[:en]SmoeltjesSchrift : laat je kind de dag afsluiten met een glimlach![:]

[:en]Op Facebook kwam ik het SmoeltjesSchrift tegen. Dit leek me meteen iets voor mijn oudste dochter. Zij is negen en gaat momenteel naar het vierde leerjaar. Omdat niet elke dag vlot verloopt en ze soms heel erg boos of verdrietig kan worden leek het me wel een goed idee om haar een dagboek te geven.

Wat is het

Het SmoeltjesSchrift is gemaakt voor kinderen en staat vol met tips en kleine verhaaltjes. Op elke pagina weer iets anders. De vragen die ze kunnen invullen zijn wel altijd hetzelfde. Aan de hand hiervan ontdek je hoe je kind zijn of haar dag heeft beleefd. Ze vertellen je niet altijd alles, maar via dit boekje kom je er wel achter.

Voor mijn dochter vond ik het vooral interessant om haar een plaats te geven waar ze haar gevoelens kan opschrijven. Ze doet dit vaak als ze boos of blij is en soms is het erg grappig wat voor losse briefjes ik vind. Op deze manier zit alles mooi gebundeld, wat weer leuk is voor later.

Ook de teksten die erin staan zijn erg nuttig, ze geven je kind meer zelfvertrouwen en leren ze omgaan met bepaalde situaties en emoties.

Het SmoeltjesSchrift

Erg toepasselijk en leuk was dat het smoesjesschrift vol staat met glimlachende gele emoticons. Zoals de meeste al weten of nog niet, mijn dochter is een grote fan van emoticons op dit moment. Dit was voor haar dus al een groot pluspunt.

wanneer je het boekje openslaat zie je allemaal lege hartjes, Deze vind je ook aan de achterkant. De hartjes aan de voorkant mag ze invullen met alle dingen waar ze van houdt. Als ze zich een keertje niet goed voelt, Kan ze terug bladeren naar deze hartjes.

achteraan in het boek schrijft ze dan alle lieve woorden en complimentjes die de mensen tegen haar zeggen. Ook dit is een stimulans wanneer ze zich een keertje minder goed voelt. En natuurlijk is het ook gewoon leuk voor haar om er even bij stil te staan.

Verdrietig

Toen we ons kuikentje dood vonden in haar hok, was het verdriet groot bij de kinderen. Vooral de oudste praat altijd over haar gestorven huisdieren. Ook kuikentje wolk hoorde daar nu bij. Nadat ze haar tranen droogde, greep ze meteen naar haar SmoetjesSchrift en begon alles op te schrijven. Ze maakte ook een mooie tekening en plots ging het weer wat beter.

Ze schrijft er niet elke dag in, dat hoeft ook niet. Het kan zijn dat ze niet elke dag iets te vertellen heeft en dat is prima. Je kind kan het boekje invullen zoals ze zelf wil. Ze kunnen vanvoor beginnen ofwel gewoon een willekeurige pagina kiezen.

Mijn kind kan nog niet lezen of schrijven

Geen probleem ! Ook voor kleuters bestaat het SmoeltjesSchrift. Teksten worden hier vervangen door tekeningen. Deze lijkt me erg interessant voor onze middelste. Hij gaat nu naar het eerste leerjaar en moet veel nieuwe indrukken verwerken.

Tot slot

Ik ben alvast enthousiast over het SmoeltjesSchrift van Scrivo ! Deze kan je bestellen voor 14,50€.

                             ………………………………………………………………………………………………………………………..

Q. Heeft jouw kindje het ook soms moeilijk of krijg je er geen reactie uit ? Hoe ga jij ermee om ?

 [:]

2 reacties op “[:en]SmoeltjesSchrift : laat je kind de dag afsluiten met een glimlach![:]”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *