Back to school : Wat kochten wij voor het eerste leerjaar

[:en]Onze middelste nam in juni afscheid van de kleuterschool en alle juffen. Superspannend, want hij mag nu naar het eerste leerjaar ! Dit is altijd een emotioneel moment voor mezelf, zo een kleine jongen met een grote boekentas. Ik weer nog goed toen mijn dochter voor het eerst daar stond op de grote speelplaats, ze was verlegen en een beetje onwennig. Toch moet je ze loslaten, de rij in waar ze moeten stil zijn. Zitten aan een bank en een hele dag opletten. Het is toch wat hé ? Ik ben erg benieuwd was onze middelste ervan gaat vinden. Hij is altijd heel uitbundig, droomt graag en heeft een grote fantasie. Hij gaat het zeker goed doen, maar het zal een aanpassing zijn.

Wat kochten we allemaal

Ook de middelste kreeg net als zijn kleine broer en grote zus een nieuwe lunchdoos. Deze moet zeker tegen een stootje kunnen want deze wildebras gooit graag met zijn boekentas. Dus voor hem ook de lunchdoos van Ikea voorzien van een verzorgde naamsticker. Deze naamsticker komt net zoals de andere van Lunch12.

Zijn drinkfles van vorig jaar is nog steeds prima. Dit is de Nike waterfles in het klein. Ze zijn heel handig en kunnen zeker tegen een stootje.

Nike Flow Just do it

Zijn schattige kleuter boekentas kon weg. Hij mocht zelf zijn grote boekentas uitkiezen en het verbaasde me niets dat er dino’s moesten opstaan 🙂 Hij zocht zelf deze stoere boekentas uit van Kangourou. Bekijk even dit artikel als je nieuwsgierig bent naar alle informatie over deze boekentas.

Andere schoolspullen hebben ze niet echt nodig de eerste jaren. Kleurpotloden, dicteeschrift, agenda, potlood en andere benodigdheden krijgen ze van school. Ze leren op school schrijven met een speciale potlood, ik zag ze wel al in enkele winkels liggen. Mocht het nodig zijn kan ik dus een reserve kopen voor thuis zodat hij niet altijd zijn potlood moet meenemen. Dan raakt hij ze kwijt, daar ben ik zeker van.

Ik weet wel dat onze dochter een stevige map met elastiek nodig had. Hier doen ze hun agenda en potlood in voor het huiswerk te kunnen maken. Ook de nieuwsbrief, bestelbon voor bonnetjes en andere brieven worden hierin gestoken. Omdat de plastieken en dunne kartonnen mappen snel stuk gingen bij de oudste, kocht ik deze. Het is een steviger karton en de map is ook iets breder met verschillende vakken zodat er meer in past. Deze was 1,99€ bij Action.

Wat hij wel zeker nodig zal hebben zijn doosjes voor zijn woordjes en letters. Iedere keer als ze een nieuwe letter leren, vormen ze daarmee een klein woordje. Deze worden dan bijgevoegd in het doosje en moeten thuis geoefend worden. Dit jaar kocht ik hele simpele doorzichtige doosjes. Om ze iets schattiger te maken, kocht ik letterstickertjes en enkele vellen 3d dino stickers. De autostickers zijn voor de jongste, zo voelt hij zich niet uitgestoten.

Hulpmiddelen bij het leren schrijven en rekenen

Bij Action hebben ze vaker handige spulletjes om te leren rekenen, schrijven en lezen. Zo kocht ik een tijdje geleden deze handige blikken doosjes met daarin kaarten. Je had 3 soorten waarvan ik er eentje kocht. Ik koos voor het woordjes leren en deze vinden alle kinderen hier geweldig. Op de voorkant van de kaart staat een letter en aan de achterkant staat een woordje met afbeelding.

Dan kocht ik ook nog een white board bij Action voor nog geen euro. Hij kreeg er al eentje van zijn juf aan het einde van het vorig schooljaar, maar ik kocht nog eentje extra omdat ik het toch wel een handig ding vind. Hierop kunnen we makkelijk letters, woordjes en rekenoefeningen oefenen zonder gommen of doorstrepen.

Een jas en schoenen heeft hij ook nog nodig, maar die vonden we nog niet 😉

Dat waren alle aankopen voor het eerste leerjaar. Wat kochten jullie allemaal ?

[:de]Onze middelste nam in juni afscheid van de kleuterschool en alle juffen. Superspannend, want hij mag nu naar het eerste leerjaar ! Dit is altijd een emotioneel moment voor mezelf, zo een kleine jongen met een grote boekentas. Ik weer nog goed toen mijn dochter voor het eerst daar stond op de grote speelplaats, ze was verlegen en een beetje onwennig. Toch moet je ze loslaten, de rij in waar ze moeten stil zijn. Zitten aan een bank en een hele dag opletten. Het is toch wat hé ? Ik ben erg benieuwd was onze middelste ervan gaat vinden. Hij is altijd heel uitbundig, droomt graag en heeft een grote fantasie. Hij gaat het zeker goed doen, maar het zal een aanpassing zijn.

Wat kochten we allemaal

Ook de middelste kreeg net als zijn kleine broer en grote zus een nieuwe lunchdoos. Deze moet zeker tegen een stootje kunnen want deze wildebras gooit graag met zijn boekentas. Dus voor hem ook de lunchdoos van Ikea voorzien van een verzorgde naamsticker. Deze naamsticker komt net zoals de andere van Lunch12.

 

Zijn drinkfles van vorig jaar is nog steeds prima. Dit is de Nike waterfles in het klein. Ze zijn heel handig en kunnen zeker tegen een stootje.

 

Zijn schattige kleuter boekentas kon weg. Hij mocht zelf zijn grote boekentas uitkiezen en het verbaasde me niets dat er dino’s moesten opstaan 🙂 Hij zocht zelf deze stoere boekentas uit van Kangourou. Bekijk even dit artikel als je nieuwsgierig bent naar alle informatie over deze boekentas.

Voor aan zijn boekentas kocht ik een dino sleutelhanger. Zo kan hij zijn tas sneller terugvinden moesten er andere kindjes zijn met hetzelfde model.

 

Andere schoolspullen hebben ze niet echt nodig de eerste jaren. Kleurpotloden, dicteeschrift, agenda, potlood en andere benodigdheden krijgen ze van school. Ik weet wel dat onze dochter een stevige map met elastiek nodig had. Hier doen ze hun agenda en potlood in voor het huiswerk te kunnen maken. Ook de nieuwsbrief, bestelbon voor bonnetjes en andere brieven worden hierin gestoken. Omdat de plastieken en dunne kartonnen mappen snel stuk gingen bij de oudste, kocht ik deze. Het is een steviger karton en de map is ook iets breder met verschillende vakken zodat er meer in past. Deze was 1,99€ bij Action.

Wat hij wel zeker nodig zal hebben zijn doosjes voor zijn woordjes en letters. Iedere keer als ze een nieuwe letter leren, vormen ze daarmee een klein woordje. Deze worden dan bijgevoegd in het doosje en moeten thuis geoefend worden. Dit jaar kocht ik hele simpele doorzichtige doosjes. Om ze iets schattiger te maken, kocht ik letterstickertjes en enkele vellen 3d dino stickers.

Hulpmiddelen bij het leren schrijven en rekenen

Bij Action hebben ze vaker handige spulletjes om te leren rekenen, schrijven en lezen. Zo kocht ik een tijdje geleden deze handige blikken doosjes met daarin kaarten. Je had 3 soorten waarvan ik er eentje kocht. Ik koos voor het woordjes leren en deze vinden alle kinderen hier geweldig. Op de voorkant van de kaart staat een letter en aan de achterkant staat een woordje met afbeelding.

 

Dan kocht ik ook nog een white board bij Action voor nog geen euro. Hij kreeg er al eentje van zijn juf aan het einde van het vorig schooljaar, maar ik kocht nog eentje extra omdat ik het toch wel een handig ding vind. Hierop kunnen we makkelijk letters, woordjes en rekenoefeningen oefenen zonder gommen of doorstrepen.

Natuurlijk was ook hij toe aan nieuwe schoenen.

 

Een jas voor school heeft hij voorlopig nog omdat ik er eind vorig schooljaar nog eentje kocht.

Dat waren alle aankopen voor het eerste leerjaar. Wat kochten jullie allemaal ?

[:]

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.