Een beetje liefde in de broodtrommel, dat doe je zo

Iedereen krijgt graag een complimentje, toch? Daarom steek ik er in de brooddoos van onze kindjes. Ze kunnen nog niet allemaal lezen, dus voor elk kind is de boodschap anders. Doe ik dit elke dag ? Nee hoor, dan is het effect er vanaf. Ik zorg wel altijd voor afwisseling in hun brooddoosjes. Sommige mensen vragen me ook of ik niets beters te doen heb. Ik kan je verzekeren dat ik werk genoeg heb met alles rondom me, maar ik heb 3 kieskeurige eters die nu wel hun lunchdozen volledig leeg mee terugbrengen. Dus ik vind het helemaal niet erg om er iets meer tijd in te steken voor die extra vitaminen en voedingsstoffen.

Boodschap op een banaan

YUMBOX BROODDOOS

Lees ook: Traktatie tip voor school + recept | Vanille cupcakes met stuiterbal

Soms krijgen ze een banaantje mee naar school. Hier kan je makkelijk eventjes een boodschap op schrijven en kerven. Ik deed het gewoon met een balpen, maar je kan het ook met een prikkertje doen zodat er geen inkt op zit. Op de foto hieronder zie je het niet goed, maar de dag erna is de tekst wel erg duidelijk omdat de inkervingen bruin kleuren.

briefje met een boodschap

Een simpele boodschap op een briefje kan ook en is zeker en vast een leuke vondst voor jong en oud! Voor de jongste van 5 is dat gewoon een kleine tekening (smiley,hartje,…) iets waarvan je weet dat je kindje gaat glimlachen.

voor de middelste vind ik het leuk om er de woordjes op te schrijven die hij al leerde in het eerste leerjaar. Deze kunnen ze gemakkelijk herkennen en zal zeker zorgen voor een fier gevoel.

voor de oudste van 9 mag het al een gewone zin zijn met een toffe boodschap. Dit moet ik dan natuurlijk wel doen in schrijfletters volgens de regels 😉

Lees ook: Je kind meer zelfvertrouwen geven doe je met deze tip!

Broodtrommelbriefjes

Broodtrommel briefjes of kaartjes zijn erg handig omdat je ze meerdere keren kunt gebruiken. Zo heb je deze broodbriefjes die je kunt lamineren en vervolgens schrijf je er met een white board marker een toffe tekst op. Achteraf kun je de booschap gewoon weer verwijderen en de kaartjes bewaren voor een volgende keer.

broodbriefjes boodschap in de brooddoos

Broodtrommel briefjes kunnen variëren van grappige teksten tot lieve boodschappen en kunnen een mooie manier zijn om de band tussen ouder en kind te versterken. Het is een klein gebaar met een groot effect dat laat zien dat je om je kinderen geeft en altijd aan hen denkt, zelfs als ze op school of op het werk zijn. Dus waarom niet eens proberen om een broodtrommel briefje toe te voegen aan de lunch van je kinderen en te zien hoeveel plezier ze eraan zullen beleven? Het kost maar een paar minuten van je tijd, maar het kan een blijvende indruk maken op je kind en hun dag een beetje opvrolijken.

Lees ook: Origineel juf of meester cadeau: Dit zijn 6 toffe tips om te geven als bedankje!

………………………………………………………….

Q. Wat geef jij je kindje mee naar school ?

[:]

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.