Einde kleutertijd ! Ook de middelste mag leren schrijven en lezen.

Het lijkt nog maar gisteren dat je geboren werd… En nu mag je al je kleutertijd achter je laten ! Daar word ik best wel emotioneel van. Je leerde de afgelopen jaren zoveel en veranderde op alle vlakken. Net als je grote zus ga jij het ook geweldig doen in het lager onderwijs. Er start voor ons een heel nieuw hoofdstuk met jou in de hoofdrol. Ik wil je nog even niet loslaten schatje, blijf je nog even mijn kleine jongen ?

Vakantie! Ik weet nog hoe ik als kind enorm uitkeek naar het begin van de zomervakantie. Onze kindjes doen dat ook, maar toch gaan ze veel liever naar school dan ik vroeger. Dat is voor mij als mama toch echt een hele opluchting. Ook de jongens in de kleuterklas leren elke dag zoveel van hun juf. Het verbaasde me hoe ze op spelende wijze zoveel vaardigheden leerde en de juf ook perfect je kind kon beschrijven.

Petje af voor alle juffen!

De middelste leek het jaar met een klein beetje pech te starten. Hij kwam ik het klasje van juf K. en het klikte meteen. Tijdens de eerste evaluatie vertelde ze me ook fier hoe verbaast ze was van onze middelste zijn creativiteit. Ook hoe enthousiast hij kan vertellen over dino’s vond ze geweldig. Ze liet me weten dat ze na de krokusvakantie ging werken rond het thema dino’s. Alleen kwam dat er niet van. We kregen na de vakantie een briefje dat juf K. in blijde verwachting is van een klein wondertje. Superblij voor haar natuurlijk, maar jammer voor onze kleine dinovriend. Hij zou haar zeker gaan missen en liet ook even een traan toen hij het hoorde.

Gelukkig bleek juf P. de perfecte vervangster! Ze was zo lief en hij nam haar meteen in zijn hartje. Samen hadden ze een topjaar! Hij leerde over de postbode en hoe je een brief moest posten. Hiervoor gingen ze zelfs naar het postkantoor, zonder dat de ouders dit wisten. Enkele dagen later zat er een toffe tekening in onze brievenbus. Hij leerde ook over de lente en zaaien, een piratenboot bouwen voor het thema piraten,… Het leukste was toen ze leerde over het restaurant en eten. We kregen een uitnodiging om naar school te komen en te komen proeven in hun restaurantje. Alles was tot in de details geregeld, van ober tot menukaarten tot de cocktail. SUPER!

Als ouder is er niets fijner dan je kind met een lach op het gezicht aan de school af te zetten. Het was ooit anders, maar tegenwoordig gaat hij met veel plezier. Niet alleen hij, ook zijn broertje en zus trouwens 😉

Een bedankje was dus zeker niet overbodig!

De laatste schooldag eindigde om 11.45 uur en werd afgesloten met een dansje. Alle kleuters verzamelde zich op de speelplaats. De 5-jarige kwamen als laatste op, over DE RODE-LOPER! Ik zag het 7 jaar lang iedere keer gebeuren, maar dit was de 2e keer dat er een kindje van mij met hoedje en diploma over wandelde. Dus uiteraard stond ik klaar met de camera en iPhone, eentje om te filmen en eentje om snel nog een foto te kunnen maken 😉 Nadat ze allemaal samen nog een dansje deden, nog een dankwoord van de directeur en dan was het tijd voor het afscheid…

Eerst was juf P. aan de beurt, goedlachs zoals altijd knuffelde ze hem en wenste hem succes. Rond haar hadden zich allemaal kleuters en ouders verzameld. Allemaal plakte ze aan haar. Need I say more?

Ze had voor de kinderen nog een attentie voorzien. Ze kregen allemaal een memo bord, die zal volgend jaar zeker van pas komen!

Verder kregen ze nog allemaal hun kunstwerkjes mee, leuk gebundeld en aan het einde een versje en toffe foto van hun allemaal. Een cd met hun leuke klasmomentjes en een groepsfoto van alle 5-jarige en een aparte van hun klasje. Lief!

Op naar de volgende juf, juf K. In de gang stond ze met haar bolle buik. Meteen kreeg ze een dikke knuffel van hem en een geschenkje. Een blij weerzien.

Lees ook: Back to school: Wat kochten wij voor het eerste leerjaar

En als laatste van de dag was het de juf van de jongste die een geschenkje kreeg. Zij was vorig jaar de juf van de middelste en dit klikte geweldig. Zo creatief en gemotiveerd dat ze is. Love it ! ook leerde ze de middelste zwemmen en hielp hem van zijn waterangst. Hij durfde niet eens in een zwembad met zijn teen. Na enkele lessen met haar, sprong hij lachend in het water. Haar geduld en aanpak, ze wist precies welk kind ze hoe moest aanpakken. Dus definitief afscheid nemen van haar vond ik het lastigste. Ik schreef alles wat ik haar wou zeggen op een kaartje en probeerde het afscheid kort te houden. Ik zou niet willen dat onze mascara’s zouden uitlopen 🙂

En zo eindigde het laatste jaar als kleuter!

Bedankt!

Lieve schat, je gaat het goed doen volgend jaar. Nu eerst genieten van een lange vakantie en dan opzoek naar een gepaste boekentas !

Hoe viel het voor jullie mee toen je kindje zijn kleutertijd achterliet?

▪ ▪ ▪
✖Volg mij op Instagram

✖Like mij op Facebook

✖Voeg mij toe op Pinterest

✖Volg jij me al op Bloglovin’ ?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.