Wij gingen naar Sprookjesbos in Valkenburg

Sprookjesbos Valkenburg | een dagje plezier met de kinderen!

Tijdens ons verlof bezochten we als eerste het Sprookjesbos van Valkenburg. We waren hier nog nooit geweest en dat was het doel van ons verlof. Enkele nieuwe plekjes bezoeken die ook leuk zijn voor onze kindjes van 5,6 en 9 jaar. De recensies op internet waren zowel positief als negatief, dus we besloten om gewoon te gaan proberen.

Mijn man ging ’s morgens nog eerst met de mountainbike ertussenuit. Ondertussen maakte ik enkele lunchdozen klaar. Uit ervaring weet ik dat dat het eerste is waar de kinderen naar zullen vragen als we uitstappen. Dus ik kon maar best goed voorzien zijn. Ik maakte 3 lunchdozen met fruit, groenten, kaasjes en crackers. Ook nog 2 pakjes met boterhammen en enkele flesjes water verdwenen in de tas.

De weg vinden is wel een beetje lastig aan het einde. Althans dat dachten we want de gps stuurde onze door een heel dun straatje waar net één auto door kan. Net op dat moment waren er ook nog een heleboel wandelaars die ons boos aankeken omdat we er met de auto door moesten. Oops, sorry!

Aangekomen aan het Sprookjesbos, bleek hun parking al vol. Gelukkig konden we bij de buren parkeren. Dit was 5€ voor een hele dag. De parking van Sprookjesbos zelf is iets goedkoper. Het uitzicht was er alvast heel erg mooi.

Valkenburg bezoeken met kinderen

Wat ik raar vond, is dat je je zelf moest gaan aanmelden binnen om de inkom te betalen. Er stond verder helemaal niemand aan de ingang dus je kon eigenlijk gewoon binnenwandelen. Braaf als we zijn, gingen we netjes betalen en kregen we een stempel op onze hand als bewijs. We kregen ook een plattegrondje en wat uitleg over het feit dat sommige attracties soms kunnen sluiten omdat hun collega ook moet eten en drinken. Prima hoor.

Het park bestaat al sinds de jaren 50, dit kan je inderdaad zien aan sommige dingen zoals al eerder vermeld op internet. Of het iets storend is, voor ons althans niet. Mocht je met de buggy komen, dan kan het op sommige plekjes wel even een uitdaging zijn.

Sprookjesbos Valkenburg uitstap met kinderen

De kindjes hebben geitjes geaaid en een plastieken koe gemolken. Mijn jongste zei “mama ik ga de koe wateren” 😀 inderdaad want er kwam water uit de uier in plaats van melk. Ze konden hiervoor klompjes aandoen om het nog leuker te maken voor de foto.

koe melken sprookjesbos Valkenburg

uit met kinderen sprookjesbos valkenburg

Lees ook over ons uitstap naar Saraland.

diertjes kijken sprookjesbos valkenburg

Tijdens je wandeling kom je ook langs allerlei kleine schattige huisjes. Elk met hun eigen sprookje. Wanneer je op de knop drukt, klinkt er een stem die je het volledige verhaaltje vertelt.

Sprookjesbos valkenburg tip met kinderen

Wat dacht je van deze luikjes waar je aan kon ruiken ?

uitstap met kinderen in Limburg

Of je vaste hand testen en zenuwen in bedwang houden ?

Bij Rapunzel was er een leuke klimmuur !

muurklimmen sprookjesbos valkenburg

De middelste nam even de tijd om alles schoon te vegen bij het peperkoekenhuisje. Hier was ook de draaimolen waar de kinderen graag op wouden gaan. Helaas had deze collega wel erg veel honger en dorst. Ze hebben er braaf een half uur gewacht, er stond een openingsuur, maar er kwam niemand. Uiteindelijk waren de kinderen het zat en gingen we eerst wat eten om vervolgens terug te keren.

Een beetje verder konden we rustig zitten aan een picknicktafel en genieten van het uitzicht met wat eten.

gezonde picknick tijdens uitstap naar Sprookjesbos Valkenburg

Na het eten keerde we terug naar de draaimolen en… Je raadt het nooit… Net op dat moment werd de attractie opnieuw gesloten voor een pauze. De kinderen begonnen te zeuren en huilen dus lieten we ze maar enkele keren op en af van de kabelbaan. Dit vonden ze erg leuk ! Deze ging wel erg snel dus de kindjes moesten zich goed vasthouden om niet van hun stoeltje te stuiteren !

En na opnieuw wat geduld, werd dan eindelijk de attractie geopend en konden de kinderen op de draaimolen.

Op naar het volgende sprookje ! Eerst nog even wat gek doen voor de spiegel 🙂

gekke spiegel - Sprookjesbos Valkenburg

Bij de reus heb ik echt gelachen. Mijn zoontje drukte onverwachts op de knop en er sprong een mannetje uit de stronk. Ik schrok me rot en vloog enkele meters omhoog, haha !

Dan even een wasje doen en de plantjes verzorgen.

Bij Robin Hood konden de kinderen zelf proberen te schieten met pijl en boog. Dit vonden ze geweldig !

En dan was er de Rattenvanger, brrr… Hoe akelig vinden jullie deze? Ik vond het bijna echt lijken, de ratten dansten en hun staartjes bewogen waardoor het net echt leek. Jakkes!

De boot vonden ze ook erg leuk. Zelfs mijn bange zoontjes kwamen met een smile op hun gezichtje eruit.

En als laatste mochten ze hier even klimmen en springen op grote springkussen. Ondertussen maakte ik het mezelf even gemakkelijk en deed alsof ik op het strand lag 😉

En zo eindigde onze dag in het Sprookjesbos van Valkenburg. Zeker een leuk park voor kleinere kinderen, voor onze 9-jarige was het iets minder.

Q: Ben jij al eens in het Sprookjesbos geweest?

Werd je geïnspireerd door dit artikel en vond je de informatie nuttig? Deel het dan zeker verder, dat helpt ons en de blog om te groeien(DANKJEWEL)! Tag ook zeker @LIEVELYNEPUNTBE op social media als je aan de slag gaat met één van onze tips. Ik zie het graag voorbij komen en deel het verder!

*Sommige blogs bevatten affiliate linkjes. Door op deze links te klikken en iets te kopen, ontvangt Lievelyne een kleine commissie. Voor jou hangen hier GEEN extra kosten aan vast!

Volg je ons al op Instagram en Facebook?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.