meer zelfvertrouwen voor je kind en verwerking verdriet

Smoeltjesschrift: laat je kind de dag afsluiten met een glimlach!

Op Facebook kwam ik het SmoeltjesSchrift tegen, een dagboek voor kinderen om hun gevoelens in te schrijven. Dit leek me meteen iets voor mijn oudste dochter. Zij is negen en gaat momenteel naar het vierde leerjaar. Omdat niet elke dag vlot verloopt en ze soms heel erg boos of verdrietig kan worden leek het me wel een goed idee om haar een dagboek te geven. Op deze manier kan ze haar hoofdje even leegmaken op papier aan de hand van de vragen in het dagboek.

Het Smoeltjesschrift het dagboek voor kindjes die het soms moeilijk hebben

Wat is het Smoeltjesschrift?

Het Smoeltjesschrift is gemaakt voor kinderen en staat vol met tips en kleine verhaaltjes. Op elke pagina weer iets anders. De vragen die ze kunnen invullen zijn wel altijd hetzelfde. Aan de hand hiervan ontdek je hoe je kind zijn of haar dag heeft beleefd. Ze vertellen je niet altijd alles, maar via dit boekje kom je er wel achter.

Smoeltjesschrift review zelfvertrouwen van je kind boosten

Voor mijn dochter vond ik het vooral interessant om haar een plaats te geven waar ze haar gevoelens kan opschrijven. Ze doet dit vaak als ze boos of blij is en soms is het erg grappig wat voor losse briefjes ik vind. Op deze manier zit alles mooi gebundeld, wat weer leuk is voor later.

Lees ook: Positief belonen werkt bij kinderen: diy beloningssysteem en tips

Ook de teksten die erin staan zijn erg nuttig, ze geven je kind meer zelfvertrouwen en leren ze omgaan met bepaalde situaties en emoties.

Het SmoeltjesSchrift

Erg toepasselijk en leuk was dat het smoeltjesschrift vol staat met glimlachende gele emoticons. Zoals de meeste al weten of nog niet, mijn dochter is een grote fan van emoticons op dit moment. Dit was voor haar dus al een groot pluspunt.

Wanneer je het boekje openslaat zie je allemaal lege hartjes, Deze vind je ook aan de achterkant. De hartjes aan de voorkant mag ze invullen met alle dingen waar ze van houdt. Als ze zich een keertje niet goed voelt, Kan ze terug bladeren naar deze hartjes.

dagboek voor kinderen bij verdriet, rouw, pesten,...

Achteraan in het boek schrijft ze dan alle lieve woorden en complimentjes die de mensen tegen haar zeggen. Ook dit is een stimulans wanneer ze zich een keertje minder goed voelt. En natuurlijk is het ook gewoon leuk voor haar om er even bij stil te staan.

Verdrietig

Toen we ons kuikentje dood vonden in haar hok, was het verdriet groot bij de kinderen. Vooral de oudste praat altijd over haar gestorven huisdieren. Ook kuikentje wolk hoorde daar nu bij. Nadat ze haar tranen droogde, greep ze meteen naar haar Smoeltjesschrift en begon alles op te schrijven. Ze maakte ook een mooie tekening en plots ging het weer wat beter.

rouw en verwerking bij kinderen met het dagboek smoeltjesschrift

Ze schrijft er niet elke dag in, dat hoeft ook niet. Het kan zijn dat ze niet elke dag iets te vertellen heeft en dat is prima. Je kind kan het boekje invullen zoals ze zelf wil. Ze kunnen van voor beginnen ofwel gewoon een willekeurige pagina kiezen.

Lees ook: Tips om je huishouden beter te organiseren + gratis schema

Mijn kind kan nog niet lezen of schrijven

Geen probleem! Ook voor kleuters bestaat het Smoeltjesschrift. Teksten worden hier vervangen door tekeningen. Deze lijkt me erg interessant voor onze middelste. Hij gaat nu naar het eerste leerjaar en moet veel nieuwe indrukken verwerken.

Wat is onze mening over het Smoeltjesschrift

Ik ben alvast enthousiast over het Smoeltjesschrift van Scrivo! Het is een toffe en speelse manier om kinderen te helpen met het omzetten van gedachten en gevoelens in woorden.

                             ………………………………………………………………………………………………………………………..

Q. Heeft jouw kindje het ook soms moeilijk of krijg je er geen reactie uit? Hoe ga jij ermee om?

Werd je geïnspireerd door dit artikel en vond je de informatie nuttig? Deel het dan zeker verder, dat helpt ons en de blog om te groeien(DANKJEWEL)! Tag ook zeker @LIEVELYNEPUNTBE op social media als je aan de slag gaat met één van onze tips. Ik zie het graag voorbij komen en deel het verder!

*Sommige blogs bevatten affiliate linkjes. Door op deze links te klikken en iets te kopen, ontvangt Lievelyne een kleine commissie. Voor jou hangen hier GEEN extra kosten aan vast!

Volg je ons al op Instagram en Facebook?

2 reacties op “Smoeltjesschrift: laat je kind de dag afsluiten met een glimlach!”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.