Gezellig dagje Wunderland Kalkar!

Toen we de planning maakte voor ons verlof, gingen we op zoek naar enkele pretparkjes voor kleinere kinderen. Onze kindjes zijn 5,6 en 9, nog net te klein voor de grotere pretparken dus. Op Actievandedag vond ik een leuke aanbieding voor Wunderland Kalkar. We bekeken even de website en de recensies en die waren best positief. Een ticket aan de kassa kost je 27,50€ voor een persoon groter dan 1,29m en 20,50€ als je kleiner bent dan 1,30m. Boek je je ticket online, krijg je 5€ korting per ticket! Ik kon ze op de kop tikken voor 18,95€ op Actievandedag. Natuurlijk kocht ik 3 tickets via de actie en 2 tickets voor mijn zoontjes onder de 1,30m kocht ik op de site van Wunderland.

Het leuke aan Wunderland is dat je zoveel frietjes en ijs mag eten en ook frisdrank, thee en koffie zijn inbegrepen! Mocht je toch trek hebben in iets anders, kan je dit voor een schappelijke prijs kopen in het park. En iedere ouder weet, dat kinderen de hele dag door honger en dorst hebben. Je wil dan ook niet de hele dag sleuren met een koelbox vol eten.

We moesten wel al redelijk vroeg opstaan om op tijd in het park te zijn. Voor ons was het namelijk 1 uur en 40 minuten rijden. We vreesden een beetje voor de lange rit met de kinderen. Stilzitten langs elkaar dat doen ze namelijk niet graag. Papa was slim en zorgde dat alle tablets opgeladen waren. De lunchpakketten maakte we de dag ervoor al. Ondanks dat alles inbegrepen is, wou ik toch even wat gezondere dingen meenemen om te eten bij aankomst.

Enkele zeldzame Pikachu's gespot onderweg naar Wunderland Kalkar

Na de lange rit kwamen we aan op de parking. Het was gelukkig niet al te druk en we vonden meteen een plek voor de auto. Aan de kassa helaas wel iets drukker. Er stonden 2 redelijk lange rijen en er waren maar 2 kassa’s open. Het ging ook erg traag, ik heb geen idee waarom. Volgens mij lag het aan het feit dat elk kind gemeten moest worden.

Wunderland Kalkar voor kleine kinderen

Eenmaal de kassa voorbij kon de pret beginnen… Bijna dan toch, eerst de grommelende maagjes vullen. Niemand wordt vrolijk van zeurende kinderen  🙂 We zochten ons een picknick tafel uit en aten gezellig onze lunch op. Gelukkig waren we niet de enige die een lunchpakket bij hadden. Sommige gezinnen hadden hun hele koelkast bij en de tafel mooi gedekt met een tafellaken.

Bento doosjes altijd en overal - Wunderland met kinderen

Aan de ingang heb je gelukkig ook enkele kluisjes waar je gebruik van kan maken. Wij hadden geen kleingeld, maar gelukkig stond er een geldwisselaar. Wel grappig, deze machine gaf 1€ stukken en in het kluisje moest 2€. Gelukkig kon de dame in het winkeltje wel wisselen.

De eerste attracties waren al meteen leuk voor de jongens. De oudste vond het iets te kinderachtig dus bleef aan de kant wachten met ons. Zo had je de Rio Grande trein, Safari auto’s, Clown Around, Turtle Parade,…En het leuke was dat ze hier alleen in mochten. De jongens zijn beide rond de 1,10m en dan mogen ze al best veel alleen.

Rio Grande Wunderland perfect voor kleinere kinderen

Natuurlijk waren er ook attracties waar ze onder begeleiding van een volwassenen in moesten. De draaiende kopjes bijvoorbeeld, maar ook Samba Baloon. Jammer voor papa want hij moest dus mee erin. Hij hield zich stevig vast aan het stuur, zodat de ballon niet ging draaien. Haha!

Samba Balloon Wunderland - uitstap met kleine kinderen

Ook het ballenbad vonden alle drie de kinderen erg leuk! Ze kropen op de rand en sprongen of doken erin. Naar mijn mening mochten er iets meer ballen in, maar de kinderen vonden het prima zo.

Ballenbad Wunderland - uitstapje met kleine kinderen pretpark

Tegenover het ballenbad was er ook een klein speeltuintje, mooi en netjes onderhouden.

Speeltuintje in pretpark Wunderland

Na een tijdje rondwandelen en spelen, was het tijd om wat te drinken en een lekkere snack. Er stonden verschillende kramen waar je zelf je frieten, ijs en drank kon nemen. En tot mijn verbazing was alles van een bekend merk. Je krijgt dus echt wel wat voor je geld. De kinderen vonden de ijsjes geweldig! Ze liepen ze vaker door de dag langs een ijskraam en namen ze zich een koekje eruit. Die vonden ze namelijk overheerlijk.

Waar ik zeker van was: Papa heeft zich die dag zeker niet verveeld! Al die ronddraaiende dingen zijn niets voor mij, dus leve papa! Hij was er ook niet zo voor, maar kan er iets beter tegen.

Dragon Boats Wunderland

Deze “bus” zoals mijn jongste het beschreef, vonden de kinderen het leukste. Helaas was de jongste net geen 1,10m en moest er dus opnieuw een volwassen mee. Aan elke ingang met lengtevoorschrift, staat een paal met een meter en ook iemand die het nakijkt. Valsspelen kan dus niet en ze zijn best streng op de veiligheid. Wat ik een pluspunt vind.

Fire Chief Wunderland

Lees hier wat wij vonden van Saraland en Sprookjesbos Valkenburg

Fire Chief Wunderland

Ook het park zelf zag er erg netjes uit. Grappige vuilbakken in overvloed en personeel die snel genoeg alles opruimt. Ook de decoratie was erg leuk, de jongens moesten er erg om lachen. Je had ook een hele gezellige hoek met uitzicht op het water in strand thema. Ik wilde er graag gaan picknicken, maar met alle bekertjes drank en bakjes friet was het net iets te veel moeite.

Het park was vroeger een kerncentrale, zo werden vele oude elementen bewaard. In het kleine museum kan je een kijkje nemen om te zien hoe een kerncentrale nu eigenlijk werkt. De oude telefoon vonden de kindjes ook wel eigenaardig. Draaitoetsen? Huh? Hadden ze dan geen touchscreen, haha!

Kerncentrale museum Wunderland

Met de gocart rijden door het verkeerspark vonden de jongens erg leuk!

Verkeerspark Wunderland

Maar ook voor de grotere kinderen(zoals mijn man)hadden ze iets leuks om te doen. Karten! Papa en dochter probeerde het samen even uit. Hiervoor moet je wel extra betalen. 6€ voor een enkele kart en 8€ voor een dubbele. Maar aan mijn dochter haar gezicht te zien, was het zeker de moeite.

Kartbaan Wunderland

Kartbaan Wunderland tip voor papa's en grote kindjes

Na het karten was het tijd voor een plasje gevolgd door wat eten. De toiletten waren redelijk netjes. Ik ben sowieso al geen fan van openbaren toiletten, maar deze waren wel goed onderhouden.

En dan vulde we allemaal een bekertje met frisdrank en een bakje met frieten. De frietjes waren zeker lekker en ook bij de dranken was ruime keuze.

Na het eten zagen we de waterattractie en een beetje verfrissing konden we zeker wel gebruiken. Helaas was dit achteraf gezien geen goed idee. Toen we met 5 instapte in een bootje, riep de toezichthouder dat dat niet mocht en dus moest mijn man uitstappen en nam hij de middelste mee. Hierdoor raakte zowel de jongste en oudste van streek en dit werd een drama! Ze krijste de hele rit en riepen naam papa. Ik hield ze beide goed vast, maar dat kon hun angst en tranen niet wegnemen. We waren allemaal ook kletsnat. Heerlijk vond ik dat, ik was meteen weer verfrist. De kinderen waren iets minder blij… Oops !

Gelukkig verdwenen de tranen toen een mooie blondine in een roos kostuum door het park liep met een kameel achter haar. Doorheen de dag lopen er namelijk mensen om het circus te promoten. Omdat ik niet fan ben van het kijken naar dieren die verplicht kunstjes moeten doen, besloten we dit over te slaan.

Mama besloot dat het een prima moment was voor een koffie en wat drinken. Ook deze was prima en van een goed merk. Je kon zelfs kiezen tussen koffie met melk, zonder of cappuccino.


Na onze kleine pauze namen we de trap naar boven in de toren. Daar had je echoland en kon je je wagen op de zweefmolen. Ik vond vooral het uitzicht erg mooi.

Vertical Swing Wunderland

De grijze muur gaf ook een leuk effect voor enkele foto’s. Oordeel zelf maar over deze leuke foto van vader en zoon.

Terug beneden bezochten we nog even alle attracties die we nog niet deden en mochten de kinderen nog elk een attractie kiezen.

Pony Train Wunderland

Convoy Wunderland

En bij de draaimolen kon ik er helaas niet onderuit. Zonder toezicht mochten de jongens niet erop. Dus als een echte amazone steeg ik op een paard en reed de rit uit tot het einde ! Gelukkig werd ik niet misselijk.

Merry Go Round Wunderland

En als laatste kochten we nog een Slush puppy voor de kinderen en bezochten we het grote springkussen.

Om 17u45 verlieten we moe maar voldaan het attractiepark in Kalkar. Aan de uitgang werden we uitgewuifd door Kernie. Tot ziens!

Ben je zelf al eens geweest in dit park? Wat vond je ervan?

Heb jij dit uitstapje of iets anders van deze website geprobeerd? Tag dan zeker @lievelynepuntbe op je socials, ik zie het graag voorbij komen! 

Volg je ons al op Instagram en Facebook?

2 reacties op “Gezellig dagje Wunderland Kalkar!”

  1. Ik ben er nog nooit geweest, maar wat ziet het er leuk uit. Het staat wel op onze verlanglijst maar het is er nog nooit echt van gekomen. Toch maar eens doen dan.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.