Echte dino’s bekijken! Toffe uitstap met de kinderen naar dino Expo in Brussel

Voor zijn verjaardag kreeg de middelste kaartjes voor Dino Expo in Brussel! Wow supercool want hij is grote fan van dinosaurussen en nu kunnen we dus echte dino’s gaan bekijken. We gingen met zijn meter en ons hele gezin gezellig naar Brussel. Om er veilig te raken ruilde we onze eigen gezinswagen een dagje in voor een busje met 8 plaatsen. Lekker comfortabel dus!

Op naar Brussel om dino’s te bekijken

Onze kaartjes waren van 15u tot 17u geldig, dus vertrokken we om 12u samen om eerst iets te gaan eten. De kinderen stonden ’s morgens al erg vermoeiend op, ze waren druk en konden niet veel van elkaar verdragen. Het beste wat je dan kan doen is duidelijke afspraken maken vooraf en zorgen dat hun maagjes op tijd gevuld zijn 🙂

Om 14u kwamen we aan in Brussel, oefff eindelijk. De 2 oudste waren in een vermoeiende bui en konden elkaar niet met rust laten. Van ver zagen we het Atomium al. Aangezien we nog tijd over hadden, gingen we er nog even een kijkje nemen en wat foto’s maken. Vooral de kleinste was onder de indruk van de grote bollen.

Atomium brussel en uitstap dino expo

De middelste had er al snel genoeg van, hij wilde liever naar de dino’s gaan kijken. Dus wandelde we op het gemak naar de expo.

dino expo in Brussel met kinderen

Bij het binnenkomen hoorde je al meteen luide dino geluiden en kreeg je een apparaatje waarmee je kon luisteren naar de informatie over de verschillende soorten dino’s.

Hallo dino ben je daar? Dino expo Brussel

Lees hier wat wij vonden van het blote voetenpad 

Eerst kreeg je wat algemene informatie door het apparaatje en kwam je in een hal met tekeningen van dino’s en wandschilderingen. Toen de middelste zich omdraaide, zag hij de ingang van de dino hal en was hij even onder de indruk van de T-rex die uit de ingang kwam. Hij zette zich dan opeens ook even neer op de mat, vraag me niet waarom, haha.

Dino expo in Brussel

dino expo Brussel met de kleine dino fan

De dino’s zagen er erg realistisch uit, ze bewogen en je hoorde ook de verschillende geluiden die ze maakte. Zelfs ik vond ze leuk, vooral de babysaurusjes vond ik erg schattig nagemaakt. Maar dat kan ook liggen aan mijn nog niet volgroeide innerchild natuurlijk, haha.

echte dino's bekijken in Brussel

Lees ook: Kindvriendelijke wandelingen en tips in Limburg met GRATIS zoektocht!

toffe uitstap naar brussel met de kinderen

 

Het skelet in de zand was van een erg lenige dino, zei één van de kinderen 🙂

Het grote rechtstaande skelet vonden ze wel erg interessant. “WOOOW dat is van de T-rex” riepen ze.

activiteiten met kinderen

 

De jongste vroeg ook meermaals waar de langnekken nu waren. Hij ging uit zijn dak toen hij ze eindelijk vond ! Hij sleurt al enkele jaren met een langnek knuffel die een gebroken nek heeft, haha. Helemaal versleten is het ding, maar hij doet zijn werk nog en zorgt voor zalige nachten.

naar dino's kijken in brussel

Aan het einde was er dan de kids zone, hier konden ze botten opgraven.

spelen in brussel en dino's bekijken

Een foto maken in een dinosaurus ei of in de bek van een T-rex. Ook kon je er even zitten en iets drinken. Dat deden we ook want het was er erg warm. Het toilet sloeg ik over en raad ik niemand aan. Jakkes!

Natuurlijk was er ook een winkeltje waar je een aandenken kon kopen. De oudste kreeg een echte gouden dino munt. De middelste ging voor de coole tattoos en van metie kreeg hij nog een doosje met pop-up dino’s. En de kleinste had geluk, hij kreeg de laatste tikbal met daarin een Langnek.

Op de terugweg stopte we ook nog even bij de Mc Donalds en daarna naar huis, iedereen was moe. Dus dat betekent dat het een geslaagde dag was!

lekker eten na dino expo in brussel

Ben jij er al geweest?

mom en lifestyle blogger LIEVELYNE

▪ ▪ ▪

Werd je geĂŻnspireerd door dit artikel en vond je de informatie nuttig? Deel het dan zeker verder, dat helpt ons en de blog om te groeien(DANKJEWEL)! Tag ook zeker @LIEVELYNEPUNTBE op social media als je aan de slag gaat met Ă©Ă©n van onze tips. Ik zie het graag voorbij komen en deel het verder!

*Sommige blogs bevatten affiliate linkjes. Door op deze links te klikken en iets te kopen, ontvangt Lievelyne een kleine commissie. Voor jou hangen hier GEEN extra kosten aan vast!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.