[:en]Diy Lego tafeltje budgetvriendelijk ![:]

[:en]Jaren geleden kochten we voor onze oudste een tafeltje met stoeltjes bij Ikea. Heel simpel en basic in houtkleur. Op het tafelblad kleefde ik krijtbordfolie zodat ze erop kon tekenen. Ondertussen was deze set al in de kelder beland. Mijn smaak veranderd constant en dit paste niet meer in mijn visie van hoe mijn interieur er moest uitzien 🙂 Verbannen naar onze kleine vochtige kelder waar ik maar zelden kom.

Toen ik weer eens op zoek ging naar iets daar in het donkere “gat”, kwam ik de tafel tegen en nam het mee naar boven. Ik heb even nagedacht wat ik ermee kon doen om het leuker te maken en dacht opeens aan een Lego tafel ! Jaaaa ! De kinderen spaarde ondertussen al zoveel Lego, een vaste bouwplek leek me dus heel erg gezellig !

In de lade stond nog een nieuwe pot krijtverf van Action. Deze was eigenlijk bedoeld om het knaagdierenverblijf te schilderen, maar dat kwam er nog niet van. Ik haalde ook nog even de verfspullen van de zoldertrap en ging van start met het schilderen van de tafel en stoeltjes.

Toen de eerste laag erop ging, begon ik al meteen te twijfelen of dit wel een goed idee was… De verf dekte niet echt, misschien had ik het toch eventjes moeten opschuren ? Maar ik ben zo ongeduldig… Dus ik ging gewoon lekker verder met het schilderen. Gelukkig kwam mijn man me snel te hulp en samen gaven we alles nog een 2e laagje.

Ook maar even vermelden dat we de verfroller niet gebruikt hebben voor deze verfklus. Het werkte niet echt mee dus deden we het met een kwast.

Ondertussen dat mijn man het verfwerk aan het afronden was, ging ik alvast van start met het knippen van enkele etiketten die ik nog liggen had.

De geknipte stukjes kleefde ik tussen de bodemplaten zodat de zwarte ondergrond op een straat zou gaan lijken. Mijn man en ik waren het meteen eens met elkaar: “Hadden wij dit maar toen we klein waren, ik zou wel kunnen fantaseren en van alles erop bouwen.” Hopelijk zouden onze kinderen er net zo over denken.

Daarna bevestigde ik elke bodemplaat op het tafelblad met behulp van dubbelzijdige tape.

Aan de onderkant bevestigde mijn man 2 platen, deze hadden we ook nog klaarstaan om naar het stort te rijden. Wie slim is recycleert, dus dat deden we 😉 Op de gerecycleerde bodems van de oude poppenbedjes, schroefde hij de rails van de TROFAST opberger.

En even later hadden de kinderen een leuk speeltafeltje !

Natuurlijk denkt Ikea altijd met ons mee en kan je je hopen werk besparen. Zo hebben ze 2 toffe kindertafeltjes in hun gamma die toen nog niet bestonden. Mijn man en ik hebben er al voor gestaan, maar ik twijfelde tussen de FLISAT en de ronde MAMMUT tafel.

49€
SUNDVIK Schoolbank, wit
49,99€
FLISAT Kindertafel

 

………………………………………………………………..

Q. Zijn jouw kindjes fan van bouwen ? Hoe bewaren jullie alles ?

 

 

 [:]

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *