Knutselen met foamklei van Action

Paaseitjes versieren met foam klei van de Action

In de Action kocht ik een tijdje geleden een setje om paaseitjes te versieren met foam klei(zie shoplog). Ik zag deze klei al vaker voorbijkomen op Youtube. Je kan er heel leuke DIY’s mee maken. Dus dat wilde ik natuurlijk zelf eens testen met mijn kinderen.

Paaseitjes versieren met de foam klei van Action

Er zitten 4 kleurtjes foam klei in. De klei ziet er wel glibberig uit, een beetje zoals slijm. In de klei zitten ook bolletjes en hierdoor maakt het een knetterend geluid. Leuk!

knutselen met foam klei

De jongste wil meteen groen, de middelste paars en de oudste roze. Toevallig hun lievelingskleuren. De gele kleur blijft over dus ik probeer het eerst zelf even uit. Wanneer je de foamklei uit de verpakking haalt, is het een knoeiboeltje. Het is inderdaad even slijmerig en plakkerig als dat het eruitziet. Je kan dus best alles eruit halen en dan tot een bol kneden. Wanneer je ermee rolt, komen alle stukjes die aan je handen plakken los en mengen zich mooi in de bol. Je handen zijn dus schoon als je het juist doet 😉

Foam klein van Action

voor de kindjes was dit iets moeilijker, het werd eerst een plakboeltje. Ze werden er dan ook niet blij van. Ze knoeien wel graag, maar dit was precies teveel van het goede 🙂  Ik liet hun zien dat ze een worstje konden rollen over het tafellaken en toen ging het beter.

Knutsel activiteit met kinderen en foam kleiknutselen voor Pasen met foam klei van Action

lees ook: Papieren Hyacinten knutselen voor Pasen

foam klei van de Action

Mijn dochtertje vond er helemaal niks aan toen het kleefde aan haar handen. Ik liet haar zien hoe ze het eraf kreeg, maar ze slaagde er niet in om haar handjes proper te krijgen.

Action paaseitjes knutselset foam klei

Uiteindelijk toen ze alles uit de verpakking had, heeft ze er toch een mooi bolletje van kunnen maken en gingen ze van start met het versieren van hun eitjes. Dit is wat ze ervan gemaakt hebben :

De jongste had geen zin meer halverwege en ging van tafel 🙂 Dus zijn eitje heeft nog witte plekken, maar het heeft wel iets, niet ? Alle eitjes hingen we daarna aan de paastakken in hun speelkamer. Daar kunnen ze rustig drogen. Het is dus wel leuk voor kindjes om te doen, maar ze kunnen het niet alleen. Je zal ze eerst op weg moeten helpen. Ik vond het niet erg om ermee te knoeien en te kneden, het geknetter werkte best rustgevend 😉

Deze soort foam klei vind je niet alleen bij Action, je kunt ze ook hier bestellen.

mom en lifestyle blogger LIEVELYNE

Werd je geïnspireerd door dit artikel en vond je de informatie nuttig? Deel het dan zeker verder, dat helpt ons en de blog om te groeien(DANKJEWEL)! Tag ook zeker @LIEVELYNEPUNTBE op social media als je aan de slag gaat met één van onze tips. Ik zie het graag voorbij komen en deel het verder!

*Sommige blogs bevatten affiliate linkjes. Door op deze links te klikken en iets te kopen, ontvangt Lievelyne een kleine commissie. Voor jou hangen hier GEEN extra kosten aan vast!

▪ ▪ ▪
✖Volg mij op Instagram

✖Like mij op Facebook

✖Voeg mij toe op Pinterest

✖Volg jij me al op Bloglovin’ ?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.