Een beetje liefde in de broodtrommel, dat doe je zo

[:en]Iedereen krijgt graag een complimentje, toch ? Daarom steek ik er in de brooddoos van mijn kindjes. Ze kunnen nog niet allemaal lezen, dus voor elk kind is de boodschap anders. Doe ik dit elke dag ? Nee hoor, dan is het effect er vanaf. Ik zorg wel altijd voor afwisseling in hun brooddoosjes. Sommige mensen vragen me ook of ik niets beters te doen heb. Ik kan je verzekeren dat ik werk genoeg heb met alles rondom me, maar ik heb 3 kieskeurige eters die nu wel hun lunchdozen volledig leeg mee terugbrengen. Dus ik vind het helemaal niet erg om er iets meer tijd in te steken voor die extra vitaminen en voedingsstoffen.

Boodschap op een banaan

Soms krijgen ze een banaantje mee naar school. Hier kan je makkelijk eventjes een boodschap op schrijven en kerven. Ik deed het gewoon met een balpen, maar je kan het ook met een prikkertje doen zodat er geen inkt op zit. Op de foto hieronder zie je het niet goed, maar de dag erna is de tekst wel erg duidelijk omdat de inkervingen bruin kleuren.

briefje met een boodschap

Een simpele booschap op een briefje kan ook. Voor de jongste van 5 is dat gewoon een kleine tekening (smiley,hartje,…) iets waarvan je weet dat je kindje gaat glimlachen 😉

voor de middelste vind ik het leuk om er de woordjes op te schrijven die hij al leerde in het eerste leerjaar.

voor de oudste van 9 mag het al een gewone zin zijn met een toffe boodschap. Dit moet ik dan natuurlijk wel doen in schrijfletters volgens de regels 😉

Broodtrommelliefde kaartjes

Meestal gebruik ik deze voor de oudste. Je hebt ze in vele maten en soorten. Ikzelf heb de Limited edition versie van Fiep. Op elk kaartje staat een illustratie en de benaming. Aan de achterzijde een leuke boodschap.

 

Elk kaartje is voorzien van een beschermende laag zodat ze makkelijk afgeveegd kunnen worden wanneer ze vies worden. Pindakaas, jam of choco op het brood is dus geen probleem 😉 Op sommige kaartjes staat niets, hier kan je dus zelf een leuke boodschap op schrijven!

………………………………………………………….

Q. Wat geef jij je kindje mee naar school ?

[:]

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.