mama van drie lifestyle blog LIEVELYNE

Zonnige zaterdag, nieuw huisdier & schoolfeest !

Heerlijk zo een vrije zaterdag ! Even niet werken en genieten van mijn gezin. Dit hadden de weergoden goed begrepen want het werd een heerlijk zonnige dag !

De dag begon evengoed al vroeg. Verlof of niet, de kinderen staan altijd op tussen 7u en 8u. Het eerste wat we dan doen is koffie maken en ontbijten. De kindjes eten een kom ontbijtgranen en wij genieten van een dosis cafeïne. Daarna kropen we lekker in de zetel, een beetje tv kijken en op de Ipads. Vandaag mag het want het is weekendddddd !

Om 9u begon iedereen zich klaar te maken en werd er wat opgeruimd.Ik deed mijn dochtertje haar haren met een speciale tang voor golven te maken.

haartjes golven met de Babyliss waver

Rond 10u vertrokken we dan naar de dierenmarkt. Die is één keer in de maand. Er staan konijnen, kippen, vogels, vissen, cavia’s,… Ze zitten allemaal in bakken op elkaar gepropt, erg zielig om te zien. Een dierenvriend als ik wil dan liefst alles meenemen 🙂 Ik hield halt bij een bak met kleine konijntjes. Er was er eentje die mijn aandacht trok, een klein wit met grijs pluizig bolleke. Ik nam het op en het was liefde. Toch was ik niet op zoek naar een konijntje maar naar een cavia. Ik stelde voor om eerst naar de cavia’s te gaan kijken en dan nog eens terug te keren, maar het was al te laat. Een paar seconden later stond er al een meisje met haar papa bij hetzelfde konijntje en rekende het af… Slik. Maar ach, je kan alleen maar hopen dat ze goed terechtkomen.

Even later vond ik wel een cavia. In een bak zaten 4 kleine zeugjes op elkaar en daartussen één borsteltje. Ik nam haar op en besliste dat ze mee mocht met haar schattige rosse snoetje.

We dronken nog een koffie op het terras terwijl de kindjes even gingen springen op het springkasteel. Helaas was de vreugde van korte duur want ze kregen honger. Tijd om te vertrekken dus ! We stopte nog even bij de Lidl voor wat boodschappen en daarna bij de Hubo voor vogeldraad en paaltjes (artikel volgt).

Eenmaal thuis werden de boodschappen ingeruimd en aten we een broodje. Om 13u30 vertrokken we naar school voor het schoolfeest van de oudste.

Het thema van het schoolfeest dit jaar was “modeshow”. We werden ontvangen op de rode loper omgeven door kinderen verkleed in zilveren standbeelden. Er kwamen andere kinderen verkleed als kleermakers op ons af om onze maten te nemen en ze spraken ons toe. Na de rode loper kon je een foto nemen in één van de zelfgemaakte standjes. Erg leuk bedacht allemaal. Alles was zelf gemaakt van gerecycleerd materiaal.

Vervolgens waren er kraampjes met kermisactiviteiten. De kinderen konden er voor een bonnetje potten gooien, balletje trappen, visjes vangen,… De meeste spelletjes waren tegen elkaar en de winnaar kreeg dan een bonnetje die ze konden inwisselen tegen een prijs. De kindjes vonden het geweldig.

Langs de Sjoelbak stond er ook nog een kraampje waar ze zelf een pin konden maken om op hun shirt te spelden. Dus dat probeerde ze dan ook maar eventjes. Ze mochten om een rond papiertje een tekening maken. Vervolgens werd er een plastiekje op gelegd en ging het is een persmachine.

En om 14u30 begonnen de kinderen aan hun optreden. Elke klas had hun eigen thema. Zo had je Robin Hood, heksen, kabouters, verschillende landen, …

En als allerlaatste was het derde leerjaar aan de beurt. Onze oudste ! Zij gingen verkleed als vogelhuisjes, vogelnestjes,… Ze droeg een vogelhuisje op haar hoofd gemaakt van karton beplakt met papiertjes van Leo koekjes. Ik kon haar herkennen aan haar golvende haren 🙂 Je zag alleen haar oogjes en neusje door het piepgat, haha. Ze deed het supergoed, dat verlegen meisje was even niet te herkennen op de catwalk. Super !

Na haar optreden gingen we nog even de prijsjes ophalen en dan naar huis.

Het was een hele leuke zonnige dag. Wat deden jullie met dit mooie weertje?

Liefs  ℰ.

▪ ▪ ▪
✖Volg mij op Instagram

✖Like mij op Facebook

✖Voeg mij toe op Pinterest

✖Volg jij me al op Bloglovin’ ?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.