Heerlijke taart bakken en versieren !

Onze kinderen verjaren allemaal kort op elkaar. De oudste en de jongste in augustus en de middelste in juni. Omdat de middelste binnenkort mag trakteren op school en een feestje krijgt, wou de rest ook natuurlijk. Ze vroegen of ik een taart met ze wou bakken, dus dat deed ik ook.

Voorbereiding

Ik ging natuurlijk eerst op zoek naar een goed recept, zonder pakjes en zakjes. Al snel kwam ik erachter dat je niet veel nodig hebt voor een lekkere biscuit te bakken, maar je moet wel een goede techniek gebruiken.

Een eerste tip is het gebruik van een keukenrobot. Op deze manier kan je het deeg goed luchtig kloppen. Zelf had ik er geen dus leende ik even die van mijn mama.

Natuurlijk moet je ook zorgen dat je alle ingrediënten in huis hebt.

Wat heb je nodig

  • Bakvorm
  • Bakpapier
  • keukenrobot
  • keukenweegschaal
  • Zeef
  • Geduld (zeker als je het met kindjes doet zoals ik, haha!)

Ingredienten

  • 200g suiker
  • 200g zelfrijzende bloem
  • 6 eieren
  • Boter (invetten)

Werkwijze

 

Op voorhand zorg je dat je de oven al voorverwarmd. Ik zette de mijne op hetelucht en dan op 180°c. Mijn dochtertje mocht ondertussen dat ik met de jongens de ingrediënten afwoog, de bakvorm goed invetten.

Om het gemakkelijker te maken voor haar, deed ik de boter even in de microgolf. Na het inboteren knipte ik een strook bakpapier af en deed deze in de bakvorm tegen de rand. Zo is de rand van je bakvorm hoger en blijft je deeg niet plakken aan je vorm.

 

Dan klutste ze één voor één de eitjes in de mixerkom, daarbij ging ook de suiker en dan ging de mixer aan. Natuurlijk vergat ik de spatdeksel erop te zetten, dit vond vooral de jongste erg grappig 🙂

Na iets meer dan 10 minuten ging de mixer uit en dan zeefde we er de bloem in. De bloem moet je rustig onder het mengsel scheppen. Dit doe je best met een houten lepel met een gat erin. Geen idee hoe die dingen heten, maar zo leerde ik het vroeger al op school tijdens de kookles. Roer er zeker niet in zodat je de luchtbellen niet stukmaakt en het deeg dus luchtig blijft.

Ondertussen was de oven op temperatuur. Het deeg ging de bakvorm in en vervolgens in de oven. Deze mag je zeker niet meer openen tijdens het bakproces ! Doe je dat wel, is de kans groot dat het deeg inzakt. GEDULDIG zijn dus 😉

Ondertussen likte de kindjes de lepels, kom en de mixerkop af.

De 2 oudste hadden er genoeg van en vertrokken naar boven om te spelen. De jongste bleef nog wat bij mij en samen maakte we nog deeg voor een cake en enkele cupcakes.

Na ongeveer 45 minuten was de biscuit in de oven klaar. Een beetje onvoorzichtig draaide ik de bakvorm om boven een rooster en bleven er enkele stukjes plakken aan de bodem. Hier had ik natuurlijk geen bakpapier gedaan. Geen probleem, dat fixen we wel als het afgekoeld is en de versiering erop gaat.

Ondertussen hielp de jongste me nog even met de afwas en daarna ging ook hij lekker spelen. Tijd voor koffie !

Een uurtje later riep ik de kinderen naar beneden en maakte we samen de crème au beurre. Voor extra spektakel deed ik er wat blauwe kleurstof bij. Dit vonden de kindjes natuurlijk geweldig !

Ik sneed de biscuit door de helft en besmeerde deze met chocopasta. Voorzichtig zijn is hier de boodschap. Je wilt natuurlijk niet dat je biscuit breekt.

Vervolgens smeerde ik de biscuit in met de crème au beurre en dan ging de oudste aan de slag met versiering aan te brengen. Omdat de jongens natuurlijk ook graag versieren, gaf ik hen de cupcakes en deed er ook crème au beurre op.

Het eindresultaat zag er erg smakelijk en schattig uit. De hele klas heeft heerlijk gesmuld en iedereen at alles op ! Ik kreeg zelfs een complimentje van een vriendinnetje van mijn dochter. Super !

Het opruimen achteraf was natuurlijk iets minder. Overal lag discodip en er stond een berg afwas 🙂

Maak jij ook wel eens taart ? Heb je nog leuke tips ? Deel ze zeker bij de comments !

Liefs  ℰ.

▪ ▪ ▪
✖Volg mij op Instagram

✖Like mij op Facebook

✖Voeg mij toe op Pinterest

✖Volg jij me al op Bloglovin’ ?

 

 

2 reacties op “Heerlijke taart bakken en versieren !”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.