Ijsjes maken met met de kindjes, gezond en lekker

In de lade vonden de kindjes enkele ijsvormen. Deze kocht ik vorig jaar bij de Action, daar hebben ze ieder jaar weer leuke vormpjes. Maar je vindt ze overal wel.

Natuurlijk konden ze niet wachten om er ijsjes mee te maken. Ik keek even in de koelkast en vond nog een bakje aardbeiden en 2 hele rijpe bananen. Ook had ik nog een pot volle platte kaas.

Veel werk was er niet aan, dus ik liet de kindjes met een smeermes het fruit snijden. Voor de ijsjes met banaan, liet ik ze enkele lepels Griekse yoghurt in de blender doen, samen met de stukjes banaan. En dan mocht iemand aan het knopje draaien, leuk !

Dan vulde we er enkele vormpjes mee en gingen we verder met de aardbeien. Ook die mochten de blender in samen met wat yoghurt. Na het proeven vonden ze het toch niet zoet genoeg. Ik deed er dus een beetje vruchtensiroop in zodat het iets zoeter werd. Dit is natuurlijk een optie. Misschien vind jij het wel goed zonder een zoete toevoeging.

Even de stokjes erin en dan mochten ze de diepvries in. En dan was het natuurlijk geduld hebben !

Gelukkig mochten we bij oma gaan zwemmen, dat zorgde voor de nodige afleiding.

De dag erna konden ze eindelijk genieten van hun zelfgemaakte ijsjes. Toen ik het eerste ijsje uit de vorm haalde zag het er al meteen heel lekker en leuk uit.

De kindjes gingen lekker buiten smullen in het zonnetje.

Hoe maak jij graag je ijsjes ?

▪ ▪ ▪
✖Volg mij op Instagram

✖Like mij op Facebook

✖Voeg mij toe op Pinterest

✖Volg jij me al op Bloglovin’ ?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.