Zwemmen bij Sunparks Kempense meren

Op Groupon vond ik een leuke aanbieding om te gaan zwemmen met de kinderen in Sunparks Kempense meren. Dus ik boekte meteen 5 tickets en op zondag vertrokken we met een goed gevuld lunchpakket naar Mol.

We waren er al eens eerder geweest, dus wisten al wel dat het een leuk zwembad is. Net genoeg voor onze kinderen van 5,6 en 9. De gps had alleen een beetje moeite met het te vinden. De borden gaven Kempense meren al aan, maar de gps stuurde ons nog kilometers verder. We volgden dus maar gewoon de borden en enkele meters verder zagen we de ingang van Sunparks al.

We parkeerde de auto en zagen meteen ook dat het niet zo druk was. Heerlijk ! Even een kleine wandeling en dan stonden we aan de ingang van de market dome. Buiten staan de huurfietsen al klaar.

Binnen loop je langs de fontein met vissen en schildpadden.

Er is ook een supermarktje, spelletjeshal, restaurantje, animatie,… Langs de ingang naar het zwembad was er nu ook een kleine indoor speelruimte. We besliste eerst te gaan zwemmen en dan achteraf eventjes naar het speeltuintje te gaan.

Bij binnenkomst namen we even enkele kledinghangers mee en dan op zoek naar een hokje om ons om te kleden. De grote hokken waren natuurlijk bezet, dus verdeelde we de kinderen en gingen in een klein hokje. Onze spullen verdwenen in de kluisjes, gelukkig hadden we 2 muntstukken bij van 1€ want dat is het enige dat erin gaat.

Zwemmen ! Eerst met de voeten door het voetbad natuurlijk. Je hoorde al dat er een activiteit bezig was, luide vrolijke muziek en juichende mensen. We namen eerst even 2 zwemvesten voor de oudste 2 en dan gingen we een kijkje nemen bij het golvenbad. Daar stonden heel wat mensen in het water te zwaaien met een pool noodle. Vervolgens gingen we op zoek naar een plaats om onze handdoeken en lunch te leggen. we vonden nog één tafeltje met net genoeg stoelen voor ons allen. Top !

Dan terug naar het golvenbad, hier gaat het water van heel laag naar 1,60m diep. De kinderen vermaakte zich prima op de kleine glijbaan in het lage water.

Na een tijdje hadden ze er genoeg van en liepen we een beetje verder. We probeerde elk zwembadje en elke glijbaan uit. De kleinste is een echte waterrat en kon maar niet genoeg krijgen van de glijbanen. Vooral de donkere glijbaan met sterretjes vond hij leuk. Onze middelste is wat voorzichtiger en gaat liever niet op de glijbanen. Al ging wel graag van de blauwe waterglijbaan ! De oudste vond de wildwaterbaan erg leuk.

Rond 12u30 kregen we honger dus gingen we terug naar de tafel waar onze spullen lagen. Die was ondertussen bijna ingenomen door een grote familie. Ze hadden een tafel bijgezet en toen ze zagen dat we gingen zitten, kwamen ze al snel af met een 2e tafel. Ik vond hen wel erg onbeleefd. Ze dronken alcohol en boerde luid erop los. Gezellig… Nadat we gegeten hadden gingen we dan ook snel terug zwemmen.

We probeerde ook even het buitenbad. Buiten was het 20 graden, best fris naar mijn mening. Jammer want de ligbedjes zagen er verleidelijk uit ! Opwarmen deden we daarna in het bubbelbad. Hier hadden we geluk want ze zaten altijd vol. De kindjes vonden het geweldig om erin te duiken met hun duikbrillen. “mama ik zie bolletjes onderwater!” Toe we uit het bubbelbad kwamen, hadden we het allemaal erg fris. We besloten een vieruurtje te gaan eten en even op te warmen onder onze handdoek. Na het vieruurtje waren de kindjes een beetje moe en toch wel uitgezwommen. We besloten dan om ons op het gemak even terug te gaan aankleden en dan naar het binnenspeeltuintje te gaan.

Na het speeltuintje stopte we ook nog even in de speelhal voor een spelletje air hockey. De oudste wou ook even een race rijden, ze kon dit best goed en eindigde toch 7e.

Als laatste mochten de kindjes kiezen tussen een ijsje of chips, ze kozen allemaal een zak chips uit. Heerlijk, stilte in de auto op de terugweg 🙂

En zo eindigde een leuke dag in het zwembad !

Gaan jullie graag zwemmen in Sunparks ? De meningen zijn hierover erg verdeeld, maar ik vind het een prima zwembad.

✖Volg mij op Instagram

✖Like mij op Facebook

✖Voeg mij toe op Pinterest

✖Volg jij me al op Bloglovin’ ?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Read previous post:
Lievelyneclean : Knutsellade opruimen

In de woonkamer heb ik een lade voorzien voor al het knutselmateriaal en wenskaarten. Dit is de lade voor mij,...

Close