Recept voor een heerlijk plukbrood

 

Voor de verjaardag van mijn oudste zoontje wou ik graag weer iets lekker op tafel zetten, maar wat ? Ik ging op zoek naar leuke hapjes op Pinterest en kwam het plukbrood tegen. WOW ! Die wil ik maken !

Ik maakte 2 verschillende, eentje met kruidenboter en eentje met pesto.

Wat heb je nodig

  • Ongesneden brood
  • Kruidenboter
  • Groene pesto
  • 2 bollen Mozzarella
  • Groene olijven
  • Olijfolie

Werkwijze

Verwarm je oven voor op 180°C.

Snij het brood verticaal en horizontaal, maar let erop dat je niet te ver snijdt zodat je brood niet uit elkaar valt.

Het brood hoort er ongeveer zo uit te zien.

Dan kan je beginnen met het te vullen naar wens. Ik vulde het wit brood met stukjes kruidenboter. Zorg dat je overal kruidenboter doet voor de smaak. Je zou ook eerst met een penseeltje overal wat olijfolie kunnen tussen doen. Zo ben je zeker dat je geen droge plekken hebt.

Als er genoeg kruidenboter tussenzit, kan je beginnen met de olijven. Ik gebruikte een volledig pakje kruidenboter en een halve pot olijven per brood. Helemaal gevuld ziet het er zo uit.

Het bruin brood smeerde ik eerst in met groene pesto (hier zou ik wel aanraden om wat olie te gebruiken). De Mozzarella liet ik even op wat keukenpapier liggen om het vocht een beetje eruit te krijgen. Daarna sneed ik dunne plakjes en vulde het brood ermee op. Overal goed veel. Ik gebruikte 2 bollen. Over het brood strooide ik nog wat geraspte mozzarella, maar emmentaler kan ook.

Dan kunnen ze beide in de oven. Ik haalde ze er na 15 minuten terug uit. Dit moet je zelf een beetje bekijken, de kaas moet lekker gesmolten zijn. Eenmaal uit de oven zien ze er zo uit.

Zeker de moeite waard om eens te proberen ! Volgens mij is dit ook heel erg lekker met pastasaus en kaas.

Laat het zeker weten als je het recept geprobeerd hebt !

 

Smakelijk

Liefs  ℰ.

▪ ▪ ▪
✖Volg mij op Instagram

✖Like mij op Facebook

✖Voeg mij toe op Pinterest

✖Volg jij me al op Bloglovin’ ?

 

 

4 reacties op “Recept voor een heerlijk plukbrood”

    1. Ik kende het ook niet maar is zeker een aanrader. Lekker en altijd leuk als je iets zelf kan maken 🙂

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.