Back to school : Wat kochten wij voor onze 5 jarige

[:en]Onze jongste mag nog één jaar even een kleutertje zijn. Dan is het na 7 jaar, tijd om afscheid te nemen van de kleuterschool. Ik ga er erg veel moeite mee hebben, want ik was er graag. Maar dat is nog ver weg, we gaan eerst nog een jaartje genieten van het kleuter zijn !

De oude brooddozen en andere spulletjes die we door de jaren heen verzamelde voor school, gingen nu eindelijk de vuilbak in. Ik had geen zin meer in 3 verschillende dozen en drinkbekers per kind. Dus we gingen op zoek naar een leuke brooddoos voor de kindjes. Ze mochten wel zelf hun mening geven of ze de nieuwe brooddoos leuk vonden.

Het werden deze groene en zwart/blauwe lunchdozen van Ikea. Ze kosten niet veel en zijn erg handig. We namen ze al enkele keren mee op uitstap om er allerlei groenten en fruit in te vervoeren. Ik twijfel alleen of de sluitingen niet te moeilijk open en dicht gaan. Lunch12 zorgde voor de handige naamsticker die ik kon bevestigen op het deksel. Superhandig want andere jaren raakte ik heel wat doosjes en drinkbekers kwijt. Met deze naamsticker erop is de kans heel klein dat iemand de lunchdoos van mijn zoontje meeneemt. Of hij moet toevallig dezelfde naam hebben 😉

Zijn drinkbeker gaat nog steeds mee. Deze kocht ik bij Nike en het zijn echt stevige modellen. Onze kindjes drinken op school altijd water, frisdrank is verboden en ik vind het ook niet zo smakelijk in een herbruikbare fles. Er kunnen wel bonnetjes gekocht worden en die krijgen ze af en toe mee. Zo kunnen ze genieten van iets anders om te dringen bij het lunch.

 

Zijn boekentasje heeft hij helemaal zelf uitgekozen. Hij wou graag een “auto boekentas met wieltjes”. En voila, deze is het geworden. Ik ben geen fan van Cars en Spiderman, maar als het kleine ventje er blij van wordt, why not ?

Zijn turnzakje was nog prima en zijn sneakers ook. Dus die kunnen nog eventjes opnieuw gebruikt worden 🙂

Verder had hij ook nog een nieuwe jas nodig. Dit jaar nam ik deze heerlijk warme Parka voor hem mee.

En als laatste nog een paar nieuwe schoentjes. Voor school kiezen we altijd voor een donkere kleur en velcro sluiting. Zo heeft de juf al een kindje minder waarvan ze de vetertjes moet strikken. Zelf kunnen onze 5 en 6 jarige dit nog niet. Sneakers vind ik altijd stoer staan voor de jongens dus ook dit jaar kozen we weer een makkelijke Nike sneaker.

Dat is zowat alles dat een kleuter nodig heeft voor school. Wat heeft jouw kleuter allemaal nodig ? Ik lees het graag in een reactie hieronder !

 [:de]Onze jongste mag nog één jaar even een kleutertje zijn. Dan is het na 7 jaar, tijd om afscheid te nemen van de kleuterschool. Ik ga er erg veel moeite mee hebben, want ik was er graag. Maar dat is nog ver weg, we gaan eerst nog een jaartje genieten van het kleuter zijn !

De oude brooddozen en andere spulletjes die we door de jaren heen verzamelde voor school, gingen nu eindelijk de vuilbak in. Ik had geen zin meer in 3 verschillende dozen en drinkbekers per kind. Dus we gingen op zoek naar een leuke brooddoos voor de kindjes. Ze mochten wel zelf hun mening geven of ze de nieuwe brooddoos leuk vonden.

Het werden deze groene en zwart/blauwe lunchdozen van Ikea. Ze kosten niet veel en zijn erg handig. We namen ze al enkele keren mee op uitstap om er allerlei groenten en fruit in te vervoeren. Ik twijfel alleen of de sluitingen niet te moeilijk open en dicht gaan. Lunch12 zorgde voor de handige naamsticker die ik kon bevestigen op het deksel. Superhandig want andere jaren raakte ik heel wat doosjes en drinkbekers kwijt. Met deze naamsticker erop is de kans heel klein dat iemand de lunchdoos van mijn zoontje meeneemt. Of hij moet toevallig dezelfde naam hebben 😉

Zijn drinkbeker gaat nog steeds mee. Deze kocht ik bij Nike en het zijn echt stevige modellen. Onze kindjes drinken op school altijd water, frisdrank is verboden en ik vind het ook niet zo smakelijk in een herbruikbare fles. Er kunnen wel bonnetjes gekocht worden en die krijgen ze af en toe mee. Zo kunnen ze genieten van iets anders om te dringen bij het lunch.

 

 

Zijn boekentasje heeft hij helemaal zelf uitgekozen. Hij wou graag een “auto boekentas met wieltjes”. En voila, deze is het geworden. Ik ben geen fan van Cars en Spiderman, maar als het kleine ventje er blij van wordt, why not ?

 

Verder had hij ook nog een nieuwe jas nodig. Deze kochten wij bij    voor     €.

 

En als laatste nog een paar nieuwe schoentjes. Voor school kiezen we altijd voor een donkere kleur en velcro sluiting. Zo heeft de juf al een kindje minder waarvan ze de vetertjes moet strikken. Zelf kunnen onze 5 en 6 jarige dit nog niet. Sneakers vind ik altijd stoer staan voor de jongens dus ook dit jaar kozen we weer een makkelijke Nike sneaker.

 

Dat is zowat alles dat een kleuter nodig heeft voor school. Wat heeft jouw kleuter allemaal nodig ? Ik lees het graag in een reactie hieronder !

 [:]

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.