Back 2 school: Bento unboxing voor gezonde en gevarieerde lunchdozen!

Sinds kort werd ik een “Bento mama”. Ik leerde het kennen via een andere mama, haar brooddozen zien er altijd zo vrolijk uit. Ze gaf me enkele tips en even later was ik vertrokken! In mijn lade liggen al enkele spulletjes, maar onlangs ontving ik een doos vol Bento spullen! Deze ga ik jullie vandaag laten zien, zodat ook jullie aan de slag kunnen met Bento!

Wat is Bento?

Bento is eigenlijk heel simpel gezegd een manier om je eten aantrekkelijker te maken. Een hele leuke manier om je kind gezonder te leren eten. Mijn kindjes zijn nogal kritische eters, je kan ze niet zomaar alles voorschotelen. Het is al veel beter, maar het kan altijd nog beter ! Wanneer ik ze een komkommertje meegeef in de vorm van een sterretje en een kaasblokje op een prikkertje met een tomaatje, dan eten ze het veel vrolijker op. En dat is Bento. Je pimpt als het ware je eten 😉

Een doos vol spullen!

In deze doos zit alles wat je nodig hebt om je lunchbox op te leuken. Van vormpjes tot prikkertjes. Alles zat mooi ingepakt, bijna zonde om het uit te pakken. Mijn dochter vond het geweldig op alles uit te pakken. Je kan haar video bekijken op Youtube.

Voilà, ziehier de volledige inhoud van de doos!

Bento voor een gezonde lunch op school

3 soorten prikkertjes: één setje met allerlei oogjes, eentje met pandaberen en dan nog enkele gekleurde prikkertjes met een figuurtje. Dit gebruik je dan als versiering, maar is ook handig om fruit en andere kleine stukjes mee te prikken.

4 soorten uitstekers, deze kan je gebruiken om hun boterham mee uit te steken. Zo zijn de korstjes er meteen af en ziet het brood er veel aantrekkelijker uit.

Een pakketje broodtrommelliefde. Dit zijn kaarten met een figuurtje op en daarbij een lieve tekst. Dit kan je dan in de lunchbox steken om je kindje een boodschapje te geven. Altijd leuk om te weten dat er iemand aan je denkt! De kaarten zijn gelamineerd, ze kunnen dus tegen vlekken en zijn hierdoor herbruikbaar. Er zitten ook enkele lege exemplaren in, hier kan je je fantasie de vrije loop laten gaan.

Deze naamstickers gaan er hopelijk voor zorgen dat de kinderen hun lunchdozen niet meer kwijtraken. Ik had een lade vol met dozen, gewoon omdat ik altijd moest zorgen voor reserve. Al die boxen gooide ik weg, het wordt ook wel eens tijd dat ze zorg leren dragen voor hun spullen. Dus dit jaar één handige lunchdoos per kind voorzien van het naam.

En als laatste deze Yumbox waar zowel mijn dochter als ikzelf enthousiast over zijn. Je hebt ze in verschillende modellen, dit is de Panino. Deze heeft 4 vakken. Hierin passen makkelijk wat boterhammen, yoghurt, groenten en fruit zonder lekken! Het sap van de komkommer zal dus niet uitlopen in het vakje van het brood. Dit door de siliconelaag in het deksel. De Yumbox kan je uit elkaar halen, beide mogen in de vaatwas (vanboven) maar om de levensduur te verlengen kan je het best even met de hand wassen.

Bij het openen van de Yumbox, was het een aangename verrassing voor mijn dochter van 9. Er staan in deze aqua blauwe namelijk allemaal leuke doodles en daar houdt ze ontzettend van! In elke kleur staan andere tekeningen.

Eigenlijk is het ook aan te raden om per vakje een voedingsmiddel te doen. Proteïne, groenten en fruit, koolhydraten… Ook kinderen hebben een gevarieerd eetpatroon nodig.

Ik geloof je graag als je zegt dat je er geen tijd voor hebt om overal figuurtjes in te maken. Wij hebben dit ook niet elke dag. Daarom maken we de lunch de avond ervoor al klaar. Niet elke dag met vormen, prikkers en een boodschap. Dat zou ook al snel de fun eraf halen. Ik probeer om elke dag iets anders toe te voegen zodat het toch een verrassing blijft. De lade zit vol met spulletjes, dus variatie zal zeker lukken.

Ben je benieuwd naar onze lunchdozen? Volg me dan zeker op Instagram!

Like ook de Facebookpagina, zo blijf je op de hoogte van de nieuwste blogs.

[:]

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.