Omelet in de oven op een bodem van pizzadeeg

Zag jij mijn foto ook voorbijkomen van de heerlijke “pizza” ? Ik kreeg veel complimentjes erover en ook de vraag hoe ik het gemaakt had. Vandaag deel ik dus met jullie het recept. Heel simpel en lekker ! Je kan de ingrediënten natuurlijk ook aanpassen naar eigen smaak. De bodem is van pizzadeeg, maar je kan ook bladerdeeg gebruiken of gewoon op een bakpapier je eimengsel bakken.

Gebruik bijvoorbeeld de restjes uit je koelkast. Ik had nog tomaatjes over van de kinderen en een half flesje room. Eieren heb ik altijd massaal in huis. Wij hebben 2 vlijtige kipjes die elke dag braaf hun eitje leggen. Het legseizoen is weer begonnen, dus eiergerechten zullen vaker voorbijkomen op mijn Instagram 🙂 Tot vreugde van de kinderen, want zij houden van mama’s verse eiersalade !

Terug naar het recept van vandaag.

Wat heb je nodig :

 • Bakvorm
 • Bakpapier
 • Pizzadeeg
 • 7 eieren
 • 1/2 flesje volle room
 • peper
 • zout
 • Olijven
 • Fetakaas
 • Mini tomaatjes
 • Verse basilicum (optie)

Zo ga je te werk :

Verwarm je oven alvast op 180°C.

Kluts als je eieren in een maatbeker, voeg de room toe en roer alles door elkaar met peper en zout. Snij de olijven en tomaatjes doormidden en voeg ze toe. Hak wat verse basilucum fijn en voeg ook dit samen met de Feta bij je eimengsel.

Rol het pizzadeeg uit en leg het in je bakvorm. Giet het eimengsel in de bakvorm en verdeel alles een beetje evenredig.

Zet het ongeveer 30 minuten in de oven. Je ziet het omhoog komen en mooi bruin worden. Neem de bakvorm uit de oven en aanschouw je heerlijke creatie ! Het smaakt gegarandeerd nog beter dan het eruitziet !

Super simpel en budgetvriendelijk 😉

Smakelijk !

Liefs  ℰ.

▪ ▪ ▪
✖Volg mij op Instagram

✖Like mij op Facebook

✖Voeg mij toe op Pinterest

✖Volg jij me al op Bloglovin’ ?

4 reacties op “Omelet in de oven op een bodem van pizzadeeg”

  1. Hihi, ik moet zeggen dat wanneer je er olijven in doet, je deze echt proeft en dus niet het ei. Ik had een tapas bakje uit de Lidl, hmm ! Of je kan ook paprika erin doen, dat overheerst ook wel denk ik 🙂

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.