ECHTE dino’s bekijken : dino Expo in Brussel

Voor zijn verjaardag kreeg de middelste kaartjes voor Dino Expo in Brussel. We gingen met zijn meter en ons hele gezin gezellig naar Brussel. Om er veilig te geraken ruilde we onze eigen gezinswagen een dagje in voor een busje met 8 plaatsen. Lekker comfortabel dus !

Onze kaartjes waren van 15u tot 17u geldig, dus vertrokken we om 12u samen om eerst iets te gaan eten. De kinderen stonden ’s morgens al erg vermoeiend op, ze waren druk en konden niet veel van elkaar verdragen. Het beste wat je dan kan doen is duidelijke afspraken maken op voorhand en zorgen dat hun maagjes op tijd gevuld zijn ๐Ÿ™‚

Om 14u kwamen we aan in Brussel, oefff eindelijk. De 2 oudste waren in een vermoeiende bui en konden elkaar niet met rust laten. Van ver zagen we het Atomiumย al. Aangezien we nog tijd over hadden, gingen we er nog even een kijkje nemen en wat foto’s maken. Vooral de kleinste was onder de indruk van de grote bollen.

De middelste had er al snel genoeg van, hij wou liever naar de dino’s gaan kijken. Dus wandelde we op het gemak naar de expo.

Bij het binnenkomen hoorde je al meteen luide dino geluiden en kreeg je een apparaatje waarmee je kon luisteren naar de informatie over de verschillendeย soorten dino’s.

Eerst kreeg je wat algemene informatie door het apparaatje en kwam je in een hal met tekeningen van dino’s en wandschilderingen. Toen de middelste zich omdraaide zag hij de ingang van de dino hal en was hij even onder de indruk van de T-rex die uit de ingang kwam. Hij zette zich dan opeens ook even neer op de mat, vraag me niet waarom, haha.

De dino’s zagen er erg realistisch uit, ze bewogen en je hoorde ook de verschillende geluiden die ze maakte. Zelfs ik vond ze leuk, vooral de babysaurusjes vond ik erg schattig nagemaakt. Maar dat kan ook liggen aan mijn nog niet volgroeide innerchild natuurlijk, haha.

 

Het skelet in de zand was van een erg lenige dino, zei รฉรฉn van de kinderen ๐Ÿ™‚

Het grote rechtstaande skelet vonden ze wel erg interessant. “WOOOW dat is van de T-rex” riepen ze.

 

De jongste vroeg ook meermaals waar de langnekken nu waren. Hij ging uit zijn dak toen hij ze eindelijk vond ! Hij sleurt al enkele jaren met een langnek knuffel die een gebroken nek heeft, haha. Helemaal versleten is het ding, maar hij doet zijn werk nog en zorgt voor zalige nachten.

Aan het einde was er dan de kids zone, hier konden ze botten opgraven.

Een foto maken in een dinosaurus ei of in de bek van een T-rex. Ook kon je er even zitten en iets drinken. Dat deden we ook want het was er erg warm. Het toilet sloeg ik over en raad ik niemand aan. Jakkes !

Natuurlijk was er ook een winkeltje waar je een aandenken kon kopen. De oudste kreeg een echte gouden dino munt. De middelste ging voor de coole tattoos en van metie kreeg hij nog een doosje met pop-up dino’s. En de kleinste had geluk, hij kreeg de laatste tikbal met daarin een Langnek.

Op de terugweg stopte we ook nog even bij de Mc Donalds en daarna naar huis, iedereen was moe. Dus dat wil zeggen dat het een geslaagde dag was !

Ben jij er al geweest ?

Liefs ย โ„ฐ.

▪ย ▪ ▪
✖Volg mij opย Instagram

✖Like mij opย Facebook

✖Voeg mij toe opย Pinterest

✖Volg jij me al opย Bloglovinโ€™ย ?

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *