glitters. Dit mag een redelijke hoeveelheid zijn want bij ons zag je het niet.

Roer goed door en voeg een beetje wasmiddel toe. Je zal merken dat er nu een verandering in de textuur komt. Blijf beetjes wasmiddel toevoegen tot het mengsel een vaste vorm krijgt en loskomt van de randen.

Smeer je handen in met vloeibaar wasmiddel en start met kneden. Dit moet je even goed doen en dan is je slijm klaar !

Wat vonden wij ervan

Zeker een geslaagde poging om slijm te maken ! De oudste heeft er even lekker mee kunnen spelen zonder knoeiboel.

Ik was wel nieuwsgierig wat het slijm zou doen als ik er lenzenvloeistof aan zou toevoegen. Je ziet het vaak op Youtube dat ze het als tip geven tegen het plakken.

Dus ik nam een klein stuk van het slijm en hoogde er lenzenvloeistof aan toe. Geen goed idee! Het werd heel plakkerig en er ontstonden klonters.

Bewaren

Je slijm kan je bewaren in een luchtdicht doosje. Wij bewaarde het in een ziploc zakje en dat werkt ook prima. Als het wat plakkerig is, kan je een beetje vloeibaar wasmiddel op je handen doen.

…………………….

Q: ga jij het proberen ?

 

 [:]

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *