Gezonde en lekkere havermoutmuffins

Dit receptje heb ik afgekeken van mama Funda. Op de site van De leukste lunch kan je haar receptje terugvinden.

Ik had enkele overrijpe bananen over en wou ze niet zomaar weggooien. Meestal snij ik ze in stukjes en vries ze dan in om later te gebruiken voor in mijn shake. Deze keer maakte ik er muffins mee. Ideaal om me te nemen naar het werk.

Afwegen dat doe ik zelden. Ik ga gewoon af op mijn gevoel 🙂 Voor jullie zal ik natuurlijk beter mijn best doen.

Wat heb ik gebruikt

  • 2 bananen
  • 2 appelen
  • 200g havermout
  • handje amandelschilfers
  • handje gemalen hazelnoot
  • snufje zout
  • soeplepel kaneel
  • 100ml amandelmelk
  • 2 eieren

Ik kreeg ook hulp van mijn middelste zoontje. Hij mocht wel eerst zijn handjes wassen. Muffins met zand, modder en steentjes zeggen me niet zoveel 🙂

Nadat zijn handjes gewassen waren, ging hij aan de slag met het snijden van de bananen. Eerst moest hij natuurlijk wel even de gesneden appeltjes even voorproeven !

Zoals eerder vermeld, had ik de appelen al in stukjes gesneden. Eentje gebruik ik voor het beslag en eentje voeg ik toe aan het einde. Bij de appel voeg ik dan alle andere ingrediënten(behalve de amandelschilfers) en deze mix ik even met een soepmixer aangezien mijn trouwe blender een tijdje stuk ging.

De overige appel stukjes kan je dan samen met de amandelschilfers toevoegen aan je beslag.

Ik gebruikte een muffin bakvorm die ik kocht bij Action. Ook de muffin papiertjes komen van Action, ze hebben er volgens mij wel alleen maar voor meisjes… Als het beslag mooi verdeeld is kan het in de oven. Ik zette de oven op 180°c en dan 25 minuutjes.

BLOOPER

Ik weet niet of jullie het gemerkt hebben, maar ik vergat in alle haast om eitjes aan mijn muffins toe te voegen 🙂 Ondanks dat, smaakte ze toch erg lekker.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.