Blotevoetenpad in Zutendaal, getest en goedgekeurd!

Terwijl onze oudste was op logement bij haar oma ging, trokken wij met onze jongens naar het Blotevoetenpad in Zutendaal. Een wandeling van ongeveer 2 km over verschillende ondergronden en dat met BLOTE VOETEN. Dat moesten we proberen!

In de tuin zijn we bezig met een nieuw terras aan te leggen. Op het gras staat een zwembadje, maar als we even niet kijken maken ze er een modderbad van. Al dat losliggend zand is erg aantrekkelijk 😉 Voor ons iets minder aangezien we altijd moeten opletten als ze tegenwoordig buiten gaan. Dus bedachten we dat het blotevoetenbad het ideale uitje was met hun. Ze lopen graag zonder schoenen en als ze door de modder en het zand mogen, dat vinden ze vast geweldig!

‘S morgens maakte we de lunchpakketten klaar. Wat chips, koekjes, fruit en water.

lunchpakket blote voetenpad

Ook smeerde we broodjes om mee te nemen. En om alles koel te houden nog wat koelelementen .

Als extra nog zonnemelk factor 50 voor de kinderen en factor 30 olie voor ons. Natte doekjes, zeepblaadjes, altijd handig om bij te hebben. Als onze voetjes smerig zijn na de wandeling, kunnen we ze hiermee ook makkelijk wassen.

op stap met kinderen wat neem je mee

Het leek ons leuk om met de fiets te gaan, lekker sportief. Toen ik even de tuin inliep om de dieren te voeren, voelde ik dat het veel te warm was om te fietsen. Zeker met 2 kleutertjes achterop. We zouden smelten vreesde ik, haha 🙂 Dan maar met de auto!

Aangekomen aan het Blotevoetenpad, eerst eten!

We kwamen aan nog voor de middag, het was al warm maar nog te doen. De parking stond toch al halfvol en de auto moest jammer genoeg in de zon staan. Daarna liepen we richting de inkom. De jongens waren erg blij en nieuwsgierig. Ze vroegen enkele keren wanneer de schoenen nu eindelijk uit mochten. Voor we begonnen gingen we eerst even op een bankje in de schaduw picknicken. Met een lege maag beginnen is nooit een goed idee met kindjes 🙂

Blotevoetenpad met kinderen

Bezoek de WEBSHOP

We kochten 4 tickets en stopte onze schoenen in een locker en dan kon de wandeling eindelijk beginnen !

Het eerste stuk begon na enkele meters al meteen met een smalle brug. De kinderen hadden er duidelijk minder moeite mee dan ikzelf. Ik heb het zo niet op hoogtes.

Enkele meters na de brug kwamen we een hoge trap tegen. Deze was gemaakt van allemaal balken, een beetje pijnlijk voor de voeten. De jongste deed het op handen en voeten en was dan ook als eerste boven. Volgens de middelste zouden we de zon kunnen aanraken bij bovenkomst, haha leuk die fantasie hé.

Blotevoetenpad Zutendaal uitstap met kinderen

Eenmaal boven namen we even tijd voor een drinkpauze en wat chips voor de jongens.

Het volgende dat we moesten doen was een doolhof. Hier lagen houtschilfers die best pijnlijk waren voor de kleine voetjes van de jongens. Elk van ons moest dus af en toe eentje dragen. Uiteindelijk kwamen we uit in het midden en er stond enkel een grote steen en een bank. Waaw, haha waar is het goud?! Dan maar weer bergaf over de treden gemaakt van grote stenen. Tot we uiteindelijk uitkwamen bij een hele hoge toren. Het was best warm en ik had best schrik om helemaal tot boven te gaan. Deze liet ik dus aan de mannen over. Ze gingen helemaal tot boven en zwaaide fier.

Een stuk verder stond een tipi. Je kon er over de balken wandelen, maar ze waren best heet. De jongens liepen dus over het gras. Ze wouden graag weten of er echt indianen in de tipi zaten, maar we zeiden dat ze sliepen en we ze best niet konden wekken.

De kinderen zochten ook de hele weg naar dino’s, maar die vonden we niet. Tussen het gras vonden we wel een ei. Wowwww zou het een dino ei zijn ?

Dan kwamen we langs de voetstappen van de eerste mensen. Ze leken op apen zeiden de jongens 🙂 Heel goed schatjes, heel goed.

Na een vermoeiende klim en afdaling, op zoek naar een pad naar het water onder ons, kwamen we uiteindelijk uit in deze grot. Ik kon best wat verfrissing gebruiken, de rest ook wel. Helaas geraakte we niet tot bij het meertje. In de grot kwamen grote insecten en andere beelden uit de muur. Best griezelig, maar de kinderen vonden het prima.

8 Superleuke activiteiten voor kinderen met stoepkrijt!

de grot blotvoetenpad Zutendaal Limburg

Buiten de grot liep er een duizendpoot. Hij had natuurlijk ook zijn schoentjes uit, alle duizend 😀 hahaha. De jongens moesten natuurlijk even hallo kunnen zeggen en eens aaien.

fun in het blotevoetenpad

Tijd voor een nieuwe tussenstop, de jongste had een sneetje in zijn teen en had moeite met stappen. Natuurlijk had ik niet eraan gedacht om pleisters mee te nemen. We aten even een broodje en dronken wat. Toen we weer verder stapte, zagen we EINDELIJK water ! Ohh dat ging goed doen. Het was ongeveer 32°c op dat moment en we hadden het dus heel warm ondanks de vele schaduwplekken.

Lees ook: Sprookjesbos Valkenburg | een dagje plezier met de kinderen!

De jongens gingen als eerste het water in, maar de jongste dacht dat het ondiep was en viel dus even het water in. Het werd opeens diep (hij kon er natuurlijk wel nog staan) vandaar de boomstronk die er lag. Gelukkig hadden ze beide een zwembroekje aan en zijn t-shirt deden we even uit. Na wat snikken stapte hij toch weer flink verder. Lekker fris!

Bijna aan het einde kwamen we bij de waterval. Het was een beetje glibberig dus ik nam de jongste toch maar even bij zijn handje. Even later ging hij wel alleen.

zomerpret blotevoetenpad met kinderen

Alhoewel hij eventjes gezeurd had tussendoor omdat zijn teentje pijn deed. Het eerste wat de jongste zei aan het einde van de tocht. “Geen we terug en het nog eens doen?” Hij vond de waterval zo leuk. Toch maar niet schatje, we zijn een beetje moe.

Even de voetjes afspoelen en dan een lekker ijsje eten!

Dat hebben we verdiend!!

Het was een leuke ervaring. Jammer dat de oudste er niet bij was, maar we keren zeker nog eens terug.

Ben jij er al eens geweest? Of heb je een andere tip om eens te proberen met de kinderen? Laat het weten bij de comments!

mom en lifestyle blogger LIEVELYNE

Werd je geïnspireerd door dit artikel en vond je de informatie nuttig? Deel het dan zeker verder, dat helpt ons en de blog om te groeien(DANKJEWEL)! Tag ook zeker @LIEVELYNEPUNTBE op social media als je aan de slag gaat met één van onze tips. Ik zie het graag voorbij komen en deel het verder!

*Sommige blogs bevatten affiliate linkjes. Door op deze links te klikken en iets te kopen, ontvangt Lievelyne een kleine commissie. Voor jou hangen hier GEEN extra kosten aan vast!

2 reacties op “Blotevoetenpad in Zutendaal, getest en goedgekeurd!”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.