waterpret met kinderen bij Sunparks Kempense meren

Zwemmen, waterpret en fun met de kinderen bij Sunparks Kempense meren!

Via social deal vonden we een leuke aanbieding om te gaan zwemmen met de kinderen in Sunparks Kempense meren. Dus ik boekte meteen 5 tickets en op zondag vertrokken we met een goed gevuld lunchpakket naar Mol.

We waren er al eens eerder geweest, dus wisten al wel dat het een leuk zwembad is. Net genoeg voor onze kinderen van 5,6 en 9. De gps had alleen een beetje moeite met het te vinden. De borden gaven Kempense meren al aan, maar de gps stuurde ons nog kilometers verder. We volgden dus maar gewoon de borden en enkele meters verder zagen we de ingang van Sunparks al.

We parkeerden de auto en zagen meteen ook dat het niet zo druk was. Heerlijk! Even een kleine wandeling en dan stonden we aan de ingang van de market dome. Buiten staan de huurfietsen al klaar.

Zwemmen in Sunparks Mol met kinderen

Lees ook: Korting sparen doe je zo

Binnen loop je langs een mooie fontein met vissen en schildpadden. Heel tof voor de kinderen om even alles visjes en dieren te bewonderen.

Sunparks mol met kinderen

Er is ook een supermarktje, spelletjeshal, restaurantje, animatie,… Langs de ingang naar het zwembad was er nu ook een kleine indoor-speelruimte. We beslisten eerst te gaan zwemmen en dan achteraf eventjes naar het speeltuintje te gaan.

wat vonden wij van Sunparks Kempense meren in mol

Lees ook: Gepersonaliseerde Badponcho geborduurd met naam: Het perfecte geschenk!

Bij binnenkomst namen we even enkele kledinghangers mee en dan op zoek naar een hokje om ons om te kleden. De grote hokken waren natuurlijk bezet, dus verdeelde we de kinderen en gingen in een klein hokje. Onze spullen verdwenen in de kluisjes, gelukkig hadden we 2 muntstukken bij van 1€ want dat is het enige dat erin gaat.

 

Zwemmen! Eerst met de voeten door het voetbad natuurlijk. Je hoorde al dat er een activiteit bezig was, luide vrolijke muziek en juichende mensen. We namen eerst even 2 zwemvesten voor de oudste 2 en dan gingen we een kijkje nemen bij het golvenbad. Daar stonden heel wat mensen in het water te zwaaien met een pool noodle. Vervolgens gingen we op zoek naar een plaats om onze handdoeken en lunch te leggen. We vonden nog één tafeltje met net genoeg stoelen voor ons allen. Top!

Dan terug naar het golvenbad, hier gaat het water van heel laag naar 1,60m diep. De kinderen vermaakte zich prima op de kleine glijbaan in het lage water.

Zwemmen met kinderen in Kempsense meren Mol

Na een tijdje hadden ze er genoeg van en liepen we een beetje verder. We probeerden elk zwembadje en elke glijbaan uit. De kleinste is een echte waterrat en kon maar niet genoeg krijgen van de glijbanen. Vooral de donkere glijbaan met sterretjes vond hij leuk. Onze middelste is wat voorzichtiger en gaat liever niet op de glijbanen. Al ging wel graag van de blauwe waterglijbaan! De oudste vond de wildwaterbaan erg leuk.

uitstap met kinderen in Limburg - Zwemmen Sunparks in Mol

Lees ook over onze uitstap naar Pretpark Wunderland

Rond 12u30 kregen we honger dus gingen we terug naar de tafel waar onze spullen lagen. Die was ondertussen bijna ingenomen door een grote familie. Ze hadden een tafel bijgezet en toen ze zagen dat we gingen zitten, kwamen ze al snel af met een 2e tafel. Ik vond hen wel erg onbeleefd. Ze dronken alcohol en boerde luid erop los. Gezellig… Nadat we gegeten hadden gingen we dan ook snel terug zwemmen.

We probeerden ook even het buitenbad. Buiten was het 20 graden, best fris naar mijn mening. Jammer, want de ligbedjes zagen er verleidelijk uit! Opwarmen deden we daarna in het bubbelbad. Hier hadden we geluk want ze zaten altijd vol. De kindjes vonden het geweldig om erin te duiken met hun duikbrillen. “Mama ik zie bolletjes onder water!” Toe we uit het bubbelbad kwamen, hadden we het allemaal erg fris. We besloten een vieruurtje te gaan eten en even op te warmen onder onze handdoek. Na het vieruurtje waren de kindjes een beetje moe en toch wel uitgezwommen. We besloten dan om ons op het gemak even terug te gaan aankleden en dan naar het binnenspeeltuintje te gaan.

Na het speeltuintje stopte we ook nog even in de speelhal voor een spelletje air hockey. De oudste wou ook even een race rijden, ze kon dit best goed en eindigde toch 7e.

Speelhal Sunparks Kempense merel Mol

Lees ook: Sprookjesbos Valkenburg | een dagje plezier met de kinderen!

Als laatste mochten de kindjes kiezen tussen een ijsje of chips, ze kozen allemaal een zak chips uit. Heerlijk, stilte in de auto op de terugweg 🙂

En zo eindigde een leuke dag in het zwembad!

Gaan jullie graag zwemmen in Sunparks? De meningen zijn hierover erg verdeeld, maar ik vind het een prima zwembad.

Werd je geïnspireerd door dit artikel en vond je de informatie nuttig? Deel het dan zeker verder, dat helpt ons en de blog om te groeien(DANKJEWEL)! Tag ook zeker @LIEVELYNEPUNTBE op social media als je aan de slag gaat met één van onze tips. Ik zie het graag voorbij komen en deel het verder!

*Sommige blogs bevatten affiliate linkjes. Door op deze links te klikken en iets te kopen, ontvangt Lievelyne een kleine commissie. Voor jou hangen hier GEEN extra kosten aan vast!

Volg je ons al op Instagram en Facebook?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.