Vrolijke boterhammen in de brooddoos, hoe doe je dat ?

Kinderen eten niet altijd even vrolijk hun boterhammen op. Een manier om hun lunch op te vrolijken, om de er leuke vormen in te snijden. Dit kan met handige uitstekers, maar ook gewoon met een mes. Probeer eens een monster te maken met brood en gekke oogjes of schrijf er een boodschap op met een eetbare pen.

LEES OOK: Leuke lunch tip voor kinderen en kieskeurige eters + bento inspiratie!

Je kunt ook kiezen voor de speciale brood uitsnijders. Deze vorm is bijna even groot als een snede brood. Je zet ze dus gewoon op het brood en drukt op het vormpje. Net hetzelfde als wanneer je koekjes uitsteekt. Je krijgt een perfect in 2 gesneden boterham, alleen in een toffe vorm.

Ik had niet hard genoeg gedrukt waardoor niet alles even netjes eruit kwam, maar met een plankje eronder gaat het veel beter. Dit was natuurlijk ook maar een voorbeeld om jullie een idee te geven van de grootte. Je smeert dus eerst je boterham en steekt ze daarna gewoon uit.

Voor de jongste bestelde ik deze voertuigen vorm. Hij is gek van auto’s, maar ook van vliegtuigen en andere voertuigen. Bij deze vond ik het alleen jammer dat de voertuigen zo klein waren. Voor hele kleine kindjes is dit wel handig, de boterham is dan prima op maat. Voor een 5-jarige vind ik het dan weer iets te klein. Maar mijn zoontje vond het leuk dus missie geslaagd 😉

Bij mijn dochtertje probeerde ik het groene auto vormpje uit. Zoals je kan zien moet ik nog wat oefenen, oops

Ik bestelde nog andere vormpjes om leuke koekjes mee te maken, het resultaat daarvan kan je hier bekijken!

mom en lifestyle blogger LIEVELYNE

▪ ▪ ▪
✖Volg mij op Instagram

✖Like mij op Facebook

✖Voeg mij toe op Pinterest

✖Volg jij me al op Bloglovin’ ?

4 reacties op “Vrolijke boterhammen in de brooddoos, hoe doe je dat ?”

  1. Ik ben ook een beetje een “bento” mama. Ik maak geen hele kunstwerken maar ze bezorgen mijn kinderen wel een lach op het gezicht en ik kan ze hierdoor wat meer groente en fruit meegeven win-win.
    Succes!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.