Zo maak je zelf een supercoole legotafel

Zo maak je zelf een supercoole legotafel!

Jaren geleden kochten we voor onze oudste een tafeltje met stoeltjes bij Ikea. Heel simpel en basic in houtkleur. Op het tafelblad kleefde ik krijtbordfolie zodat ze erop kon tekenen. Nu de kinderen ouder zijn, leek het me een superleuk idee om er een legotafel van te maken. Zo kunnen ze lekker bouwen en spelen op dit simpele tafeltje. De kinderen spaarde ondertussen al zoveel Lego, een vaste bouwplek leek me dus heel erg gezellig!

Leuke diy hack met een simpel tafeltje van Ikea - legotafel

Aan de slag met het pimpen van het tafeltje

In de lade stond nog een nieuwe pot witte krijtverf. Deze was eigenlijk bedoeld om het knaagdierenverblijf te schilderen, maar dat kwam er nog niet van. Ik haalde ook nog even de verfspullen van de zoldertrap en ging van start met het schilderen van de tafel en stoeltjes.

Wat heb je nodig voor een legotafel

Zo maak je een supertoffe Legotafel

Leg ook even iets over je vloer als je dit binnen doet. Een stuk plastiek of ouder kranten is zeker een aanrader. Begin best met het lichtjes opschuren van de tafel en stoeltjes, dit zorgt ervoor dat de verf nog beter hecht op het hout. Vervolgens breng je met de verfborstel de verf aan op de moeilijk bereikbare plaatsen. De overige stukken kun je dan schilderen met de verfroller.

diy legotafel

Ikea tafeltje schilderen met krijtbordverf

De eerste laag ziet er niet veelbelovend uit, maar dat komt goed na een tweede laagje. Zorg wel dat je de eerste laag wel goed laat drogen.

Ondertussen dat mijn man het verfwerk aan het afronden was, ging ik alvast van start met het knippen van enkele etiketten die ik nog liggen had.

De geknipte stukjes kleefde ik tussen de bodemplaten zodat de zwarte ondergrond op een straat zou gaan lijken. Mijn man en ik waren het meteen eens met elkaar: “Hadden wij dit maar toen we klein waren, ik zou wel kunnen fantaseren en van alles erop bouwen.” Hopelijk zouden onze kinderen er net zo over denken.

diy lego tafeltje met Ikea tafel en stoelen

Daarna bevestigde ik elke bodemplaat op het tafelblad met behulp van dubbelzijdige tape.

zelf een tafeltje pimpen tot Lego speeltafel

Aan de onderkant bevestigde mijn man 2 platen, deze hadden we ook nog klaarstaan om naar het stort te rijden. Wie slim is recycleert, dus dat deden we 😉 Op de gerecycleerde bodems van de oude poppenbedjes, schroefde hij de rails van de TROFAST opberger(ook van ikea)

diy lego tafeltje met opbergsysteem

En even later hadden de kinderen een leuk speeltafeltje!

supercool en budgetvriendelijk lego tafeltje gemaakt

Natuurlijk denkt Ikea altijd met ons mee en kan je je hopen werk besparen. Zo hebben ze 2 toffe kindertafeltjes in hun gamma die toen nog niet bestonden. Mijn man en ik hebben er al voor gestaan, maar ik twijfelde tussen de FLISAT en de ronde MAMMUT tafel.

49€ SUNDVIK Schoolbank, wit

49,99€ FLISAT Kindertafel

Lees ook: Kindvriendelijke wandelingen en tips in Limburg met GRATIS zoektocht!

………………………………………………………………..

Q. Zijn jouw kindjes fan van bouwen? Hoe bewaren jullie alles?

Werd je geïnspireerd door dit artikel en vond je de informatie nuttig? Deel het dan zeker verder, dat helpt ons en de blog om te groeien(DANKJEWEL)! Tag ook zeker @LIEVELYNEPUNTBE op social media als je aan de slag gaat met één van onze tips. Ik zie het graag voorbij komen en deel het verder!

*Sommige blogs bevatten affiliate linkjes. Door op deze links te klikken en iets te kopen, ontvangt Lievelyne een kleine commissie. Voor jou hangen hier GEEN extra kosten aan vast!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.